noxthron Nickli Üyeden Alıntı
Ben de bahsettiginiz araclari bu kadar keskin cizgilerle ayiklayamiyorum. Hemen hemen her biri kendine has ozelligiyle ayri bir kitleye hitap ediyor. Bahsettiginiz araclarla ilgili fikirlerimi ozetleyeyim:
Skoda Superb: Passatin bagajindan kirparak arka koltuklarin genisletilmis hali. Bagajla isiniz yoksa ve arka koltuk genisligi onemliyse (makam araci olabilir, arka koltugu kullanacak yasliniz, hastaniz olabilir) tek gecerim. Aile arabasi istiyorsaniz, tatile gidip gelirken ekstra bosluk lazimsa Passat.
BMW 3 Serisi: Arka koltugu unutun, donanim ve konforu da unutun. Yuksek performans, dusuk tuketim, maksimum guvenlik! BMW'lerdeki DSC sistemi inanilmaz derecede guven veriyor, en agir yagista yuksek hizlarda viraj donerken, hic cekinmeden sert fren yapabiliyorsunuz. Her arac bunu basaramaz. Tabii ki kar yagisini kastetmiyorum, istanbul icin ideal. ankara'daysaniz 7 bin tl daha verip xDrive alacaksiniz.
Ben bir kac kez bu aracin, yoldan cikmadan yavaslamasini saglayacak tekerleri frenleyerek yavaslamasini gordukten sonra cok ciddi takdir ettim. Run-on-flat lastiklerin standart olmasiyla lastik patlama riskinin de kaldirilmis olmasi ayri bir guzel. Hemen hemen her sene ayni motoru 7'ser hp 7'ser hp guclendiren baska bir marka da bilmiyorum bu arada. 2006 3.20d 163 hp idi, sonra sirasiyla 170 hp, 177 hp oldu su anda ise 184 hp. Ustelik hala 5 lt'nin altinda tuketimi var.
Audi A6: Dis ebatlari ayni, ic genisligin dusuk olmasinin benim icin cok makul bir aciklamasi var, bu da ekstra saglamlik. Daha buyuk bir arac olmasina ragmen passattaki ic hacmi veremiyorsa arada daha fazla malzeme kullanildigini gosterir. Audi A6'da aracin sase celik yerine cok daha hafif hibrid aluminyumdan imal edilmesine ragmen aracin agirligi 1600 kilonun uzerindedir. Istedigim sey donanim ve konfor yerine saglamlik ise secimim direk bu arac olur. Passatla araci yan yana koyun uzunlugunun tamami kaput kisminda cikacaktir. Tabii ki her gun kafadan duvara girmiyoruz araclarimizla ama Audi'nin uzmanligi da burasi (bir de Quattro, dort cekerlerde tartismasiz en basarili isim)
VAG grubu ortak olarak DSG (ve turevleri, misal Multitronic) de uzmanlasmis durumda (problemleri illaki duzeltecektir, konfor konusunda bir numara oldugu bir gercek). Dusuk vites degisimi sureleriyle performansli oldugunu da soyleyebiliriz, Bugatti Veyron'da kullaniliyor olmasi da bu tezi destekliyor. Yakit tuketimini dusurerek de yeni bir koldan ilerlemeye basladi ama daha cok yeni, ilerleyen zamanlarda bu konudaki durumu da netlesir.
Passat ise hepimizin ortak kanaatiyle konfor konusunda uzman, rakiplerinin fiyatina bakarak alabildiginiz donanim konusunda uzman. Alman araclarinin tamamina yakininda oldugu gibi saglamligina da diyecek yok.
Mercedes C serisi ise bence markanin pazar payini artirma kaygisiyla yapilmis ticari bir hatadir! Fiyati 40.000 €'nun altina cekerek orta gelir grubuna hitap edebilmek icin malzeme kalitesini cok dusurdugunu dusunuyorum. VW'nin arz eksikliginin de ortaya cikmasiyla satis sayisinda Passati gecebilmis ve pazar payi hedefine ulasmis olabilir ama Mercedes markasinin bu kalitede bir arac uretmesi benim o markaya guvenimi sarsmistir. Bir cok kisi de bu konuda benimle hemfikirdir saniyorum.
Isin ozeti her malin alicisi farkli. Tamamen tercihler sozkonusu...
Skoda SuperB hakkinda bir yanlislik var iste. Bagaj Passat tan o kadar kücük degil. Bunun ölcümünü Mert abim ile bizzat ölcmüstük. Skoda SuperB Kombi ile benim Variant in arasinda pek bir fark yoktu
. Yani o kadar büyük fark yok.
Audi A6 konusunda haklisin, Kapiyi kapatinca bile tok sesi cikiyor
.
BMW yi bilmiyorum bana hep soguk kaldi bu Marka BMW 5 serisi haric ama arka itis olmasi ve 4 cekerlerde pahali oldugundan el yakiyor fiyatlari ve insani hemen Audi ye yöneltiyor.
VAG Grubunun sanzimani özellikle VW de DSG ve Audi de S-Tronic den baska sanziman tanimam. Audi ama S-Tronic i sadece büyük hacimli Motorlar ile sunmasi ve düsüklerde Multitronic sunmasi benim icin anlamsiz. Ya ben illaki S-Tronic istiyorsam, illaki 2.7 TDI veya 3.0 üstü motormu almam gerekiyor ? VW de bu olay daha iyi cözülmüs tek bir sanziman var Otomatik olarak oda DSG dir. ISter 7 ister 6 Vites olsun
.