VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü Başlığı

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

1. offline
    srcn09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Sercan Ağaoğlu
    Yer
    İstanbul
    Model
    Jetta
    Motor
    1.2 TSI
    Yılı
    2012
    34 JB 0257

Cevap: VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü Başl

errddm Nickli Üyeden Alıntı
    Yasin valla bu kadar şey paylaşıldı , hala niye inanmak istemiyorsun anlamıyorum

Dizel motor dediğin gibi 320 NM tork veriyor , tamam iyi güzel ama sadece 750 rpm lik bir devir aralığında veriyor..1750-2500 arasında , 1.4 tsi 200 NM tork veriyor..Dizel e göre düşük ancak bunu 1500-4000 rpm de yani 2500 devirlik bir bant boyunca eksiksiz olarak veriyor..Yani rakam olarak TSi 'in torku Dizelden düşük olabilir ancak ortada senin bahsettiğin gibi 320 NM >>>>>>>>>>200 NM tork gibi bir olay söz konusu değil..

Sen gerçekten İstanbul faktörüyle daha tam olarak tanışmadın Yasin..Bak sana tüm samimiyetimle söylüyorum , 1.4 tsi cilar olarak bizler Almanyada senin şehrinde yaşasak , ortalama tüketimlerimiz 1.5-2 lt düşer..Çünkü TSİ gerçekten dikkat ettin mi , gerçekten dizellere yakın bir ekonomi sunabiliyor..

Bu geçen günkü bir yolculuğum..

İstanbul Sahray ı cedid Kartal E5 yolunda , şansıma çok güzel bir trafik vardı..CC kullanmadım..

Passat Turkiye
    Aynı değerleri geçen gün ben gördüm ve bu kadar olur yaptığım km 24 tüketim 4.6 1.2 TSI ile
    Yasin valla bu kadar şey paylaşıldı , hala niye inanmak istemiyorsun anlamıyorum

Dizel motor dediğin gibi 320 NM tork veriyor , tamam iyi güzel ama sadece 750 rpm lik bir devir aralığında veriyor..1750-2500 arasında , 1.4 tsi 200 NM tork veriyor..Dizel e göre düşük ancak bunu 1500-4000 rpm de yani 2500 devirlik bir bant boyunca eksiksiz olarak veriyor..Yani rakam olarak TSi 'in torku Dizelden düşük olabilir ancak ortada senin bahsettiğin gibi 320 NM >>>>>>>>>>200 NM tork gibi bir olay söz konusu değil..

Sen gerçekten İstanbul faktörüyle daha tam olarak tanışmadın Yasin..Bak sana tüm samimiyetimle söylüyorum , 1.4 tsi cilar olarak bizler Almanyada senin şehrinde yaşasak , ortalama tüketimlerimiz 1.5-2 lt düşer..Çünkü TSİ gerçekten dikkat ettin mi , gerçekten dizellere yakın bir ekonomi sunabiliyor..

İstanbul Sahray ı cedid Kartal E5 yolunda , şansıma çok güzel bir trafik vardı..CC kullanmadım..

Passat Turkiye
    Aynı değerleri geçen gün ben gördüm ve bu kadar olur yaptığım km 24 tüketim 4.6 1.2 TSI ile

3. offline
    VW_Passat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Yasin
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    HU TE 2016

[IMG]htt
    Erdemim beni yanlis anladiniz siz .

Simdi sen kendini bir TDI ci olarak benim Psikolojimi düsün her defasinda Almanyada bu Motorun yüzüne bile bakan olmayan 1.4 TSI 122HP motorun yaptiklarina. Seninde moralin bozulurdu eminim !

2.0 TDI 140HP icin az yaksin diye aldigimiz araca hem 5-6.000 € fazladan para veriyoruz Motor icin + yilda 110 € fazla vergi ödüyoruz + bakimlarina fazladan para veriyoruz + Traktör sesi dinliyoruz (ki ben o Sessiz yapamam TSI alsaydim Traktör sesi ciksin diye birseyler yapardim ).

