Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :
açıklamamı luzumsuz gördümİlandaki araç 94.000 TL ve fiyatı yeni düşürdüğünü belirtiyor:
- Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Highline 2014 Model 94.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 224083810
Aracın sıfırı:
- Yeni Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Highline 101.900 TL
Benim aracım beyaz, içi bej, 6.000 km'de, orijinal kauçuk paspaslar ve orijinal bagaj havuzu (330 TL), delo deposu (270 TL), ödenen pulu (472.50 TL) toplamda zaten 1.000 TL ediyor, yeni sahibinin bu paraları ödemesine gerek yok. Araçta belirttiğim gibi parmak izi dahi yok, arka koltuklarında hiç kimse oturmadı. Gerçekçi düşünürsek ilanı 98.000 TL'den açar, 96.000 TL'ye veririm. Sıfır araca göre 5.000 TL indirimli olur, yapılmasına gerek olmayan harcamalar da eklendiğinde 6.000 TL'lik bir ıskontodur bu.
Konu acar60 tarafından (29 08 2015 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.
açıklamamı luzumsuz gördümİlandaki araç 94.000 TL ve fiyatı yeni düşürdüğünü belirtiyor:
- Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Highline 2014 Model 94.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 224083810
Aracın sıfırı:
- Yeni Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Highline 101.900 TL
Benim aracım beyaz, içi bej, 6.000 km'de, orijinal kauçuk paspaslar ve orijinal bagaj havuzu (330 TL), delo deposu (270 TL), ödenen pulu (472.50 TL) toplamda zaten 1.000 TL ediyor, yeni sahibinin bu paraları ödemesine gerek yok. Araçta belirttiğim gibi parmak izi dahi yok, arka koltuklarında hiç kimse oturmadı. Gerçekçi düşünürsek ilanı 98.000 TL'den açar, 96.000 TL'ye veririm. Sıfır araca göre 5.000 TL indirimli olur, yapılmasına gerek olmayan harcamalar da eklendiğinde 6.000 TL'lik bir ıskontodur bu.
Gıdısı olan yeni bebecik gibi olmuş tosun evlat
buraktsn95
"tıp sekreteri"
Muqla
SM-N9oooQ
Gıdısı olan yeni bebecik gibi olmuş tosun evlat
buraktsn95
"tıp sekreteri"
Muqla
SM-N9oooQ
- Manueller;
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Comfortline Man.İndiyum grisi Mez Otomotiv, Başaran Antalya ve Vosmer Alsancak
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Man. Gece Mavisi Tamaş Otomotiv ve Çalışkan Çorlu
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Comfortline Man. Refleks gümüş fatih Giresun
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Man. Üranüs grisi olarak Mez Otomotiv
- Manueller;
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Comfortline Man.İndiyum grisi Mez Otomotiv, Başaran Antalya ve Vosmer Alsancak
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Man. Gece Mavisi Tamaş Otomotiv ve Çalışkan Çorlu
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Man. Üranüs grisi olarak Mez Otomotiv
İlginç bukadar manuel ve diğet listede okadar tdi ve dsg araç olması sanki bana siparişlerde biraz iptaller varmış gibi bir durum gibi geldi aslında daha çok iptal olsada biraz kendilerine gelseler...
- Manueller;
Sent from my iPhone using Tapatalk
İlginç bukadar manuel ve diğet listede okadar tdi ve dsg araç olması sanki bana siparişlerde biraz iptaller varmış gibi bir durum gibi geldi aslında daha çok iptal olsada biraz kendilerine gelseler...
- Manueller;
Ne de olsa satıyoruz mantığı var 4 ay da bekletiyorlar..
Bu araçların birçoğu tutulmayan renklerde + opsiyonları yok. Trend alan bile ışık görüş cam tavan led far olsun istiyor dolayısıyla standart araç satmak hele de bu renklerde zorlaşıyor, o yüzden bu araçlar boşta. Zaten toplasanız koca türkiyede 50 tane stokta araçları var adamların o kadar satış rakamının içinde bunlar çerez kalır. Muhtemelen bir kısmı da teşhir amaçlı kullanılıyordur.İlginç bukadar manuel ve diğet listede okadar tdi ve dsg araç olması sanki bana siparişlerde biraz iptaller varmış gibi bir durum gibi geldi aslında daha çok iptal olsada biraz kendilerine gelseler...
