Herkese merhaba,
24 Kasım tarihi itibariyle Passat 1.6TDI Comfortline ile Passatçılar arasına katılmış biriyim. Tabii arabaya ulaşmanın ne kadar zor olduğu herkesin malumu. Bende Ankara'daki bayiilerde aracı bulamayınca oturdum telefonun başına başladım aramaya. İkinci aradığım bayii İzmir Vosmer'de tam istediğim beyaz aracı tamamen tesadüfen buldum. Tabii insanların aylarca beklediğini düşününce 2 günde arabayı bulup alabilmiş olmanın vermiş olduğu bir şaşkınlık içinde bu işte bir bit yeniği olabilir mi diye kendi kendime çok düşündüm ama sonuçta bayiiden alıyorum diyerek aracı aldım. Araçla İzmir'den Ankara'ya geldim. Yakıt tüketimi süperdi (4.6 lt). Tabii önceki aracımın Ford Focus 1.6 benzinli olduğu düşünülünce bu değer gerçekten beni çok mutlu etti.
Araç ile ilgili bugüne kadar karşılaştığım bazı sorun veya kafayı taktığım konularda görüşlerinizi almak istiyorum.
1-) İlk kez dizel aracım oluyor. Malum havalar soğuk. Klima sürekli High'da çalışıyor.
Bu şekilde araca ani olarak yüklenerek motorun 2500-3000 arasında zorlayınca sanki havalandırmadan egzos kokusu geliyor gibi. Yanımdakilere soruyorum ama sanırım benim dışımda kimse koku almıyor

Böyle bir şey tecrübe eden var mıdır?
2-) Bugün farlarda bir gariplik oldu. Farlar sürekli otomatikte durur.
Sis farı açmamış olmama rağmen ön sis farının biri yanıyor diğeri yanmıyordu. Tabii bu baştan beri böyle miydi diye taktım kafaya. Eve gelip garajda kurcaladım biraz. Uğraştım şu anda normale döndü gibi. Neden tek sis farı yandı anlamadım. Normalde sis farı ile normal farları aynı anda auto'da açmak mümkün müdür?
3-)
Silecekler rezalet siliyor. Dün servise gittim (Etimesgut-Doğus). Önce normal dediler sonra camınızı şampuan ile yıkamışlar sildik oldu dediler. Gündüz çok fark edilmiyor ama gece resmen baya bir süre iz kalıyor. Işık vurunca kabak gibi ortaya çıkıyor. Adam normal olur öyle ilk silişte falan dedi. Bende bu ilk arabam değil sonuçta diye payladım. Öğlen arası geldi diye ayrıldım. Tekrar gidecem garantiden değiştirmeleri için bastıracam. Hiç sileceklerden rahatsızlığı olan var mı?
4-) Sürücü kapımdan ve sağ tarafta yerini tespit edemediğim bir yerden bazı zırıltılar geliyor. Tecrübe eden oldu mu hiç?
Alt alta yazınca baya bir madde çıktı

Çok büyük hevesle aldığım arabadan yavaş yavaş soğumaya başlayacağım bu gidişle..