Ayrica sizin lastikler 215 lik Lastikler, eminimki 1.4 TSI 235 lik Lastikler ile daha fazla yakacaktir. Ben kendi durumumu düsünüyorum, Audi A4 Avant in kiytirik 1.8 TFSI Motoru bile 1.4 TSI ile 2.0 TDI ile yakin akrabalar adeta. 1.8 TFSI 170HP Motor + Multitronic Audi nin Sehir icinde 7,0 litre yakiyor ama Sehir disinda 5,5 litre yakiyor ortalama 6,0 litre ye denk geliyor ! VW nin 1.8 TSI 160HP Motoru ise DSG ile daha fazla yakiyor. Tabiki iste sorun bu degerlere inanamiyor insan malesef.

Acikcasi ben yavas yavas Benzine yöneliyorum ama ileride isin icinde pisman olmakta var bundan korkuyorum iste ! Dizel düsük Torklar sayesinde unutmayalimki daha verimli ve daha Performansli. En basit bir sekilde yazayim arac yüklü ve Bulgaristan da arac sollarken arac banamisin demiyor inlemiyor görevini 1:1 yerine getiriyor adeta. Iste davulun sesi uzaktan hos gelirmis bunu ama yakindan bir denemek lazim deneme sürüsü ile !

Iste bundan inanmak istemiyorum, sen benim yerine koy kendini burada TDI tasarruflu diye TDI ye yatir bütün sermayiye anlarsin nedemek istedigimi Erdem.

O kadar konustuk ettik de hic bir TSI sürücüsü Yasin gel de bir tur atalim TSI ile demedi ya nediyeyim dogrusu

[IMG]htt
    Erdemim beni yanlis anladiniz siz .

Simdi sen kendini bir TDI ci olarak benim Psikolojimi düsün her defasinda Almanyada bu Motorun yüzüne bile bakan olmayan 1.4 TSI 122HP motorun yaptiklarina. Seninde moralin bozulurdu eminim !

2.0 TDI 140HP icin az yaksin diye aldigimiz araca hem 5-6.000 € fazladan para veriyoruz Motor icin + yilda 110 € fazla vergi ödüyoruz + bakimlarina fazladan para veriyoruz + Traktör sesi dinliyoruz (ki ben o Sessiz yapamam TSI alsaydim Traktör sesi ciksin diye birseyler yapardim ).

Ayrica sizin lastikler 215 lik Lastikler, eminimki 1.4 TSI 235 lik Lastikler ile daha fazla yakacaktir. Ben kendi durumumu düsünüyorum, Audi A4 Avant in kiytirik 1.8 TFSI Motoru bile 1.4 TSI ile 2.0 TDI ile yakin akrabalar adeta. 1.8 TFSI 170HP Motor + Multitronic Audi nin Sehir icinde 7,0 litre yakiyor ama Sehir disinda 5,5 litre yakiyor ortalama 6,0 litre ye denk geliyor ! VW nin 1.8 TSI 160HP Motoru ise DSG ile daha fazla yakiyor. Tabiki iste sorun bu degerlere inanamiyor insan malesef.

Acikcasi ben yavas yavas Benzine yöneliyorum ama ileride isin icinde pisman olmakta var bundan korkuyorum iste ! Dizel düsük Torklar sayesinde unutmayalimki daha verimli ve daha Performansli. En basit bir sekilde yazayim arac yüklü ve Bulgaristan da arac sollarken arac banamisin demiyor inlemiyor görevini 1:1 yerine getiriyor adeta. Iste davulun sesi uzaktan hos gelirmis bunu ama yakindan bir denemek lazim deneme sürüsü ile !

Iste bundan inanmak istemiyorum, sen benim yerine koy kendini burada TDI tasarruflu diye TDI ye yatir bütün sermayiye anlarsin nedemek istedigimi Erdem.

O kadar konustuk ettik de hic bir TSI sürücüsü Yasin gel de bir tur atalim TSI ile demedi ya nediyeyim dogrusu

5. offline
    Adı
    Yasin
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    HU TE 2016

Suna bakin,

1.4 TSI 122HP 6-Vites Manuel Passat Variant Highline, 30.825 € basliyor
    2.0 TDI 140HP 6-Vites Manuel Passat Variant Highline, 34.075 € basliyor

Fabrika verilerine göre tami tamina arada ortalama 1,6 litre fark var ! Vergi olarak hesaplarsak da 110 € fark var + 3.250 € da fiyat farki var.
    Suna bakin,

1.4 TSI 122HP 6-Vites Manuel Passat Variant Highline, 30.825 € basliyor
    2.0 TDI 140HP 6-Vites Manuel Passat Variant Highline, 34.075 € basliyor

Fabrika verilerine göre tami tamina arada ortalama 1,6 litre fark var ! Vergi olarak hesaplarsak da 110 € fark var + 3.250 € da fiyat farki var.

