Aracim 80.000 Kilometre oldu, 3 Yil 1 Aylik aracim 80.000 KM yi girmis durumdadir ve Aractan keyif aliyorum gercekten pisman oldugum tek bir nokta var oda DSG Sanzimandir ! Beni Otomatik Sanzimanlardan sogutan tek Sanziman olmustur.
Motor beni hic üzmedi, istedigimin hepsini veriyor. Ekonomik / Tasarruflu olusu, Performansi ve simdiye kadar hic bir ariza vermemesi Motor ile bagimi ve sevgimi dahada cok arttirmistir. 2.0 TDI 140HP CommonRail Motoru herkeze öneririm acikcasi. Ortalama deger 6 Litreyi neredeyse hic görmüyorum heleki 7 Litre cok uzakta bana. MFA+ da genelde 5 litre görüyorum yada cok sikistirdimmi 4,x Litre degerleri görüyorum. Esas hesapladigimda ise yani Yakit bitinceye kadar kullanip depoyu fulleyip kendim hesap yaptigimda ortalama 6 litre yaktigini görüyorum. Menzil zaten 1.100 km altina hic düsmemistir yani 1.100 km her zaman vardir. 203km/h yapsada memnunum, ben bu araci yaris icin almadim zaten. Önemli olan Tork dur o 1968cm³ Motorun verdigi güc dür. Allah c.c. cok sükür Motor da en ufak bir yamukluk olmadi simdiye kadar allah insallah böyle mutlu ettirir

.
Sanziman, büyük bir sorun dikkatli okuyun DSG almak isteyenlere örnek olsun !
Evet bugün Teyip kapali bir sekilde Garaja S Modunda gittim, Camlar kapali ve ne duyayim Sanziman kismindan islik sesi gibi bir ses geliyor. Ses az duyulsada iceriye algilaniyor. Daha gecen gün Motor-Talk da bir konuda bir üye ile bu sorun hakkinda yazisiyorduk ayni semtomlar onda da var misal durdugu yerde vzzzzzz sesleri geliyordu, Sangirti sesleri duyuluyor simdi bugün Aracin icinede islik sesi gibi bir ses geliyor
DSG kimseye tavsiye etmiyorum, AUDI, VW, SKODA, SEAT alacak olanlara ibret olsun gelecek icin
Araci uzun süre yani söyle 9-10 Yil kullanayim diyenler mutlaka bunlari göz önünde bulundursun;
1. Sangirti Sesleri 7-Vites ve 6-Vites DSG de "Stand der Technik" yani Teknolojide son durum olmus Volkswagen de
2. "P" ve "N" konumunda zzzzzz diye sesler geliyor buda normalmis (VW Aydin Lena Servisi dedi)
3. Sangirti Sesleri normalmis, VW Aydin Lena Servisi dedi
4. Aracin icine DSG den islik sesi gibi bir ses geliyor cok az sessiz dinlediginizde duyulsa bile bu Can sikicidir
5. Tamam hadi buna katlanir ama her 60.000 de bir VW elinizi öpüyor DSG yag degisimi icin yani cok masrafli bir sanziman
Kim nederse ne yazarsa yazsin, ben anladim artik bu Sanziman ile gelecegimi göremiyorum. Yani bu Sanziman 8-9 Yil dayanabilirde dayanmaya bilirde. En iyi örnek bir Akrabamin 2.0 TDI 140HP PD Touran aracidir. 3 Ay önce ZMS si degismis DSG nin 1.500 €uro masraf kapisi acmis, Garantide yok kol gibi sokmuslar adama VW nin sucu yüzünden.
Simdi hafta ici tekrar Servise gidecem bir deneme sürüsü daha yapacagiz iceriye ses giriyor diye, ama nediyeceklerini biliyorum, VW ALmanyanin standart kafadan sallama Politikasi; " Bu sorun Komforu engellemiyor VW degisimi kabul etmez "

. Yani Sanziman Garanti bitinceye kadar bozuluncaya kadar Devam diyor.
Bir daha kesinlikle VAG Grubunun Otomatik sanzimanini almam. Otomatik isteyen e Mercedes veya BMW diyorum arkadaslar.
S-Tronic, Multitronic ve DSG den uzak durun !