Geçmiş olsun servisteki ustalar deneyimleri artınca ayrılıyor kendi yerlerini açıyorlar.Ülkemizde yetkili servislerde deneyimli eleman sorunu var gerçekten.Mehmet bey, ben aracımı serviste yaptır(a)madım. Defalarca servise gitmeme rağmen sorun yok deyip gönderdiler. En sonunda vw servisinde bir usta, evet bu aracın düz gidişinde bir problem var dedi (yaklaşık 1 sene sonra) Artık problemin olduğunu biliyoruz, peki nasıl çözeceğiz diye sorduğumda ise hiç bir çözüm getiremediler. En sonunda, özel bir serviste, şimdiye kadar gördüğüm gerçekten "usta" olan bir usta tarafından problem direk teşhis edildi, sorunun ne olduğu hakkında ve VAG grubu araçlarda bu sorunun, sık rastlanan, direk direksiyon kutusu ile ilgili bir problem olduğu bilgisini verdi. Problem şu, direksiyon kutusu üretim aşamasında belli bir sıkılık değerlerinde olması gerekiyormuş. eğer fazla sıkılırsa aracın yürüyen aksamında mevcut kaster açısını etkisiz hale getiriyor. Problem zaten şehir dışında ip gibi yolda ortaya çıkıyordu. araç izini takip etmiyor sürekli sağa sola gitmek istiyordu. Şehir içinde ise problem direksiyonun kendisini zor toparlamasından anlaşılıyor. Normalde servisin yapması gereken direksiyon kutusunu değiştirmekti. Yetkili servisin bunu yapmamasının sebebi ya problemi anlayamadılar ya da değiştirmek işlerine gelmedi. Unutmadan ustanın nasıl çözdüğünüde anlatayım, usta normalde hatalı üretim bir direksiyon kutusunun değiştirilmesi gerektiğini fakat ayrıca direksiyon kutusunda bir sıkılık ayarı olduğunu ve kendisinin bunu normal sıkılığa getirdiğini söyledi. Ayrıca kendi yaptığı ayarın hiç bir zaman orijinal şekilde üretilmiş bir direksiyon kutusu gibi olmayacağını da söyledi. Araç daha sonra kendini buldu ve 1 yıldan fazla süren işkencem sona erdi.
Dediğiniz şekilde bir problem ile karşılaşmadım.