7. offline
    Adı
    Yasin
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    HU TE 2016

Saka gibi yaw,

Passat Variant Highline 1.4 TSI 122HP 6-Vites Manuel Siparis ettinmi Full + Full Passat almis oluyorsun 39.900 €uro ya

Außenlackierung:
    Light Brown Metallic
    Innenausstattung:
    Desert Beige-Naturbraun/Naturbraun/ Schwarz/St.Tropez

Opsiyonlar
    Ambiyans Paketi
    Sürücü Asistan Paketi Plus, LaneAssist + SideAssist + Bi-Xenon Farlar + DynamicLightAssist + SignAssist
    Panorama Sunroof
    RNS510 Navigasyon Sistemi
    Business Paketi; Hiz Sabitleyici, Arka Bagaj Perdesi, MEDIA-IN, Navigasyonsistemi
    Trafik Isareti tanima
    Dis Aynalar elektronik katlanir, sürücü tarafi karartmali
    ParkAssist + Parkpilotu
    Arka KAmera "Rear Assist"
    Arka Bagaj elektronik acilir ve kapanir, uzaktan kumandolu
    Arka ve Arka yan camlar 65% karartilmis
    Premium Telefonsistemi
    Arka Römork cekici

Toplam 39.900 €uro indirim aldinmi 36.000 € denk gelir harika bir fiyat . B8 gelebilir artik
    Saka gibi yaw,

Passat Variant Highline 1.4 TSI 122HP 6-Vites Manuel Siparis ettinmi Full + Full Passat almis oluyorsun 39.900 €uro ya

Außenlackierung:
    Light Brown Metallic
    Innenausstattung:
    Desert Beige-Naturbraun/Naturbraun/ Schwarz/St.Tropez

Opsiyonlar
    Ambiyans Paketi
    Sürücü Asistan Paketi Plus, LaneAssist + SideAssist + Bi-Xenon Farlar + DynamicLightAssist + SignAssist
    Panorama Sunroof
    RNS510 Navigasyon Sistemi
    Business Paketi; Hiz Sabitleyici, Arka Bagaj Perdesi, MEDIA-IN, Navigasyonsistemi
    Trafik Isareti tanima
    Dis Aynalar elektronik katlanir, sürücü tarafi karartmali
    ParkAssist + Parkpilotu
    Arka KAmera "Rear Assist"
    Arka Bagaj elektronik acilir ve kapanir, uzaktan kumandolu
    Arka ve Arka yan camlar 65% karartilmis
    Premium Telefonsistemi
    Arka Römork cekici

Toplam 39.900 €uro indirim aldinmi 36.000 € denk gelir harika bir fiyat . B8 gelebilir artik

9. offline
    Taner Göde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Yasin, belli bir yaştan sonra hanımın araçtan daha fazla yakmaya başlıyor.

Kredi kartı ekstresindeki kırışık giderici kremler, selülit kremleri, zayıflatma ürünleri, platform topuklu ayakkabılar, moda çantalar, arkadaşlarla brunch ve matinelere harcanan paraları gördükten sonra kendin aldığın, senin dediğini yapan ve içinde seni rahat ve mutlu hissettiren aracın 100 kilometreye 5 litre yakmış, ne yazar, 15 litre yakmış, ne yazar...?

Aldığım 1.4 TSI 160 HP TWINCHARGER 12 l/100 km şehiriçi yaksa, yakmasa ne fark eder! Arpa yemeyen at koşmaz! Mazotu da gördüm, bitremedim yakıtı. 1 depoyla 2 ay gittim, o kadar menzile alışık değilim, tasarruf iyi ama insan biraz da arabaya bindiğini hissetmeli...

Kredi kartı ekstresindeki kırışık giderici kremler, selülit kremleri, zayıflatma ürünleri, platform topuklu ayakkabılar, moda çantalar, arkadaşlarla brunch ve matinelere harcanan paraları gördükten sonra kendin aldığın, senin dediğini yapan ve içinde seni rahat ve mutlu hissettiren aracın 100 kilometreye 5 litre yakmış, ne yazar, 15 litre yakmış, ne yazar...?