Bu araçların birçoğu tutulmayan renklerde + opsiyonları yok. Trend alan bile ışık görüş cam tavan led far olsun istiyor dolayısıyla standart araç satmak hele de bu renklerde zorlaşıyor, o yüzden bu araçlar boşta. Zaten toplasanız koca türkiyede 50 tane stokta araçları var adamların o kadar satış rakamının içinde bunlar çerez kalır. Muhtemelen bir kısmı da teşhir amaçlı kullanılıyordur.İlginç bukadar manuel ve diğet listede okadar tdi ve dsg araç olması sanki bana siparişlerde biraz iptaller varmış gibi bir durum gibi geldi aslında daha çok iptal olsada biraz kendilerine gelseler...
Aynen
Ayda 2500 araç sat
Stokta 50 araç olsun
Öp başına koy
Ayda 2500 araç sat
Stokta 50 araç olsun
Öp başına koy
Herkeze iyi forumlar, Bu aralar araç alma arifesindeyiz bana yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim... Passat 1.6TDİ DSG 2.el veya 0 km ariyorum ve passatlar 0 km hazır hangi bayilerde görebilirim...
Herkeze iyi forumlar, Bu aralar araç alma arifesindeyiz bana yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim... Passat 1.6TDİ DSG 2.el veya 0 km ariyorum ve passatlar 0 km hazır hangi bayilerde görebilirim...
'Fakidayi'dan alıntıdır'
buraktsn95
"tıp sekreteri"
Muqla
SM-N9oooQ
'Fakidayi'dan alıntıdır'
buraktsn95
"tıp sekreteri"
Muqla
SM-N9oooQ
Teşekkürler hocam ellerinize sağlık [emoji1]
- Manueller;
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler hocam ellerinize sağlık [emoji1]
- Manueller;
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Iclerinde bi tane highline yok 😂Araç arayan arkadaşlar için amme hizmeti
2015/Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Comfortline Tiptr. /Tungsten gri Mez
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Trendline Tiptr. / Derin Siyah Asil
2015/Passat 2.0 TDI BMT 150 PS Comfortline Tiptr. / Refleks gümüş Mez
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. / Harvard mavi Mez
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. Tungsten gri General
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. Tungsten gri Vosmer Alsancak
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. /Refleks gümüş Uzay oto, Demoto Afyon,Gökmen, Doğuş oto Kartal,
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. /İndiyum grisi Evek
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. /İndiyum grisi Avek
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Comfortline Tiptr. Harvard mavi Demoto Kütahya
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. / Gece Mavisi Erel ve Acarlar
2015/Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Comfortline Tiptr. /Derin Siyah Demoto Manisa
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Comfortline Tiptr. / Saf Beyaz fatih Giresun
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. Saf Beyaz Erel, Rekor, Uzay oto
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. Saf Beyaz Erel, Rekor, Uzay oto
2015/Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Comfortline Tiptr. / Saf Beyaz/Doğuş oto Kartal ve Avek
Iclerinde bi tane highline yok 😂Araç arayan arkadaşlar için amme hizmeti
2015/Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Comfortline Tiptr. /Tungsten gri Mez
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Trendline Tiptr. / Derin Siyah Asil
2015/Passat 2.0 TDI BMT 150 PS Comfortline Tiptr. / Refleks gümüş Mez
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. / Harvard mavi Mez
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. Tungsten gri General
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. Tungsten gri Vosmer Alsancak
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. /Refleks gümüş Uzay oto, Demoto Afyon,Gökmen, Doğuş oto Kartal,
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. /İndiyum grisi Evek
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. /İndiyum grisi Avek
2015/Passat 1.6 TDI BMT 120 PS Comfortline Tiptr. Harvard mavi Demoto Kütahya
2015/Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Comfortline Tiptr. / Gece Mavisi Erel ve Acarlar
2015/Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Comfortline Tiptr. /Derin Siyah Demoto Manisa
2015/Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Comfortline Tiptr. / Saf Beyaz/Doğuş oto Kartal ve Avek
Sevgili arkadaşım,
Zaten bir karar aldım, bundan sonra araç değişikliklerimi sizden başka hiç kimse bilmeyecek, ancak plakasına bakan veya otoparktaki bekçinin haberi olur. Başkasından aldığım borç para ile otomobil almadığım ve tamamen kendi maddi imkan ve kararlarımla yaptığım ve reel olarak zarar da etmediğim ama fahiş kâr da yapmadığım araç değişikliklerimden çevremin gereksiz ve sebepsiz yere rahatsız olmasından rahatsız oluyorum. Bundan sonra kimseye reklam, duyuru ve gösteriş yok.
