evet aynen öyle TDI motorların motor diagramlarına bakarsanız göreceksiniz... ABT nin sayfasında bulabilirsiniz... hız limitörü benim aracımda yoktu... zaten diesel daha ne devir cevirecek

canı bu kadar çünkü dieselin piston kolları uzun benzin motora göre ... diesel alt devirde tork üretmek, benzin motor üst devirde güç üretmek için tasarlanmış..
bende benzin motorlu turbo araçta var... kesinlikle benzinli turbo çok ama çok daha sporcu ve eğlenceli... ama çok müsrif...
sizin arabadaki mekaniğin ben jetta olanını kullandım... aynen dediğiniz gibi... rampa aşağı 235 görüyordum... ama düzde max 210 yapıyordu... benim CC de düzde 225 yaparken şimdi 235 yapıyor yani 10 km arttı hız... ama bendeki scirocco ya chip tuning yaptığımızda 60 hp ve top speedde 215 ten 245 km/h a yani 30 km/h aldık... Üst devirde max gücü 6200 de verirken remapten sonra 6500 de ve 60 hp fazla olarak vermeye başlayınca doğal olarak top speed te arttı... Ama dieselde malesef böyle bir şensımız yok... desel devir çevirmiyor...