Saygı duyarım Fatih abi görüşüne.Öncelikle kibar bir dille konuştuğun için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Bu bahsettiğiniz sebepler için askerliğe gerek yok Emre Bey, insan kendi nefsine- iradesine söz dinletmeyi kendisi öğrenir. Askerlik bir vesiledir sadece eğer böyle düşünüyorsanız. Dışarda yemek yemem demişsiniz. Bende yemezdim, tuvalet kullanmam demişsiniz bende kullanmazdım ama hayat okulu herşeyi öğretiyor. Şimdi 30 yaşlarındayım. 19 lu yaşlarımda bende bahsettiğiniz eylemleri yapmaktaydım ama ne zaman ailemden uzaklaştım, o zaman kendi ayaklarım üstünde durmaya başladım. Dışarda yemek neden yemiyorsunuz? Temizliğinden emin olamadığınız, içine ne konulduğunu bilmediğiniz için mi yoksaBenim bundan dı mesela, şimdi yiyorum dışarda ama belli şeyler nedir mesele söylemesi ayıp kuşbaşı şiş vb. Salata yemem mesela iyi yıkanıp yıkanmadığı mevzuundan mütevellit. Sulu yemek yemem mesela yine sebzeler nasıl yıkandı kullanılan yağ neyin nesi vb. Ama belli başlı şeyleri yerim. Sulu yemekleri ise baktım dışarda yiyemiyorum, öğrencilik yıllarında annemden tarifini aldım çat pat derken gayet güzel yapmaya başlamıştım evlenmeden önceye kadar. Ki bir arkadaşımın "Anamdan güzel yapmışsın bu kuruyu helal olsun" övgüsüne de mazhar olmuştum örneğin :D Tuvalet konusuna gelince fazla abartmadan anlatayım evden çıkmadan gidin mesela askeri düzen yok ki hayatta askerlikte edindiğiniz alışkanlıklarınızı hayatta kullanabilesiniz. Çok arkadaşım var sizin bu saydıklarınızdan kurtulmayı deneyen ama sosyal hayatında hala kurtulamayan askerlik yaptığı halde. Askerde çıkan yemekten yemeyip aç gelen vs...
Yemek konusuna gelince,ben küçükken üst üste zehirlenmeler geçirdim.Dışarıda pek yemeyi sevmem o yüzden.Hep aklıma takılır yediğimden zehirlenir miyim diye.
Sulu yemek sevmem,sebze yemeklerini hiç sevmem.Genellikle zaten pişmiş sebze yemem ben.Çiğ tercih ederim.Bıraksalar eti de çiğ yiyeceğim.Çiğ balık,çiğ kıymayı ve çiğ köfteyi çok severim.
Ama bunları severim de,yeşil mercimekten,kurufasülyeden,taze fasülyeden bir o kadar nefret ederim.Fabrikada staj yaptığım süre içerisinde fasülye çıktığı zamanlar gider sadece çorba,salata ve pilav yerdim.Bir de meyva veya tatlı ne varsa.Garip bir yemek tarzım var anlayacağın.
Tatlı bile sevmem ben genelde baklavaymış,künefeymiş falan
Tuvalet konusu tam bir facia.Mecbur olmadıkça küçük tuvalete bile girmem.Girsem de pisuvara 30 cm uzaktan hallederim işimi ki sıçramasın diye.Büyüğe zaten giremiyorum.
Askerde kantin falan vardır inşallah en azından fasülye gibi yemekler çıkarsa tost most bişeyler yeriz![]()