Adana'dan selamlar ve sevgiler,
Taner Göde
Taner bey nedenini sormayın. Ancak sizin yerinizde olsam passatı satmazdım.İçimden gelen bir yazıdır.
İnsanların gözüne 2 şey batar 1 i kadınların kolundaki altınlar diğeri ise erkeklerin altındaki arabalar.Lütfen bunu yönlendirme olarak algılamayın. işinize asla karışmak istemem. Nedense bu yazıyı yazmak geldi içimden.
Sevgili arkadaşım,
Zaten bir karar aldım, bundan sonra araç değişikliklerimi sizden başka hiç kimse bilmeyecek, ancak plakasına bakan veya otoparktaki bekçinin haberi olur. Başkasından aldığım borç para ile otomobil almadığım ve tamamen kendi maddi imkan ve kararlarımla yaptığım ve reel olarak zarar da etmediğim ama fahiş kâr da yapmadığım araç değişikliklerimden çevremin gereksiz ve sebepsiz yere rahatsız olmasından rahatsız oluyorum. Bundan sonra kimseye reklam, duyuru ve gösteriş yok.
Adana'dan selamlar ve sevgiler,
Taner Göde
Taner bey nedenini sormayın. Ancak sizin yerinizde olsam passatı satmazdım.İçimden gelen bir yazıdır.
İnsanların gözüne 2 şey batar 1 i kadınların kolundaki altınlar diğeri ise erkeklerin altındaki arabalar.Lütfen bunu yönlendirme olarak algılamayın. işinize asla karışmak istemem. Nedense bu yazıyı yazmak geldi içimden.
Cuma dersi:
MUKADDEME
Kat'iyen bil ki: Hilkatin en yüksek gayesi ve fıtratın en yüce neticesi "îmân-ı Billâh" tır.
Ve insâniyetin en âlî mertebesi ve beşeriyetin en büyük makamı, îman-ı billâh içindeki "Mârifetullah"dır.
Cin ve ins'in en parlak saadeti ve en tatlı ni'meti, o mârifetullah içindeki "Muhabbetullah"dır.
Ve ruh-u beşer için en hâlis sürur ve kalb-i insan için en sâfi sevinç, o Muhabbetullah içindeki "lezzet-i ruhâniyedir."
Evet, bütün hakikî saadet ve hâlis sürur ve şirin ni'met ve sâfi lezzet, elbette Mârifetullah ve Muhabbetullahdadır.
Onlar, onsuz olamaz.
Cenâb-ı Hakkı tanıyan ve seven; nihayetsiz saadete, ni'mete, envara, esrara ya bilkuvve veya bilfiil mazhardır.
O'nu hakikî tanımayan, sevmeyen, nihayetsiz şekavete, âlâma ve evhama mânen ve maddeten mütbelâ olur.
Evet, şu perişan dünyada,
âvâre nev-i beşer içinde;
semeresiz bir hayatta;
sahipsiz, hâmîsiz bir surette;
âciz, miskin bir insan, bütün dünyanın sultanı da olsa kaç para eder.
İşte bu âvâre nev'-i beşer içinde, bu perişen fâni dünyada;
insan sâhibini tanımazsa, mâlikini bulmazsa, ne kadar bîçâre sergerdan olduğunu herkes anlar.
Eğer sahibini bulsa, mâlikini tanısa, o vakit rahmetine iltica eder, kudretine istinad eder.
O vahşetgâh dünya bir tenezzühgâha döner ve bir ticaretgâh olur.
...
Yedinci Kelime :
Yani, mevti veren O'dur.
Yani, hayat vazifesinden terhis eder, fâni dünyadan yerini tebdil eder, külfet-i hizmetten âzâd eder.
Yani, hayat-ı fâniyeden, seni hayat-ı bâkiyeye alır.
İşte şu kelime, şöylece fâni cin ve inse bağırır, der ki:
Sizlere müjde!
Mevt; idam değil,
hiçlik değil,
fenâ değil,
inkıraz değil,
sönmek değil,
firak-ı ebedî değil,
adem değil,
tesadüf değil,
fâilsiz bir in’idam değil.
