Sabah termometre -5 °C'ye kadar düştü.
Adana için bu "çok kötü" demek. Narenciye zaten ilk donu yemişti, suyu çekilmiş, kabuk ve posa kalmıştı, bu ikinci don kalan sağlam narenciyelere de keskin kılıcın merhamet darbesi gibi oldu. 30 yılda narenciye %75 azaldı Adana'da, bahçeler sökülüp ağaçlar mangal kömürü yapıldı, araziye de lüks rezidanslar inşa edildi.
Soğuk havada 1.6 TDI oldukça zor ısındı. Sabah 06:45 ve 07:00 arasında yoldaydım, toplam 8 km süre 15 dakika, soğuk hava insanın eklem ve kemiklerini çatırdatması gibi arabanın da amortisörleri, helezonları, lastikleri ve süspansiyonu donmuş, ısınınca kendine geldi. İyi ki KOLTUK ISITMA var yoksa durum vahamet habercisi gibiydi. İlk defa (!) ısıtmalı direksiyon opsiyonunu ekletenleri anlıyorum, rezistansız ön cam ısıtmayı almanın ne kadar doğru olduğunu görüyorum, kar da yağsaydı Webasto Sabit Isıtma opsiyonunun aracın kendisi kadar önemli olduğuna kanaat getiriyorum.
Aracı işyerinin otoparkına yerleştirmek için TSI ve manüel vites + debriyaj ve dozaj yapabilme imkanını arıyorum. TDI ve DSG aranan, arzulanan, istenen ve fiyat farkı en yüksek kombinasyon, şartlar sağlandığında yakıt tüketiminde harikalar yaratıyor, fakat eski bir TSI ve manüel vites kullanıcısı olarak özlediğim, ya da aradığım diyelim, debriyaj ve dozaj yapabilme imkanı. Bazen 3-5 cm hareket etmek gerekiyor, 250 NM torku düşük devirde veren TDI ve çift kavramalı DSG ile gaz pedalı aracılığı ile komut verip bunu manüel vitesli TSI kadar kolay ve cerrah hassasiyetiyle yapamıyorsunuz.
Bu arada bu sabah ACİL ŞEHİR İÇİ FREN ASİSTANI "FRONT ASSIST" tam iki defa devreye girdi!

Cep telefonu bağlantısı için ekrana bakarken önümdeki servis minibüsünün fren ışıkları yanmıyordu, birden hayalet ekranında kocaman kırmızı bir araba işareti belirdi, tiz ve yüksek bir uyarı sesi geldi, gemilerdeki Cehennem Düdüğü gibi, sonra bana soldan fazla yaklaşan bir aracın önüme kırmaya çalışması nedeni ile de aynı uyarıyı bir defa daha aldım ama acayip etkileyici ve önemli, araç ve hayat kurtaran, kaza önleyen bir sistem. Teşekkürler Volkswagen.
Herkese iyi çalışmalar, bol kazançlar diliyorum.
Sevgiler ve saygılar,
Taner Göde