hakan1981 Nickli Üyeden Alıntı
taner abi benim arac b8 derin siyah kaput bandi icin ne duşünuyorsun abi yaptiralimmi yanliş hatirlamiyosam sen yaptirma taraftari değildin nasil yapalim abi suan araç sonax ta cam filmi ve boya koruma yapiliyor ordaki adamlar kaput filmi yapalim diye israr ediyolar bende hic sevmiyorum kaput filmini yardimci olurmusun acillll....
Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
SONAX'a ve benzer yerlere sadece aracı yıkatmak için giderim. Araca hiçbir şekilde film, folyo, silikon, sprey, kaydırıcı, falan filan uygulatma, sürme, yapıştırma taraftarı değilim. En kalitelisi de olsa folyo aracın boyasına zamanla zarar verir, boyaya vermese bile kendine verir. 5 yaşında bir kaput folyosuna bakın, ilk günkü gibi olamaz, bir de onu çıkardığınızı düşünün. Ben yaptırma taraftarı değilim. Aracı temiz kullanın, ilk günkü gibi kalır, sigara ve pis kullanırsanız pek bir hayrı dokunmaz.
Türkiyede sıfır araç alanların çoğu araçlarını iki, üç yıl bilemediniz bei yıl kullanıp satıyor. Hakan Bey siz nekada kullanmayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama, bu kadar süreler için araca ekstra koruma vs yapmaya gerek yok. Sİzin aracınız siyah olduğu için yıkamalarda dikkat etmek zorundasınız aracınıza fırça bir kere değse bile arçda kılcal cizikler, hareler oluşur. Bir süre sonra da araç grileşir. Bu grilik sıfır aracın yanında daha çok belli olur. Fırça değmedeği sürece çok sorun olmaz. Siyah araç yıkandıktan 10-15 dakika sonra üzerinde toz gösterir özellikle sıfır veya boya koruma vs yapıldıysa. Benim aracım da derin siyah yılda iki kere, olmazsa özellikke bahar aylarında bir kere boya koruma yaptırıyorum. Elinizden geliyor ve vaktinizde varsa kendinizde bu işlemleri yapabilirsiniz. Araç ışıl ışıl oluyor. Aracım beyaz veya açık bir renk olsa bunu da yaptırmazdım.