Belki, bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm tarafından bir terhistir,
bir tebdil-i mekândır.
Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır.
Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır.
(mektubat)
Cuma dersi:
MUKADDEME
Kat'iyen bil ki: Hilkatin en yüksek gayesi ve fıtratın en yüce neticesi "îmân-ı Billâh" tır.
Ve insâniyetin en âlî mertebesi ve beşeriyetin en büyük makamı, îman-ı billâh içindeki "Mârifetullah"dır.
Cin ve ins'in en parlak saadeti ve en tatlı ni'meti, o mârifetullah içindeki "Muhabbetullah"dır.
Ve ruh-u beşer için en hâlis sürur ve kalb-i insan için en sâfi sevinç, o Muhabbetullah içindeki "lezzet-i ruhâniyedir."
Evet, bütün hakikî saadet ve hâlis sürur ve şirin ni'met ve sâfi lezzet, elbette Mârifetullah ve Muhabbetullahdadır.
Onlar, onsuz olamaz.
Cenâb-ı Hakkı tanıyan ve seven; nihayetsiz saadete, ni'mete, envara, esrara ya bilkuvve veya bilfiil mazhardır.
O'nu hakikî tanımayan, sevmeyen, nihayetsiz şekavete, âlâma ve evhama mânen ve maddeten mütbelâ olur.
Evet, şu perişan dünyada,
âvâre nev-i beşer içinde;
semeresiz bir hayatta;
sahipsiz, hâmîsiz bir surette;
âciz, miskin bir insan, bütün dünyanın sultanı da olsa kaç para eder.
İşte bu âvâre nev'-i beşer içinde, bu perişen fâni dünyada;
insan sâhibini tanımazsa, mâlikini bulmazsa, ne kadar bîçâre sergerdan olduğunu herkes anlar.
Eğer sahibini bulsa, mâlikini tanısa, o vakit rahmetine iltica eder, kudretine istinad eder.
O vahşetgâh dünya bir tenezzühgâha döner ve bir ticaretgâh olur.
...
Yedinci Kelime :
Yani, mevti veren O'dur.
Yani, hayat vazifesinden terhis eder, fâni dünyadan yerini tebdil eder, külfet-i hizmetten âzâd eder.
Yani, hayat-ı fâniyeden, seni hayat-ı bâkiyeye alır.
İşte şu kelime, şöylece fâni cin ve inse bağırır, der ki:
Sizlere müjde!
Mevt; idam değil,
hiçlik değil,
fenâ değil,
inkıraz değil,
sönmek değil,
firak-ı ebedî değil,
adem değil,
tesadüf değil,
fâilsiz bir in’idam değil.
Belki, bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm tarafından bir terhistir,
bir tebdil-i mekândır.
Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır.
Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır.
(mektubat)
Merhaba Taner Abi
Arabayı ilk çalıştırmada motor ışıklarının sönmesini beklemek gerekli midir? Keza passatta anahtarsız çalıştırma olduğundan direk çalıştırıyorum. Herhangi bir zararı olur mu ? Kitapçığı okumadım![]()
Merhaba Taner Abi
Arabayı ilk çalıştırmada motor ışıklarının sönmesini beklemek gerekli midir? Keza passatta anahtarsız çalıştırma olduğundan direk çalıştırıyorum. Herhangi bir zararı olur mu ? Kitapçığı okumadım![]()
Ben de 800 sayfalık PASSAT ve 1200 sayfalık CR-V kitapçığını okumadımMerhaba Taner Abi
Sahibinden'de ilan verirsem "Kitapçığı okunmamıştır" diye bile yazabilirim, gerçekte sistem o kadar hızlı çalışıyor ki SELF-CHECK işlemi 1 saniyede tamamlanıyor ve motoru hemen çalıştırabilirsin ama uzun yollarda veya uzun yolculuklarından sonra motoru hemen kapatma, rölantide az da olsa biraz bekle, yoksa sabah çalıştır ve hiç rölantide çalıştırmadan hemen bas git.
