Merhaba Arkadaşlar,
kısaca sorunumdan bahsedeyim konu hakkında daha önce sorun yaşayanlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
1 yıl önce hızlanma esnasında turbo kesiyor ve motor kendini korumaya alıyordu kontağı kapatıp tekrar açınca devam ediyordum sorun olmuyordu, daha önceki tecrübe edindiğim bir durum olan MAF sensörü (Hava akış metresi) kirlenmiştir diye sensörü temizledim taktım sorun giderildi 1 yıl yaklaşık 15 bin km kullandım sorun yoktu fakat son zamanlarda yine aynı sorun nüksetmeye başladı, sollamaya felan çıktığımda çok kötü oluyor pat diye motor korumaya alıyor ve kala kalıyorsunuz sağ çek stop et yeniden çalıştır sorun yine geçiyor bir süre sonra tekrar (birde esp kapalı iken daha çabuk sorun nüksediyor onu fark ettim). ben sorun yine maf sensöründedir dedim temizledim 1-2 defa ama sorun düzelmedi, dedim sensör ömrünü doldurdu herhalde yenisini alayım değiştireyim dedim, bosh marka aracıma uygun kodlu maf sensörünü aldım ve değiştirdim gaz tepkileri felan değişti aracın, birde dedim uzun yolda test edeyim çevre yoluna çıktım fakat 5 km sonra sorun tekrar nüksetti. vagcom ile aracın arıza kodunu okutayım dedim P0234 ve P0299 iki hata kodu vardı birdi turbo şarjın basınıcın aşırı, birisi de düşük olması ile ilgili sorunlar yazıyordu.
şuan sorunun turbodaki wastegate ten kaynaklı olduğunu düşünüyorum bunun içinde turbonun sökülmesi lazım tabi b6 kasalardada turboyu motorun arkasında biryerlere sakladıkları için gözle göremiyorum

,
aracım 2006 BKP motor 2.0 TDI şuan 119 bin km de turboyu söktürdüğümde şunlarıda kontrol ettir diye bileceğiniz bir durum varmıdır. böyle bir durumla karşılaşan varsa masraf ne kadar tutar bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.