Gecmis olsun,İlk olarak herkeze hayırlı , keyifli bir haftasonu dilerim.. Arkadaşlar forumda yeniyim ne nedir , böyle bir konu varmıydı yokmuydu bilemedim. Demem o ki bir hatam var ise tüm PASSATTÜRKİYE halkından özür diliyorum. Benim Aracım Volkswagen passat 2007 2.0 Tdi highline 2 dir. Düb itibarı ile arabamın zenon farlarından biri pembemsi bir renk aldı. Sizin görüşlerinizi almak istediğim konu ise öncelikle 2 farı birden mi değiştireyim yoksa tek far aynı model yeterlimi. 2.si servis çok masraflı diye duydum onun için sanayide tanıdık ufak tefek arkadaşlar var onlara değiştirmek bana daha mantıklı geldi , siz ne düşünüyorsunuz ? servis Fiyatı ile normal bir yerde değiştirmem mi uygundur. Ben size aracımın fotoğrafını altta göründüğü şekilde koydum buraya. Siz en pratik yöntemlerinizi bana söyler iseniz gerçekten çok mutlu olurum.![]()
malesef Sol Far ömrünü tüketmistir Mor yani Pembemsi Renk ondan ötürü geliyordur. Genelde degisim olurken her iki fari degistirmeyi tavsiye edilir, nedeni ise diger Far da bozulabilir buda ön Tampomun + Farlari 2. defa sökme gerektigi anlamina gelir. Yani hazir sökülmüsken her ikisini degistirin. Sakin Servisten Xenon Fari almayin cünkü kazik fiyata satiyorlar. Volkswagen Almanya 183 €uro istiyor Xenonlara 2 tanesi tabiki (bir Paket te 2 adet vardir). Ayni D1S Gaz desarjli Lambalari daha ucuza alabilirsiniz. Philips XenStart 4.300k veya Osram Xenarc 4.300k takiliyor Passatlara hep. Tanesi 39 €uro ya varken 183 €uro para ödemeyin diye yaziyorum. Diger türlü degisim cok pahali malesef. Almanya da sirf degisimi icin 150 € istiyor Volkswagen Servisi. Nedeni ise yapilan isleme bakin;
- Alt karter sökülüyor
- Ön tampon sökülüyor
- Farlar sökülüyor
- Xenon Lambalar degisiyor
- Farlar yerine takiliyor
- Ön tampon takiliyor
- Karter koruma takiliyor
- Yeniden adapsiyon ve Far ayari yapiliyor
Yaklasik 1,5 saatlik isi var ondan pahali![]()