Ben de 800 sayfalık PASSAT ve 1200 sayfalık CR-V kitapçığını okumadımMerhaba Taner Abi
Sahibinden'de ilan verirsem "Kitapçığı okunmamıştır" diye bile yazabilirim, gerçekte sistem o kadar hızlı çalışıyor ki SELF-CHECK işlemi 1 saniyede tamamlanıyor ve motoru hemen çalıştırabilirsin ama uzun yollarda veya uzun yolculuklarından sonra motoru hemen kapatma, rölantide az da olsa biraz bekle, yoksa sabah çalıştır ve hiç rölantide çalıştırmadan hemen bas git.
Son 22 yılda 4 otomobil almışım; Astra /golf/cmax/ ve 1 ay önce Passat
Ortalama 8 yıl
C maxa rekor süre ile 11,5 yıl bindim
0 km olarak satın alma
Tam olarak ihtiyacım olanı alma
istediğim aracı istediğim konfiğürasyon ile yada ona yakın alma
sonrası uzun yıllar sorunsuzca Süren bir birliktelik
Benim felsefem bu
Tabi araç Alim sürecini ayrıca yazarsam;
Bir otoyu niye satın alırız?
benimki hep ihtiyaç oldu
Istek olursa değişim frekansı artar
İhtiyaç nedir ? Herkes için aynı değildir
Ev iş Ulaşımı mıdır sadece
Ailecek çıkılacak uzun yollar seyahatler var mıdır sıklığı nedir
Güvenlik: olmazsa olmazlardandır
Ekonomikliği : TR de vazgeçilmez hatta ÇOĞU için hayati önemdedir
Olmazsa olmaz/ olsa iyi/ olmayabilir
Ilk maddeyi %100 sağlamaya çalışırım
2. Yi %70-80 sağlamaya çalışırım
3. Yü Bonus kabul ederim
Ör passata 1,6 tdi olmazsa olmazım
Dsg olsa iyiydi 14.000₺ olunca devre dışı oldu.
Kabin ısıtıcı çok isteğim ops idi 4 ay beklemek gerektiği ve ort 5 zam yemek demek olduğu için vazgeçtim
Temel karar şu olmalı: iyi otoyu almak
Iyi nedir ?
Teknik olarak iyi
Kasa güncel olmalı hatta Ömrünün ilk yılı olursa 6 yıl yeni kasa araç kullanmış olursun
Mqb platform passatı ilk kez Alman Premium Lara yaklaştırdı
Benim için MB bmw hayal iken Passat ile ilk kez onlara bu kadar fazla yaklaşmış olucaksınız
Bu da satın almada belirleyici
Tabi birde onlara göre kelepir kalan fiyat
100k hiç az diil ama tdi Passat için tr de makul oluyor
Ort 250-300 bin km yaparsanız ekonomikliği doya doya çıkarmış olursunuz
Selamlar
Son 22 yılda 4 otomobil almışım; Astra /golf/cmax/ ve 1 ay önce Passat
Ortalama 8 yıl
C maxa rekor süre ile 11,5 yıl bindim
0 km olarak satın alma
Tam olarak ihtiyacım olanı alma
istediğim aracı istediğim konfiğürasyon ile yada ona yakın alma
sonrası uzun yıllar sorunsuzca Süren bir birliktelik
Benim felsefem bu
Tabi araç Alim sürecini ayrıca yazarsam;
Bir otoyu niye satın alırız?
benimki hep ihtiyaç oldu
Istek olursa değişim frekansı artar
İhtiyaç nedir ? Herkes için aynı değildir
Ev iş Ulaşımı mıdır sadece
Ailecek çıkılacak uzun yollar seyahatler var mıdır sıklığı nedir
Güvenlik: olmazsa olmazlardandır
Ekonomikliği : TR de vazgeçilmez hatta ÇOĞU için hayati önemdedir
Olmazsa olmaz/ olsa iyi/ olmayabilir
Ilk maddeyi %100 sağlamaya çalışırım
2. Yi %70-80 sağlamaya çalışırım
3. Yü Bonus kabul ederim
Ör passata 1,6 tdi olmazsa olmazım
Dsg olsa iyiydi 14.000₺ olunca devre dışı oldu.
Kabin ısıtıcı çok isteğim ops idi 4 ay beklemek gerektiği ve ort 5 zam yemek demek olduğu için vazgeçtim
Temel karar şu olmalı: iyi otoyu almak
Iyi nedir ?
