Bu "kuralları" belirlemek pahalı tecrübelere dayanıyor ve %100 su geçirmez, kesin ve katı. Kuralları 2 defa uygulamadım, kâr edemedim, ama zarar da etmedim. Şu anda kullandığım araçta önceki 4 aracımın parası yatıyor. En fazla "atlayış" (para ekleme) B6 kasa benzinli sedandan B7 kasa dizel station-wagon araca geçerken oldu, 38'e sattığım aracın üstüne 38 daha ekleyerek 72 bine Variant aldım, onun da üstüne 20 bin ekledim CC aldım, ondan 20 bin aşağısına B7 aldım yine, onun üstüne 15 ekledim B8 aldım.
Çok ilginç tesadüf ve tekerrürler oldu. B6 için 48 bin fiyat verdiler, kazadan sonra 38'e sattım. B7 Variant için 72 veren oldu, o anda kuzen yanımdaydı ve yoldaydık, İskenderun/Arsuz'a gidiyorduk, olumsuz cevap verdim, düşünemedim çünkü, aracı ben kullanıyordum, telefona kuzen baktı. CC'de kural geçerliydi, sonra B7 için de 82 teklif eden oldu, yine o anda kuzen yanımdaydı ve yoldaydık, Antalya'ya gidiyorduk FORD TRANSIT ile, aynı şekilde yine olumsuz cevap verdim, bu defa da düşünemedim çünkü, koca kamyoneti ben kullanıyordum, telefona yine kuzen baktı.
ASX'ler "tereyağdan kıl çeker gibi" gitti ama