Aldığım 1.4 TSI 160 HP TWINCHARGER 12 l/100 km şehiriçi yaksa, yakmasa ne fark eder! Arpa yemeyen at koşmaz! Mazotu da gördüm, bitremedim yakıtı. 1 depoyla 2 ay gittim, o kadar menzile alışık değilim, tasarruf iyi ama insan biraz da arabaya bindiğini hissetmeli...

11. offline
    suayb_a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    ŞUAYİP AKDERE
    Yer
    ORDU
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2008
    52 DS 373
       gokbrk Nickli Üyeden Alıntı
    Arkadaslar selamlar,

Bizim B7'ye yine hırsız girdi. Sabahtan beri işlemlere uuğraşıyorum. Su anda Avek'teyim. Detayları aksama paylaşacağım.
    Gokay abii cok gecmis olsun abi serefsizler yaaa

ALİZE ASLANI
    Arkadaslar selamlar,

Bizim B7'ye yine hırsız girdi. Sabahtan beri işlemlere uuğraşıyorum. Su anda Avek'teyim. Detayları aksama paylaşacağım.
    Gokay abii cok gecmis olsun abi serefsizler yaaa

ALİZE ASLANI

13. offline
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Umarım ikame edilebilir eşyalar hedeflemiştir de araca fazla zarar vermemiştir. Çok üzücü, araç almak kada rkorumak da zor. İnşallah akşam iyi haberler gelir ve zarar çok fazla olmaz.

Arkadaslar selamlar,

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Umarım ikame edilebilir eşyalar hedeflemiştir de araca fazla zarar vermemiştir. Çok üzücü, araç almak kada rkorumak da zor. İnşallah akşam iyi haberler gelir ve zarar çok fazla olmaz.

Arkadaslar selamlar,

15. offline
    Adı
    ŞUAYİP AKDERE
    Yer
    ORDU
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2008
    52 DS 373
    Hastanede kolunda serum yatiyor

ALİZE ASLANI

ALİZE ASLANI

17. offline
    BeratYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Berat
    Yer
    Sivas
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2009

Arkadaslar selamlar,

Gökay abicim geçmiş olsun.Umarım çok zarar yoktur abicim
    Arkadaslar selamlar,

Gökay abicim geçmiş olsun.Umarım çok zarar yoktur abicim

19. offline
    Adı
    Berat
    Yer
    Sivas
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2009

suayb_a Nickli Üyeden Alıntı

ALİZE ASLANI
    Şuayip geçmiş olsun kardeşim.Serum falan hayırdır durum sıkıntılımı o kadar?

ALİZE ASLANI

21. offline
    Adı
    ŞUAYİP AKDERE
    Yer
    ORDU
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2008
    52 DS 373
       BeratYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı
    Evet abi durumlar hic iyi degil malesef

ALİZE ASLANI
       BeratYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı

ALİZE ASLANI

23. offline
    Adı
    Berat
    Yer
    Sivas
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2009

Dikkat edin kendinize kardeşim ya en kısa sağlığına kavuşursun inşallah.
    Dikkat edin kendinize kardeşim ya en kısa sağlığına kavuşursun inşallah.

25. offline
    Adı
    Yasin
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    HU TE 2016

ALİZE ASLANI
    Gecmis olsun Suayip abi, kendine iyi bak

ALİZE ASLANI
    Gecmis olsun Suayip abi, kendine iyi bak

27. offline
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Geçmiş olsun kardeşim. Allah acil şifa versin.
    Yapabileceğimiz birşey var mı? Forum olarak
    hepimiz yanındayız. Allah güç ve sabır versin.

ALİZE ASLANI
    Geçmiş olsun kardeşim. Allah acil şifa versin.
    Yapabileceğimiz birşey var mı? Forum olarak
    hepimiz yanındayız. Allah güç ve sabır versin.

ALİZE ASLANI

29. offline
    Adı
    Yasin
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    HU TE 2016

Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı

Taner Bruder,

bin ein Berufspendler, fahre täglich hin und her 40 Kilometer am Tag und das macht dann im Jahr ca. 25.000 Kilometer. Für mich ist leider jeder Cent wichtig beim Spritt. Leider hier in Deutschland wird Autofahrer für Otonormal bürger von tag zu tag teurer und den Europa geht es tag zu tag schlechter.