Teknik olarak iyi
Kasa güncel olmalı hatta Ömrünün ilk yılı olursa 6 yıl yeni kasa araç kullanmış olursun
Mqb platform passatı ilk kez Alman Premium Lara yaklaştırdı
Benim için MB bmw hayal iken Passat ile ilk kez onlara bu kadar fazla yaklaşmış olucaksınız
Bu da satın almada belirleyici
Tabi birde onlara göre kelepir kalan fiyat
100k hiç az diil ama tdi Passat için tr de makul oluyor
Ort 250-300 bin km yaparsanız ekonomikliği doya doya çıkarmış olursunuz
Selamlar
Ben butona 1 defa bastıktan sonra ışıkların yanmasını,ardından sönmesini bekliyorum...Daha sonra frene basıp butona tekrar basarak çalıştırıyorum...
Ben butona 1 defa bastıktan sonra ışıkların yanmasını,ardından sönmesini bekliyorum...Daha sonra frene basıp butona tekrar basarak çalıştırıyorum...
aracı bacanak kullanıyor.
eski aracı: dizel manuel corolla kullanırken performanslı kullanırdı, yani 80'e gelmeden 4. vitese atmazdı.
corolla da ortalama yakıt tüketimi 6 - 6.5 civarıydı.
ama passat tdi dsg ile 4000 km de genelde şehir dışı nasıl 7.1 oldu bende bilemiyorum.
rodaj felan diyorlar.
Tdi ile bu kadar fazla yakmayı nasıl başarıyorsunuz? Tsi 125 ps manuel ile Ankara'dan Balıkesir Akçay'a geldim dün gündüz saatlerinde 3 kişi dolu bagaj klima 23 derecede sürekli açık genelde 110 km hız sabitleyici ile 5.1 Lt/100 km gösteriyordu, pompada 5.2 Lt ölçtüm.
aracı bacanak kullanıyor.
eski aracı: dizel manuel corolla kullanırken performanslı kullanırdı, yani 80'e gelmeden 4. vitese atmazdı.
corolla da ortalama yakıt tüketimi 6 - 6.5 civarıydı.
ama passat tdi dsg ile 4000 km de genelde şehir dışı nasıl 7.1 oldu bende bilemiyorum.
rodaj felan diyorlar.
Tdi ile bu kadar fazla yakmayı nasıl başarıyorsunuz? Tsi 125 ps manuel ile Ankara'dan Balıkesir Akçay'a geldim dün gündüz saatlerinde 3 kişi dolu bagaj klima 23 derecede sürekli açık genelde 110 km hız sabitleyici ile 5.1 Lt/100 km gösteriyordu, pompada 5.2 Lt ölçtüm.
Aracı şöyle çalıştırınBen butona 1 defa bastıktan sonra ışıkların yanmasını,ardından sönmesini bekliyorum...Daha sonra frene basıp butona tekrar basarak çalıştırıyorum...
Manuel ise debriyaj a basili tutarak start düğmesine basın araç self check ile zaten çalışacaktır
Başka birşey yapmaya gerek yok
Bas çalıştır ve devam et
Asla rölantide bekleme ısınması için
Aracı şöyle çalıştırınBen butona 1 defa bastıktan sonra ışıkların yanmasını,ardından sönmesini bekliyorum...Daha sonra frene basıp butona tekrar basarak çalıştırıyorum...
Manuel ise debriyaj a basili tutarak start düğmesine basın araç self check ile zaten çalışacaktır
Başka birşey yapmaya gerek yok
Bas çalıştır ve devam et
Asla rölantide bekleme ısınması için
Belirtmeyi unutmuşum,arabam DSG...
Beni ziyaret edenler veya benimle oturup muhabbet edenler bilir. İşyerimin tam karşısında kalkan (1 metre, 1 cm bile sağa veya sola dönmeden ve yürümeden, inanılmaz bir durum ama gerçek!) evimin tam önünde duran (1 metre, 1 cm bile sağa veya sola dönmeden ve yürümeden, inanılmaz bir durum ama gerçek!) İTİMAT dolmuşları kalkıyor, günde 2 x 2 = 4 TL = ayda 80 TL ile hiçbir yakıt, vergi, bakım, sigorta, kasko, kaza, aksesuar, donanım, OGS/HGS vb. gibi masraflara girmeden otomobilden tamamen vazgeçip ortalama 15 dakikada ulaştığım ev-iş arasını ortalama 45 dakika ile gidebilirim.
