Merhaba. Aracımın üzerinde pirelli p7 cinturato var. En ucuz 850 TL ye 0 lastik bulabildim. İnternette Kumho 235/40R19 96Y ECSTA PS71 modelinde lastik buldum ve fiyatı 400-450 TL civarında. Pirellinin yarısı fiyatına. Kumhonun kendi sitesinde bu model yok ama internette her sitede satışı var. Acaba bu lastiği kullanan varmı acaba önerirmisiniz. P7 ile arasında çok fark varmıdır. Teşekkür ederim.
Bir malın kalite ve konfor algısı , kişiye göre değişir.
Bana göre sessiz olan lastik, size sesli gelebilir.
Bana göre konforlu gelen lastik size çok konforsuz ve kütük gibi gelebilir.
Benim kullanım stilim çok sakindir. Lastik için çok iyi yol tutuşu ve frenlemesi var derim. Siz biraz agresif kullanıyor virajlara sert giriyor olabilirsiniz, bu durumda benim met ettiğim lastik sizin başınıza dert açar.
Bu nedenle bir lastik hakkında yorum yapan kişinin,yorumunun yanı sıra , o lastiği hangi yol şartlarında kullandığı, hangi araç ile kullandığı, hangi ebatını kullandığı , lastikten ne beklediği, kullanım stili vs. gibi bilgiler de gereklidir.
Madem ki ucuz lastik markalarına yöneldiniz, Michelin ' in alt ürünü olan Kormoran lastiği deneyebilirsiniz.
En azından arkasında Michelin teknolojisi ve garantisi var.
Michelin bayilerinden bilgi alabilirsiniz.
https://urun.n11.com/oto-lastik/korm...017-P181694056
https://urun.n11.com/oto-lastik/kumh...tik-P196962187
Her iki lastiğin etiket değerlerine bakarsak.
Lastik sesi her iki lastikte de aynı 72 db ( oldukça sesli lastikler )
Islak yolda frenleme derecesinde , B derecesi ile Kumho bir tık daha iyi gibi görünüyor ama buna karşılık yakıt tüketimi E derecesi ile çok kötü duruma düşmüş.
Kumho ' lar Kışlık lastik kullanıyormuş gibi yakıt tüketimine neden olacaktır.
Kormoran ; Hem Islak zemin frenleme ve hem de yakıt tüketimi derecelerinin C olması ile daha dengeli ve tutarlı bir görüntü sergiliyor.
...
![]()