Abicim bizm icin Avrupa da her litrenin hesabi var . Yani zengin olsam zaten Passat binmem
       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı

Taner Bruder,

bin ein Berufspendler, fahre täglich hin und her 40 Kilometer am Tag und das macht dann im Jahr ca. 25.000 Kilometer. Für mich ist leider jeder Cent wichtig beim Spritt. Leider hier in Deutschland wird Autofahrer für Otonormal bürger von tag zu tag teurer und den Europa geht es tag zu tag schlechter.

Abicim bizm icin Avrupa da her litrenin hesabi var . Yani zengin olsam zaten Passat binmem

31. offline
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Aaah Yasin'im... Türkiye ve Almanya arasında hayat tarzı, Weltanschauung ve bakış açısı çok farklı. Biz PASSAT'larımıza öncelikle zevkimiz olarak biniyoruz çünkü daha düne kadar MURAT 131 ve RENAULT 12 TS araçlarımız vardı. Unutma ki FORD TAUNUS bile Almanya'da ÖLDÜKTEN sonra TÜRKİYE'de 15 yıl sonra REENKARNASYONUNU yaşadı ve uzun süre de üretildi, hem de 5 vites şanzıman, hidrolik direksiyon ve klimalı olarak!

Ayrıca da;

PASSAT'la müşteriye gitsen Almanya'da arabaya bakmaz.
    PASSAT VARIANT'la müşteriye gitsen Almanya'da arabaya bakmaz.
    VOLKSWAGEN CC'yle müşteriye gitsen Almanya'da omuzundan şöyle bir bakar belki.

Ama

PASSAT'la müşteriye gitsen Türkiye'de önce arabayı inceler.
    PASSAT VARIANT'la müşteriye gitsen Türkiye'de neden SEDAN almadığını sorar.
    VOLKSWAGEN CC'yle müşteriye gitsen Türkiye'de çok para kazandığını düşünür ve seninla çalışmayı bırakır.
    Aaah Yasin'im... Türkiye ve Almanya arasında hayat tarzı, Weltanschauung ve bakış açısı çok farklı. Biz PASSAT'larımıza öncelikle zevkimiz olarak biniyoruz çünkü daha düne kadar MURAT 131 ve RENAULT 12 TS araçlarımız vardı. Unutma ki FORD TAUNUS bile Almanya'da ÖLDÜKTEN sonra TÜRKİYE'de 15 yıl sonra REENKARNASYONUNU yaşadı ve uzun süre de üretildi, hem de 5 vites şanzıman, hidrolik direksiyon ve klimalı olarak!

Ayrıca da;

PASSAT'la müşteriye gitsen Almanya'da arabaya bakmaz.
    PASSAT VARIANT'la müşteriye gitsen Almanya'da arabaya bakmaz.
    VOLKSWAGEN CC'yle müşteriye gitsen Almanya'da omuzundan şöyle bir bakar belki.

Ama

PASSAT'la müşteriye gitsen Türkiye'de önce arabayı inceler.
    PASSAT VARIANT'la müşteriye gitsen Türkiye'de neden SEDAN almadığını sorar.
    VOLKSWAGEN CC'yle müşteriye gitsen Türkiye'de çok para kazandığını düşünür ve seninla çalışmayı bırakır.

33. offline
    mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mert
    Yer
    Istanbul
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2012
    34 HM 8627

Arkadaslar selamlar,

Geçmiş olsun Gökay.
    Arkadaslar selamlar,

Geçmiş olsun Gökay.

35. offline
    Risk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Recep YAZICI
    Yer
    İstanbul / Umraniye
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2010

VW_Passat Nickli Üyeden Alıntı
    Hayatta yakmaz, Benzin Motordan bahsediyoruz. Mazotun gözünü seveyim Klima acik CC acik 130 a dayali eve geliyorum (MFA+ a bakmiyorum bile) ya 5,6 yada 5,9 görüyorum hep . Allaha cok sükür diyorum Klima acik bu kadar yakmasi iyidir . 1.4 TSI 122HP kesin 8 den asagisini görmezdim. Ya yokmu Almanya da 1.4 TSI 122HP si olan ??? Ciddiyim ise gidis gelisi ölcmek istiyorum fark ne kadar diye . En son 1.2 TSI sürdüm arac benim arac kadar yakiyordu Golf 6 tabiki

Anlaşıldı Yasin..