Dolmuşla gidersem ne olur:
- Günde 2 defa yarım saatten toplam 1 saat, haftada 5, ayda 20 saat, yani net 3 iş günü
zaman kaybım olur. Tabi daha erken kalkmak (1 saat) ve işten daha erken çıkmak belki telafi edebilir ama burada zaman çok önemli. 3 iş günü demek finansal olarak hesaplandığında burada belirtemeyeceğim maddi bir külfet, yılda 1 ay ve 1 hafta demek (12 x 3 gün = 36 gün).
Otomobilin bana aylık (ve yıllık) maliyeti:
1. YAKIT 900 km = 300 TL (Yıllık 3.600 TL)
2. OTOPARK = 150 TL (Yıllık 1.800 TL)
3. MTV = 78 TL (Yıllık 945 TL)
4. BAKIM = 45 TL (Yıllık 540 TL)
5. SİGORTA = 23 TL (Yıllık 276 TL)
6. KASKO = 90 TL (Yıllık 1080 TL)
7. YIKAMA = 50 TL (Yıllık 600 TL)
8. OGS = 5 TL (Yıllık 60 TL)
Toplam: Aylık 741 TL (Yıllık 8.892 TL)
Ayda 3 iş günü kadar çalışma zamanı kurtarmak için aylık 80 TL'lik dolmuş masrafının 10 katını (800 TL) ödeyerek bunu kurtarabiliyorum. Otomobille işe gidip gelmenin bir diğer faydası müşterilere gidip gelme imkanının tarafıma otomobil ile sunulması. Bunun pahasını biçmek imkansız. Taksi ile havalimanına gidip gelmek yaptığım işin bana kazandıracağı para kadar, bu nedenle otomobil şimdilik vazgeçilmezimdir.
Beni ziyaret edenler veya benimle oturup muhabbet edenler bilir. İşyerimin tam karşısında kalkan (1 metre, 1 cm bile sağa veya sola dönmeden ve yürümeden, inanılmaz bir durum ama gerçek!) evimin tam önünde duran (1 metre, 1 cm bile sağa veya sola dönmeden ve yürümeden, inanılmaz bir durum ama gerçek!) İTİMAT dolmuşları kalkıyor, günde 2 x 2 = 4 TL = ayda 80 TL ile hiçbir yakıt, vergi, bakım, sigorta, kasko, kaza, aksesuar, donanım, OGS/HGS vb. gibi masraflara girmeden otomobilden tamamen vazgeçip ortalama 15 dakikada ulaştığım ev-iş arasını ortalama 45 dakika ile gidebilirim.
Dolmuşla gidersem ne olur:
- Günde 2 defa yarım saatten toplam 1 saat, haftada 5, ayda 20 saat, yani net 3 iş günü
zaman kaybım olur. Tabi daha erken kalkmak (1 saat) ve işten daha erken çıkmak belki telafi edebilir ama burada zaman çok önemli. 3 iş günü demek finansal olarak hesaplandığında burada belirtemeyeceğim maddi bir külfet, yılda 1 ay ve 1 hafta demek (12 x 3 gün = 36 gün).
Otomobilin bana aylık (ve yıllık) maliyeti:
1. YAKIT 900 km = 300 TL (Yıllık 3.600 TL)
2. OTOPARK = 150 TL (Yıllık 1.800 TL)
3. MTV = 78 TL (Yıllık 945 TL)
4. BAKIM = 45 TL (Yıllık 540 TL)
5. SİGORTA = 23 TL (Yıllık 276 TL)
6. KASKO = 90 TL (Yıllık 1080 TL)
7. YIKAMA = 50 TL (Yıllık 600 TL)
8. OGS = 5 TL (Yıllık 60 TL)
Toplam: Aylık 741 TL (Yıllık 8.892 TL)
Ayda 3 iş günü kadar çalışma zamanı kurtarmak için aylık 80 TL'lik dolmuş masrafının 10 katını (800 TL) ödeyerek bunu kurtarabiliyorum. Otomobille işe gidip gelmenin bir diğer faydası müşterilere gidip gelme imkanının tarafıma otomobil ile sunulması. Bunun pahasını biçmek imkansız. Taksi ile havalimanına gidip gelmek yaptığım işin bana kazandıracağı para kadar, bu nedenle otomobil şimdilik vazgeçilmezimdir.
