mavincan Nickli Üyeden Alıntı
Bugün (17.11.2016) Doğuş otodan yine aradılar. Maalesef farklı bir yöntemle (cihaz değişimi vs) ile sorunumu çözmenin mümkün olmadığını yinelediler. 12.11.2016 daki son mesajımda belirttiğim gibi, dışarıdan bir cihaz takılarak (voice tuşu olan, menüde appconnect bulunan) çözülebilmesi için yardım talebinde bulundum. Bu konu için ne benim ne de onların bir girişimde bulunmasının sakıncalı olduğunu, başka bir cihaz takılması sonucunda çalışmayacağını öngördüklerini, kısacası bu işin peşini bırakmamı söylediler.
Ben laf arasında sonuçta her şeyin composition media da bitip bitmediğini sordum, evet, sadece o cihaz ile alakalı dediler. Fakat sonrasında sadece ünitenin değişmesinin yeterli olmayacağı, onu kontrol eden başka bir ünitenin daha değişmesinin gerekebileceği, bu işlemin çok masraflı olacağı vs konuşuldu.
Anladığınız üzere benim bu işin peşini bırakmaya gerçekten niyetim yok. Muhtemelen benim kendi girişimim aracı garanti dışında bırakacaktır. Daha önce bir polo aracımda buna benzer bir iş yapmıştım ve hiç sorun yaşamadım. Yaşayacağımı da sanmıyorum açıkcası. Halihazırda sahibinden vb sitelerde composition media satanlar var. kimisi discovery pro taktırmış, bu yüzden satıyor. kimiside kesin çalıntı filandır. neticede satılıyor bu ürün. aradığım ürünü alıp takıp çalıştırıp sonradan servise gidip hadi açın şu mirrorlink, carplay vs işini demek geçiyor içimden. tabi bu durumda yaklaşık 2000 tl civarında bir masrafım olacak. elimdeki ürünü de satarsam yaklaşık 1000 tl civarına (teknik olarak hiç zarar etmeden) carplay e kavuşmuş olurum.
Burada birkaç risk var. Dedikleri gibi, acaba başka bir kontrol ünitesi olabilir mi? Başka bir cihaz, benim aracımda hiç çalışmayabilir mi? çalışsa dahi, aracın şasi numarası ile üzerinde orijinal gelen composition media ürününün seri numarası tutmayacağı için yetkili servis carplay aktivasyonunu yapamıyoruz der mi? Sonuçta carplay için servis veya ender elektroniğe muhtacım.
Konu ile ilgili son gelişmeler bu şekilde. Şimdi bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Kardeş benim araçda composition medya var ama mirorlink aktif deil ben pro taktırmayı istiyorum. Eğer ücrette anlaşırsak ben aktifleştiririm mirorlinki size öyle veririm bi dahada uğraşmazsınız aracım 4 ay oldu alalı ama benimde mib2 pro cihaz bulmam gerekiyor [emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi