Yasin naaapiyon güzel kardesim....
Abisi,
bi aralar Audi A6 alacam dedin döndün durdun. Sonra kendi Passatin ile dilim yandi birdaha yeni Modell almayacam dedin ah vah dedin.
Simdide B7 (yeni´mi veya gulanilmis mi) almak istiyorsun. Ve bunuda Leasing üzere alacaksin.
Hersey iyi ve güzel fakat Leasing yaptiracaksin ve onuda iki seneye baglayacaksin.
Taksit fiyatini yazmissin ve o rakama yazik derim güzel Kardesim.
Iki sene sonra Araba senin olmayacak ve geri vereceksin. Birde arabada her hangi degisim yapamayacaksin (gerci masallah hemen hemen her sey var) fakat yinede elin kolun bagli olacak.
eeh birde allah muhafaza arabanin bir yerinde iz (ic ve dis), leke, cizik olursa, bunlari leasing sirketi tamirati senden kesecek.
Bunu ben bizim Mercedesden biliyorum,
R-Line almadan önce E Model AMG donanimli Kombi alacakdim ve sonunda vaz gectim. Leasing düsündüm ve sonradan dedim kendime,
hayir yapma yazik olur dedim.
Simdi ne yaptim? -> E Modelden daha Full + Full bir R-Line´im var ve benim. Isdedigimi yapiyorum ve degistiriyorum ve sonunda benim zevkime göre kulaniyorum.
Yapma dememin sebebleri:
- Tamam E Model Kombi AMG donanimli bir arac kulanacaksin dedim.
- Fakat fazla özelikler yoktu....
- Taksiti ve onuda bir sene Leasinge baglayip tam 545€ geliyordu (Sigortasi ve Tamirat icinde.
Sendede öylemi?? 
)
bir sene boyunca haldir haldir para ödüyorsun ve güzel bir araba süreceksin dedim.
Sonra ne olacak?? -> Evet, Leasingi devam edersen tekrar yeni bir Model verecekler ve devam ödeyeceksin dedim.
- Ve birde arabayi Leasingden geri verince her seyi tek tek inceliyorlar. Yani ne var ne yok diye bakiyorlar...
Oda olursa gel bakalim su bu yapilacak öde diyorlar (Mercedes´de ve BMW´de öyle. Baska Sirketlerde aynidir diye tahmin ediyorum)
- Ama o paraya ve sonunda araba benim olmayacak düsüncesi ile yazik diyerek yapmadim.
Yasinim demek isdedigim su,
evet yeni bir arabayi iki sene boyunca kulanacaksin ama sonradan senin olmayacak. Bosuna o kadar Para ödeyeceksin ve yine senin olmayacak. (
Satin alma opsiyonu belki vardir ama yinede yapma derim....)
Paraya yazik derim.
Bak Yasinim daha gencsin bekarsin ve Parani tut derim. Ne zaman ne olur bilmezsin... Hele simdiki Avrupa Ekonomik durumunda.
Ccok güzel bir Passatin var ve istedigin her tür degisikleri yapapilirsin ve yapiyorsun.
Simdiki Passatin ödemesi bitir derim.
Yakinda Evlilik, Ev, Mobiliya su bur derken parani tut derim.
Belki Esin kral gibi Mutfak isterim der yada Ev dösemesi söyle böyle olsun der Yasinim.

Bunlarin hepsi ben ve mutlaka baska kardeslerim ve abilerim yasamisdir...
DSG Problemi var diyerek böyle adimlar atma derim. Her yerde DSG Problemi okunur ama sonunda Problem degildir (
Stand der Technik derim ben).
Belki Hemsomun dedigi gibi Piskolokmen "DSG Problemim var" düsüncesi dahada güclendiri ve Problem olmadigi yerde Problem üretilir.
Benim babam hep der, Oglum arabanin üzerine fazla düsersen mutlaka bir sey olur der...
Insallah yazdiklarimi yanlis algilamssin, seni sevdigim icin benim düsüncemi yazdim sana.
Yinde herkesin kendisine göre dogru olani yapar ve senin icin hayirlisi neyse o olsun derim Kardesim
Selamlar saygilar
Sevket
PS: Eger türkce yazimda hata varsa affetini