Arkadaşlar ben montaj işlemini tamamladım.(Sadece park ve sinyal) İşlem sabahtan öğleye kadar sürdü ve sorunsuz şekilde bitti.Montaja başlarken küçük bir şanssızlık yaşadık ama bizim elimizde olan bir şey değildi.Bir halkamızda küçük bir fabrikasyon hatası tespit ettik..

Şöyleki tek bir halka üzerindeki ledlerden yanyana olan 2 tanesinde sarı ve kırmızı renk bağlantıları çapraz olarak bağlanmış.Yani örneğin parklar yanarken diğer 18 led kırmızı, 2 tanesi sarı yanıyor.Tam tersi o halkanın bağlı olduğu sinyal yanarken o iki led bu kez kırmızı diğerleri sarı yanıyor.Yani çok dikkatli bakılınca göz ayırabiliyor yoksa farketmek için dikkatlice incelemek gerekiyor.Hatalı bağlantılı iki ledin devre üzerindeki bağlantı yönleri ve bacakları diğer ledlerle aynı..Sanıyorum led içinde fabrikasyon bir hata olmalı.Belki halka üzerinde oynanıp düzeltilebilir fakat halka devreye hasar verme riskini göze alıp lehim havya girişmek çokda akıllıca olmayacağından öyle bıraktık.Bu arada belki benim yaşadığım durum sizde de olabilir.Sizdeki ledleri 12v ile yakarak incelemenizi öneririm.Ayrıca ben direnç kullanmadım çünkü elde ettiğim renk (bana göre) dışlarla gayet uyumluydu.
Eğer montaj işinden vazgeçen arkadaşım olursa elindeki led halkaları alabilirim.Ters yanan iki led her ne kadar çok da önemli değilse de hatasız bir halka ile değiştirmeyi isterim.Hatta Gökhandan rica edeceğim benim için bir halka (yada bir çift) ne zaman olursa ve tabi bulabilirse

.. Fotoları ve videoları uygun bir zamanda ekleyeceğim.
Gökhan kardeşim; ledleri temin ettiğin için, emeğin için, en önemlisi iyi niyetin için sana tekrar tekrar teşekkürler..
Ve ayrıca Balıkesir Teknik Oto Elektrik Harun ustamın işyerinde yaptık bütün işi.Onun el emeği ve bilgisi olmasa olmazdı.Eline sağlık Harun ustam..