Arkadaşlar bugün biraz atraksiyon yaparak İzmit'e gittik Harun abim ile Tubitakta çalışan Metehan abimizi ziyaret ettik yolun bir kısmında Harun abim bizim kaplanı kullandı yorumlar ondan gelsin
Video çekicektik ancak fırsat olmadı Yasin'in videosu ile kıyaslama yaptık özellikle
160-220 arası denemelerde çok seri bir şekilde ilerleme mevcut Harun abi de şaşırdı
Ardından Kartal Doğuş Oto 'da 1.4 TSI 160 HP 7-DSG aracı test ettik önce Harun abim kullandı o biraz sakin kullandı ben aracı aldığımda sınırları deneme amacıyla yer yer ara hızlanmaları kontrol ettim 2.0 TDI gibi torku hissetmiyorsunuz araba hızlanmıyor gibi geliyor ancak ibreye baktığınızda 2.0 TDI 'a göre daha seri bir hızlanma var 0-100 km baktığımızda 1 saniye fark vardı ,düşük devirlerde aynı dizel gibi ölü gibi neden anlayamadım DSG 'den olabilir gazı köklediğinizde birden yapıştırmıyor araç hızlanmaya başlıyor ancak koltuğa yapıştırma devresi dizele göre daha geç gerçekleşiyor yüksek hızlarda dizele göre kat kat seri bir hızlanması var , vites geçişleri 7-DSG 'nin oldukça seri özellikle 6-DSG ile kıyaslarsak 2.vites geçişleri çok daha seri geldi ,
2.0 TDI ile kıyaslarsam kalkışta 2.0 TDI önde başlar 3.vites geçişlerinde 1.4 TSI 160 HP uzamaya başlar diye düşünüyorum...
Bu arada size bahsettiğim stop etme olayı tüm DSG 'lerde mevcut tabi biz aşırı zorladığımız için yokuşta istop etsin diye uğraştığımız için edebiliyormuş bugün aynı olay CC 'de yaşandı yukarı doğru eğimli bir yolda çok hafif hızla giderken ayağımızı çektiğimizde araç tekledi ancak istop etmedi aynı olay bizim kaplanda olaydı satış danışmanı bu durumun normal olduğunu ve olayı anlattı araç yokuşta 2.vites ile gitmek istiyor gaza biraz daha basınca vitesi 1 e atıyor o sırada siz ayağınızı tam çektiğinizde araç ne yapıcağını şaşırıyor ve yeri gelirse istop ediyor yeri gelirse tak tuk sesler geliyor
Kafaya takılcak bir durumun olmadığını söyledi ama ben bu durumun çok tehlikeli olduğunu söyledim yapıcak birşey yok dedi , ancak bu durum vitesi manuelealınca hiç bir sıkıntı yok dsg otomatiği o kısmı ayarlayamıyor bence yazılımsal sıkıntı
Yüksek hızda CC 'Yi test edemedim Balıkesir'e gittiğimizde test imkanı olucak o zaman daha detaylı şekilde yorumlarımı sunucam sizlere