![Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.
Resmin ismi: 20141219_105720[1].jpg
Görüntüleme: 349
Büyüklüğü: 83.3 KB (Kilobyte)
ID: 17681](https://passatturkiye.com/attachment.php?attachmentid=17681&d=1508777345&thumb=1)
Arkadaşlar geçen hafta sonu 1.6 TDI Highline DSG Passat B8 aracımı teslim aldım ve araçla ilgili bazı tespitlerimi anlatmak istiyorum halen kararsız olan arkadaşlar için belki biraz fikir verici olabilir.
Öncelikle aracın iç hacmi bana gayet başarılı geldi. Oldukça büyük bir iç hacmi var, koltuklar çok rahat, sürücü ve yolcu koltuklarının bel destekleri çok iyi.
Aracın içerisinde ergonomik olarak pek bir sıkıntı yok gibi herşey olması gereken yerde. Daha önce hiç passat kullanmamış biri olmama rağmen araç içinde geçirdiğim yarım saatten sonra neredeyse tüm fonksiyonların yerlerine alıştım.
Fonksiyonellik açısından eleştirim hız sabitleyiciye olacak anlaşılması ve kullanılması alışkanlık gerektiriyor. Sezgisel olarak anlamak çok kolay değil.
Araçta dikkatimi çeken en önemli özellik oldukça sessiz olması. Dizel bir araçta motor sesini bu kadar az duymak oldukça güzel, yol sesi de bir o kadar az. Alırken 18" lastiklerin ses yapacağı endişesi içindeydim ancak kullanırken bu endişemin yersiz olduğunu gördüm. Araç heryönü ile sessiz.
Süspansiyonları konfor amaçlı yapılmış. Sportif kullanımda biraz zorlanıyor gibi yada rakibi Mercedes C kadar sportif sürüş karakterine sahip değil izlenimi bıraktı bende.
Motor performansı için ancak yeterli denilebilir, dediğim gibi sportif değil konforlu sürüşler için tasarlanmış bir araç bence.
Anahtarsız giriş ve çalıştırma, sürücü koltuğunda bulunanan masaj fonksiyonu insanı şımartan özellikler.
Yakıt tüketimi için biraz daha beklemek gerekecek galiba daha rodaj döneminde araç. Sehirlerarası yol da ortalamam 5.3, şehir içinde 7.3 şu anda. Ancak aracımı oldukça soğuk havada kullanıyorum (-8 C). Bu nedenle objektif tüketim için biraz daha beklemek gerekecek. Benim araçla ilgili aklıma gelenler bunlar. Soru olursa yanıtlayabilirim araç hakkında.