hakiman Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba,
Size ve tüm Trendline araba alacaklara umarım faydalı bilgi sağlayabilirim.
Passat'tan önceki arabam, Honda Civic 2009 Otomatik (baz Modeli), Daha önceki arabam da Opel Vectra 2005 1.9 dizel otomatik (donanımını tam bilmiyorum)
Vectra dan önce de, toyota,focus, hyundai gibi arabalara bindim. Passattan daha iyi bir arabaya sahip olmadım diyebiliriz.
Vectra 150 beygir 'lik süper bir araçtı, ama sahip olduğum zaman diliminde mutlak suretle sanayiye giderdi. tabi çoluk çocuk olacağı zaman işi risk etmeyeyim diye, çocuk doğduktan sonra 1 ay içerisinde sattım. ve başım ağrımasın diye, arıza çıkarmayacağını bildiğim, yine orta(orta -alt) sınıf Honda 1.6 otomatik benzinli bir araç aldım.
Bu araç halen duruyor, eşim kullanıyor. çok memnunuz.
Passatın Trendline tüm özelliklerini bilerek aldım. siparişinden vazgeçen birisi olduğu için 10-15 günde aracı teslim aldım. Sadece opsiyon olarak Siyah renk vardı. Siyah rengi çok seviyorum fakat bakımının zor olduğunu biliyorum.
Bana sipariş et, başka araç al diyenlere de, " ben sipariş etsem, bu boşlukta bir araba sipariş edemem, elim kolum durmaz, zaten zar zor topladığım 70 bin liranın en az 10-15 bin üzerine çıkmak zorunda kalırım dedim".
Şimdi gelelim bildiğim halde beni üzen, şaşkına çeviren detaylar (arabayı almadan önde demo sunu bile görmedim ve internette izlemek istemedim...)
Önceki aracımın da Honda baz model olduğunu tekrar vurgulayayım.
1. Direksiyon simidinde bir sürü tuş var, ama (bluetooth, sesli komut gibi.) çalışmayanlar mevcut.
2. Direksiyon simidi, kaygan bir yapısı var gibi, insanı böyle tutkuyla çekmiyor.
3. Sağ sol aynalarda sinyal var. Sinyali içeriden görmek için aynanın köşesinde ufak bir led parçası gibi bir ışık var. İnsan o ışığı görünce kör nokta uyarı sistemi var gibi algılamak istiyor. Ama normal bir sinyal ışığı olduğu için, her bakışında iç çekiyor. (diğer modellerde kör nokta varmı bilmiyorum..)
4.Bildiğimiz gibi, Klima manuel. Honda baz mdel aracımda otomatik idi. ben demiştim ki, ne olacak sanki, ayarlarım o şekilde giderim. Ama kazın ayağı öyle olmadı. Allah insanı iyi gördüklerinden geri koymasın. Klimayı bir türlü istediğim sıcaklıkta tutmadım. Ben ki, yaz kış 22-23 derece arasında dururdum..
5. Dikiz aynası çok boş duruyor. Ayna arkasında yağmur sensörü, far sensörü olmadığı için, toros aynası gibi hissettim bir an.
6. Arkada kol dayama yok. Diyeceksiniz ki, e ne yapacaksın. Arkaya çocuk koltukların koyduğumda, çocukların rahat kullanımı için suluk, kuru çerez falan koyduğumda bana rahatlık sağlarmış.(çocuklar 3.5 yaşında...) haberim yokmuş.
6.1 Koy dayama olmadığı gibi, ortadan da arkaya geçiş yok. Diyeceksiniz bu niye, kayak malzemelerini yukarıda taşımak zorunda olacağım. tamam koltuklar yatıyor ama, arkaya bir ya da iki kişi bindiğinde, bunu yapmak olamıyor.
7. Otomatik vitese çok fena alışmışım. Normalde Düz vites araba kullanıyorum, şehir dışlarına falan gidiyorum (babamın arabası falan), ama onlar emanet araba olduğu için, pek önemsememişim. Arabayla insan kendini bir hisseder ya , o aşamaya geçemedim. insan kendine ait olan arabayla bütünleşmek istiyor.
aklıma gelen ilk olumsuzluklar bunlar oldu. Tabii ki %100 kendimle alakalı eksiklikler. İnsan ne kullandığını, nasıl kullandığını ve ihtiyaçlarını tam olarak bilemiyor. Passatın olumlu ve güzel hoşuma giden yanlarını şu anda sayamam. ama bu olumlu yanlarının çok fazla olduğuna/olacağına eminim.
İnsan 40binliralık arabandan indikten sonra, beklenti biraz artıyor. Ama iyiki almışım. dıştan görünüş süper, içeride yolculuk esnasında insanca konuşuyoruz, yandaki ve arkadaki konuşmaları duymak için .cımızı yırtmıyoruz. vs. vs.
bundan sonraki hedefim, higline otomatik. fiyat seyirleri değişirse (bir iki yaşında olduğu halde sıfıra yakın fiyat isteyenler azalırsa.) alırım inş.
durum bu şekilde..