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
Tabi ki fren+start butonu ile hemen çalışıyor ama manuel kullandığım zamanlarda da arabaın koltuğuna oturur oturmaz kontağı sonuna kadar çevirip tek seferde çalıştırmazdım...Önce 1 tık yapıp ışıkların yanıp sönmesini gördükten sonra 2.tıkla arabayı çalıştırırdım...Şimdi aynısını DSG'de yapıyorum...
Tabi ki fren+start butonu ile hemen çalışıyor ama manuel kullandığım zamanlarda da arabaın koltuğuna oturur oturmaz kontağı sonuna kadar çevirip tek seferde çalıştırmazdım...Önce 1 tık yapıp ışıkların yanıp sönmesini gördükten sonra 2.tıkla arabayı çalıştırırdım...Şimdi aynısını DSG'de yapıyorum...
Taner bey toplu Taşıma Ankara'da sizdekinin %100 tersi bir durumda benim için
Günlük 180-210 dk demek işe toplu taşım ile gidip gelmek.
Taner bey toplu Taşıma Ankara'da sizdekinin %100 tersi bir durumda benim için
Günlük 180-210 dk demek işe toplu taşım ile gidip gelmek.
Aracı bana teslim eden Görevli hiçbir pedala basmadan Düğmeye bas , ışıklar sönsün sonra debriyaj ve frene basıp çalıştır demişti . Araç manuel bu arada ...Merhaba Taner Abi
Aracı bana teslim eden Görevli hiçbir pedala basmadan Düğmeye bas , ışıklar sönsün sonra debriyaj ve frene basıp çalıştır demişti . Araç manuel bu arada ...Merhaba Taner Abi
B7 tdi aracımda,aracı çalıştırmak için Anahtarı bir kademe bastırdığımda kadran ışıklarının yanması ile kısa bir süre sonra susan bir ses duyardım.Bu sesin ne olduğunu sorduğumda,motor Çalışmadan enjektörlere yakıt Gönderme sesi olduğunu öğrendim.Ondan sonra bu sesin durmasını bekleyip öyle aracı çalıştırmak gibi bir Alışkanlık oluştu.Rölantide bekleme işine gelince,eğer araç Yokuş yukarı park halinde ise ,yani hareket ettikten sonra motora Yük binecekse motorun bir süre ısınmasını beklerim.
B7 tdi aracımda,aracı çalıştırmak için Anahtarı bir kademe bastırdığımda kadran ışıklarının yanması ile kısa bir süre sonra susan bir ses duyardım.Bu sesin ne olduğunu sorduğumda,motor Çalışmadan enjektörlere yakıt Gönderme sesi olduğunu öğrendim.Ondan sonra bu sesin durmasını bekleyip öyle aracı çalıştırmak gibi bir Alışkanlık oluştu.Rölantide bekleme işine gelince,eğer araç Yokuş yukarı park halinde ise ,yani hareket ettikten sonra motora Yük binecekse motorun bir süre ısınmasını beklerim.
Merhaba degerli arkadas ve abilerim. Sizi epeydir takip etmekteyim. Ve sayenizde cok guzel ve faydali bilgiler edindim. Bende dort jettanin ardindan wolksvagenin amiral gemisi passat a gecmeye karar verdim ve bir ay once 1.4 benzinli otomatik full opsiyonlu bir comfortline siparisimi verdim artik bekleme surecindeyiz. "Malum passat hint kumasindan kaftan gibi ulasilmasi zor" neyse hayirlisi olsun dielim. Araba kasim gibi gelicekmis ekimdi kasim oldu. Ben yaklastikca o uzaklasiyohepinize guzel gunler diliyorum.
Merhaba degerli arkadas ve abilerim. Sizi epeydir takip etmekteyim. Ve sayenizde cok guzel ve faydali bilgiler edindim. Bende dort jettanin ardindan wolksvagenin amiral gemisi passat a gecmeye karar verdim ve bir ay once 1.4 benzinli otomatik full opsiyonlu bir comfortline siparisimi verdim artik bekleme surecindeyiz. "Malum passat hint kumasindan kaftan gibi ulasilmasi zor" neyse hayirlisi olsun dielim. Araba kasim gibi gelicekmis ekimdi kasim oldu. Ben yaklastikca o uzaklasiyohepinize guzel gunler diliyorum.