Sana yakin tarihte yeni bir soru - cevap test hazırlama zamanı geldi. Başladın yine TDI , TDI diye
       VW_Passat Nickli Üyeden Alıntı
    Hayatta yakmaz, Benzin Motordan bahsediyoruz. Mazotun gözünü seveyim Klima acik CC acik 130 a dayali eve geliyorum (MFA+ a bakmiyorum bile) ya 5,6 yada 5,9 görüyorum hep . Allaha cok sükür diyorum Klima acik bu kadar yakmasi iyidir . 1.4 TSI 122HP kesin 8 den asagisini görmezdim. Ya yokmu Almanya da 1.4 TSI 122HP si olan ??? Ciddiyim ise gidis gelisi ölcmek istiyorum fark ne kadar diye . En son 1.2 TSI sürdüm arac benim arac kadar yakiyordu Golf 6 tabiki

Anlaşıldı Yasin..

Sana yakin tarihte yeni bir soru - cevap test hazırlama zamanı geldi. Başladın yine TDI , TDI diye

37. offline
    drkayzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    KAYSERİ
    Model
    CC
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Arkadaşlar bilen var mıdır acaba, otomatik vites araçta frene basmadan park vitesinde motoru çalıştırırsak bir sorun olur mu
    Arkadaşlar bilen var mıdır acaba, otomatik vites araçta frene basmadan park vitesinde motoru çalıştırırsak bir sorun olur mu

39. offline
    Adı
    Sercan Ağaoğlu
    Yer
    İstanbul
    Model
    Jetta
    Motor
    1.2 TSI
    Yılı
    2012
    34 JB 0257

drkayzer Nickli Üyeden Alıntı
    Ben hiç frene bastığımı hatırlamıyorum

41. offline
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

The First 1.000 Messages

İnşallah bundan sonrakiler yoğun olarak CC ağırlıklı, odaklı ve hedefli olur.
    The First 1.000 Messages

İnşallah bundan sonrakiler yoğun olarak CC ağırlıklı, odaklı ve hedefli olur.

43. offline
    Yer
    KAYSERİ
    Model
    CC
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

srcn09 Nickli Üyeden Alıntı
    ne bileyim arabanın kullanma kılavuzunda öyle yazıyor

45. offline
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Yasin ve diğer arkadaşlar, konuya yakın olan ve bilgisi olanlar özellikle.

Geçen sayfalarda çatısında yüzgeç anteni olan ve olmayan 2 adet CC resmi paylaşmıştım. Araçların ikisinde de NAVI yoktu. Yüzgeç anteni peki NAVI olmayan hangi donanımlı CC'lere (veya B7 kasalara) takılıyor? TELEFON ÖN HAZIRLIK SİSTEMİ olan araçlarda bu var mıdır peki? Özellikle soruyorum çünkü normalde Türkiye'de hiçbir CC'de bunu görmemiştim ve çok merak ediyorum. Ağırlıklı olarak cep telefonu ön hazırlık sistemi olarak düşünüyorum.
    Yasin ve diğer arkadaşlar, konuya yakın olan ve bilgisi olanlar özellikle.

Geçen sayfalarda çatısında yüzgeç anteni olan ve olmayan 2 adet CC resmi paylaşmıştım. Araçların ikisinde de NAVI yoktu. Yüzgeç anteni peki NAVI olmayan hangi donanımlı CC'lere (veya B7 kasalara) takılıyor? TELEFON ÖN HAZIRLIK SİSTEMİ olan araçlarda bu var mıdır peki? Özellikle soruyorum çünkü normalde Türkiye'de hiçbir CC'de bunu görmemiştim ve çok merak ediyorum. Ağırlıklı olarak cep telefonu ön hazırlık sistemi olarak düşünüyorum.

