Disk yapışması hk.

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

BurakM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2018

Disk yapışması hk.

Merhabalar

Çok sık araba kullanan biri değilim yani 2 3 hafta arabayi sürmedigim dönemler oluyor, arabayi sürmek istediğim el frenini indirdiğimiz de sanki el frenini indirmemis gibi oluyor ve pat diye ses geliyor sonra bırakıyor gibi oluyor sizdede böyle durumlar olmusmuydu ? Arac istanbulda o kadar ahım şahım bir soğukta olmuyor.
    BurakM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    15

Merhabalar

Çok sık araba kullanan biri değilim yani 2 3 hafta arabayi sürmedigim dönemler oluyor, arabayi sürmek istediğim el frenini indirdiğimiz de sanki el frenini indirmemis gibi oluyor ve pat diye ses geliyor sonra bırakıyor gibi oluyor sizdede böyle durumlar olmusmuydu ? Arac istanbulda o kadar ahım şahım bir soğukta olmuyor.

akınakın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    ankara
    Model
    Passat Variant
    Motor
    1.5 TSI
    Yılı
    2021

Cevap: Disk yapışması hk.

Ben de yaşadım aynısını. Özellikle arabayı yıkatıp parkettikten sonraki gün ilk hareket ettiğinde şiddetle kasmama pat pat sesleri. Servisi 2. gidişimde ikna ettirip (garanti kapsamında araç) balataları değiştirdim ve düzeldi.
    akınakın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    13

Ben de yaşadım aynısını. Özellikle arabayı yıkatıp parkettikten sonraki gün ilk hareket ettiğinde şiddetle kasmama pat pat sesleri. Servisi 2. gidişimde ikna ettirip (garanti kapsamında araç) balataları değiştirdim ve düzeldi.

AK1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    AKIN
    Yer
    İSTANBUL
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2016

Aracı yıkadıktan sonra el freni çekili bırakıyordum, aynı ses bende de oluyordu. Yıkadıktan sonra otoparka el freni inik şekilde bırakınca sorun olmuyor, 1 gün yeterli.
    Hasan6154 bunu beğendi
    AK1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    44

Aracı yıkadıktan sonra el freni çekili bırakıyordum, aynı ses bende de oluyordu. Yıkadıktan sonra otoparka el freni inik şekilde bırakınca sorun olmuyor, 1 gün yeterli.

Hasan6154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Hasan
    Yer
    Dünya
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2017
    54 BJK 61

BurakM Nickli Üyeden Alıntı
    Merhabalar

Araç yıkandıktan sonra el freni çekip park edilirse yapışma kaçınılmazdır.

Tek çözüm; yıkama sonrası 2 - 3 km kadar aracı kullanıp , ara ara hafif hafif frene basıp bırakarak balataların ısınmasını ve kurumasını sağlamak.

Ondan sonra, el freni çekerek park edebilirsiniz.

Ya da yıkama sonrası düz bir zeminde el freni çekmeden aracı park etmek. Yıkama işleminden 3 - 4 saat sonra balatalar kendi kendine kurur ve el freni çekilebilir.

Her iki uygulamamdan sonra kesinlikle yapışma olmayacaktır.

​.
    AK1905 bunu beğendi
    Hasan6154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2.961

BurakM Nickli Üyeden Alıntı
    Merhabalar

Araç yıkandıktan sonra el freni çekip park edilirse yapışma kaçınılmazdır.

Tek çözüm; yıkama sonrası 2 - 3 km kadar aracı kullanıp , ara ara hafif hafif frene basıp bırakarak balataların ısınmasını ve kurumasını sağlamak.

Ondan sonra, el freni çekerek park edebilirsiniz.

Ya da yıkama sonrası düz bir zeminde el freni çekmeden aracı park etmek. Yıkama işleminden 3 - 4 saat sonra balatalar kendi kendine kurur ve el freni çekilebilir.

Her iki uygulamamdan sonra kesinlikle yapışma olmayacaktır.

​.