1.6 TDİ Ortalama Tüketimde Artış

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

caylakkk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Arda
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2013

1.6 TDİ Ortalama Tüketimde Artış

Merhaba arkadaşlar. 2013 model 1.6 tdi passat'ım var aracım 19.000 km'de son bir kaç gündür ortalama tüketiminde 1 lt civarı fazlalık var. uzun yolda 5.5 lt'nin altına düşemedim bir türlü 110 Km sürati aşmadan gittiğim halde.

Aracın 15.000 bakımı serviste yapıldı.

Aracı yarın servise götüreceğim. Tavsiyesi olan varsa dinlemeye hazırım.

Bu arada araç bakımdan sonra Ankara - Çanakkale arası ortalama 4 lt yaktı.
    caylakkk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    5

Merhaba arkadaşlar. 2013 model 1.6 tdi passat'ım var aracım 19.000 km'de son bir kaç gündür ortalama tüketiminde 1 lt civarı fazlalık var. uzun yolda 5.5 lt'nin altına düşemedim bir türlü 110 Km sürati aşmadan gittiğim halde.

Aracın 15.000 bakımı serviste yapıldı.

Aracı yarın servise götüreceğim. Tavsiyesi olan varsa dinlemeye hazırım.

Bu arada araç bakımdan sonra Ankara - Çanakkale arası ortalama 4 lt yaktı.

mmcakmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet Murat ÇAKMAK
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.8
    Yılı
    2012
    34 JP 4245

Cevap: 1.6 TDİ Ortalama Tüketimde Artış

Arda Bey, hep aynı yollarda ve aynı sürüş tarzıyla mı kullanıyorsunuz? Zira gidişin düşük ortalamalı yakıtı aynı yolun dönüşünde eğim hafif artsa bile 1-2 lt oynuyor ya da klima ve araçtaki kişi sayısı çok etkiliyor. burada hızdaki 5-10 km lik artış bile değerleri çok etkiliyor. Ben de nisan ayında 1.4 tsi passatımda Kayseri-->İzmir yolculuğu yaptım. 100 km/sa cc ile gittim, aynen de geri geldim. Giderken yol bilgisayarı 5.5 dönerken 5.8 gösterdi. Dönerken eğim az da olsa daha fazla. Bu arada moralinizi bozmak istemem ama servisler yakıt sarfiyatını genelde kullanıcıya bağlıyorlar. Muhtemelen birlikte ya da sizsiz formaliteden bir test yapıp birşey yok deyip aracı geri verecekler.
    mmcakmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1.029

Arda Bey, hep aynı yollarda ve aynı sürüş tarzıyla mı kullanıyorsunuz? Zira gidişin düşük ortalamalı yakıtı aynı yolun dönüşünde eğim hafif artsa bile 1-2 lt oynuyor ya da klima ve araçtaki kişi sayısı çok etkiliyor. burada hızdaki 5-10 km lik artış bile değerleri çok etkiliyor. Ben de nisan ayında 1.4 tsi passatımda Kayseri-->İzmir yolculuğu yaptım. 100 km/sa cc ile gittim, aynen de geri geldim. Giderken yol bilgisayarı 5.5 dönerken 5.8 gösterdi. Dönerken eğim az da olsa daha fazla. Bu arada moralinizi bozmak istemem ama servisler yakıt sarfiyatını genelde kullanıcıya bağlıyorlar. Muhtemelen birlikte ya da sizsiz formaliteden bir test yapıp birşey yok deyip aracı geri verecekler.

drkayzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    KAYSERİ
    Model
    CC
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Cevap: 1.6 TDİ Ortalama Tüketimde Artış

kalitesiz yakıttan da olabilir
    drkayzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)