47. offline
    Adı
    Sercan Ağaoğlu
    Yer
    İstanbul
    Model
    Jetta
    Motor
    1.2 TSI
    Yılı
    2012
    34 JB 0257

Abi DSG ile fark olur mu bilmiyorum DSG 'de basmak zorunda değilsin ben öyle arada sırada basıyorum arabayı çalıştırırken genelde cebimdekileri boşaltmak ile uğraştığım için sol ayak en ilerde oluyor sağ el anında motoru çalıştıyıro
    Abi DSG ile fark olur mu bilmiyorum DSG 'de basmak zorunda değilsin ben öyle arada sırada basıyorum arabayı çalıştırırken genelde cebimdekileri boşaltmak ile uğraştığım için sol ayak en ilerde oluyor sağ el anında motoru çalıştıyıro

49. offline
    Yer
    KAYSERİ
    Model
    CC
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016

Saol Sercan, basmıyorum bende bişey olmaz heralde

51. offline
    Adı
    Sercan Ağaoğlu
    Yer
    İstanbul
    Model
    Jetta
    Motor
    1.2 TSI
    Yılı
    2012
    34 JB 0257

DSG 'de birşey olmuyor ama normal otomatiği hiç bilmiyorum abi ne desem yalan olur .)
    DSG 'de birşey olmuyor ama normal otomatiği hiç bilmiyorum abi ne desem yalan olur .)

53. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    37lkd23

ZENEC gitmiş Yasin.
    Geçmiş olsun Gökay.B7 ne zaman aldın,baya kaçırmışım konuları galiba..
    ZENEC gitmiş Yasin.
    Geçmiş olsun Gökay.B7 ne zaman aldın,baya kaçırmışım konuları galiba..

55. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    37lkd23

ALİZE ASLANI
    Geçmiş olsun Şuayb.

ALİZE ASLANI
    Geçmiş olsun Şuayb.

57. offline
    Y_o_L_c_U_38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Dursun
    Yer
    belçika & kayseri
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2012
    1-BSE 531

abi B7 lerde frene basmazsan araba calismiyor ve ekrandada lutfen frene basiniz..! '' yazisi cikiyor

abi B7 lerde frene basmazsan araba calismiyor ve ekrandada lutfen frene basiniz..! '' yazisi cikiyor

59. offline
    gokbrk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Gökay
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 MPI
    Yılı
    2010

Dün akşam otoparka değil de sokağa bıraktığım halanın arabasına ikinci kez hırsız girdi. bugün öğlene doğru farkettim. Hemen polisi arayıp bildirdim. Aracı ellemeden fotoğraflarını da çektim. Camlarda güvenlikli film vardı. Sevgili arkadaşımız camı kırmış ama cam dağılmamış. Sonra kelebek camının çıtasından (sanırım tornavida) camı çektirerek komple çıkartmış. Bu esnada çıtayıda yamultmuş. Allah'ı var içeride temiz işçilik çıkartmış. Cihazın takılı olduğu dekorda çizik dahi yoktu. Sadece alt dekorda yarım santimden küçük bir çizik bırakmış.

Karakol, olay yeri inceleme, tekrar karakol akabinde şirkete gittim. Kasko poliçesi şirketteydi. Önceki kaskoda cihaz kayıtlıydı ve yenileme yapılırken başka şirketten kasko yaptırılmış. Arabalar şirket üzerine olduğu için ben takip etmemiştim. Yeni poliçede bildirim yapılmadığı için malesef cihaz eklenmemiş. Acente ile görüştüğümde "abi bize bildirmediler bizde direkt ruhsat üzerinden yaptık" dedi. Yani sigorta cihazı kapsamıyormuş. Yapacak birşey yok deyip servise gittim. Aracı aldılar. Yeniden Zenec takılacak. Araç alındığında üzerinde RCD310 (bir parti böyle gelmişti) vardı. İlk defa VW'in yedek parçasının pahalı olması işe yaradı. Piyasada 200 liraya satılmayan RCD310'un yedek parça fiyatı 2600 TL imiş. Zenec ise 3600 lira civarlarında. Üzerine 1070 TL fark verilecek ve tekrar Zenec taklıacak. Arkadaşımız (!) geri görüş kamerasının kablosunu kestiği için geri görüş kamerası da ek olarak alınacak. Sırf kablo olmuyormuş, paket halinde geliyormuş, bu yüzden 300 Tl civarı da bunun masrafı var.

Camlarda film vardı ve bu konuyu Avek'teki yetkililere aktardım. Olay yeri incelemedeki polis bile "bu film camın tamamında olsa idi camı sökemezdi" dedi. Aktardım bunu Avek'e. Hareketli cam olduğu için camın tamamına kaplayamadıklarını söylediler. O zaman bunun güvenliği nerede kaldı dedim. Birşey demediler. Bu tarz işlerin doğru yapılmamasına kızıyorum, madem böyle bir durum var bunu güvenlikli cam diye satmasınlar. Bunun güvenliği olsa olsa kırmızı ışıklardaki cam silicilere olur!

