Arkadaşlar konu başlığında da söylediğim gibi 2014 model b8 kasa aracım 950 1000 km aralığında 1 lt yağ yakıyor. Aracım hatasız boyasız 158 bin km'de. 1.6 tdi dsg 120 bg. Aracımın çekişinde gidişinde herhangi bir problem yok, dumanda atmıyor, kaçakta yok lifte kaldırıp detaylı baktırdım. Yağ bakımını filtreleri yeni değiştirdim. Castrol edge marka yağ kullanıyorum. Uzun yol yaptım 3 bin km. Erzurumda yaşamaktayım. Alanya adana vs uzun yol yaptım O sırada
burada tatildeydim.. Bu yaptığım 3 bin km de 3 lt yağ ekledim aracıma uyarı veriyor yağ seviyesinde azalma var diye. Bi kaç motor ustasına gösterdim hepsi turbodan kaynaklı olabileceğini söyledi. Şimdi bende yaptırmak istiyorum ancak ucuz iş değil. İşçilik dahik 30 35 bin tl den bahsediyorlar. Sizce turboyu değişsem sorunum düzelir mi? Bilsem ki kesin ondan 35 40 vermek zoruma gitmeyecek yaptırıp kafam rahat bineceğim ancak okadar para verip hala yağ yakma devam ederse çok canımı sıkar. Sizlere danışmak istedim. Fikri olan var mı? Sizce nasıl yol izlemeliyim?