Parmak izi bulunamadı. Polis eldivenle çalışmış dedi. Bende sadece Allah'ından bulsun dedim. İki tane çocuğumun hakkını yedi, bu dünyada hakkımı helal etmiyorum kendisine.
    Bunlarda fotolar...
    Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  IMG_0184[1].jpg
Görüntüleme: 62
Büyüklüğü:  59.8 KB (Kilobyte)
ID:	7115Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  IMG_0189[1].jpg
Görüntüleme: 70
Büyüklüğü:  92.5 KB (Kilobyte)
ID:	7116Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  IMG_0182[1].jpg
Görüntüleme: 61
Büyüklüğü:  60.4 KB (Kilobyte)
ID:	7114
    Dün akşam otoparka değil de sokağa bıraktığım halanın arabasına ikinci kez hırsız girdi. bugün öğlene doğru farkettim. Hemen polisi arayıp bildirdim. Aracı ellemeden fotoğraflarını da çektim. Camlarda güvenlikli film vardı. Sevgili arkadaşımız camı kırmış ama cam dağılmamış. Sonra kelebek camının çıtasından (sanırım tornavida) camı çektirerek komple çıkartmış. Bu esnada çıtayıda yamultmuş. Allah'ı var içeride temiz işçilik çıkartmış. Cihazın takılı olduğu dekorda çizik dahi yoktu. Sadece alt dekorda yarım santimden küçük bir çizik bırakmış.

Karakol, olay yeri inceleme, tekrar karakol akabinde şirkete gittim. Kasko poliçesi şirketteydi. Önceki kaskoda cihaz kayıtlıydı ve yenileme yapılırken başka şirketten kasko yaptırılmış. Arabalar şirket üzerine olduğu için ben takip etmemiştim. Yeni poliçede bildirim yapılmadığı için malesef cihaz eklenmemiş. Acente ile görüştüğümde "abi bize bildirmediler bizde direkt ruhsat üzerinden yaptık" dedi. Yani sigorta cihazı kapsamıyormuş. Yapacak birşey yok deyip servise gittim. Aracı aldılar. Yeniden Zenec takılacak. Araç alındığında üzerinde RCD310 (bir parti böyle gelmişti) vardı. İlk defa VW'in yedek parçasının pahalı olması işe yaradı. Piyasada 200 liraya satılmayan RCD310'un yedek parça fiyatı 2600 TL imiş. Zenec ise 3600 lira civarlarında. Üzerine 1070 TL fark verilecek ve tekrar Zenec taklıacak. Arkadaşımız (!) geri görüş kamerasının kablosunu kestiği için geri görüş kamerası da ek olarak alınacak. Sırf kablo olmuyormuş, paket halinde geliyormuş, bu yüzden 300 Tl civarı da bunun masrafı var.

Camlarda film vardı ve bu konuyu Avek'teki yetkililere aktardım. Olay yeri incelemedeki polis bile "bu film camın tamamında olsa idi camı sökemezdi" dedi. Aktardım bunu Avek'e. Hareketli cam olduğu için camın tamamına kaplayamadıklarını söylediler. O zaman bunun güvenliği nerede kaldı dedim. Birşey demediler. Bu tarz işlerin doğru yapılmamasına kızıyorum, madem böyle bir durum var bunu güvenlikli cam diye satmasınlar. Bunun güvenliği olsa olsa kırmızı ışıklardaki cam silicilere olur!

Parmak izi bulunamadı. Polis eldivenle çalışmış dedi. Bende sadece Allah'ından bulsun dedim. İki tane çocuğumun hakkını yedi, bu dünyada hakkımı helal etmiyorum kendisine.
    Bunlarda fotolar...
    Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  IMG_0184[1].jpg
Görüntüleme: 62
Büyüklüğü:  59.8 KB (Kilobyte)
ID:	7115Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  IMG_0189[1].jpg
Görüntüleme: 70
Büyüklüğü:  92.5 KB (Kilobyte)
ID:	7116Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  IMG_0182[1].jpg
Görüntüleme: 61
Büyüklüğü:  60.4 KB (Kilobyte)
ID:	7114