gelelim yeni aracıma.
mercedes c200 d amg . dışı beyaz içi siyah deri. ahşap konsol.
araç dizel olmasına rağmen sessiz tabi daha 120 km de ve bir miktar sesin artacağı malum.
kullanılan malzemelerde yeterli düzeyde.
kapı içlerinin ve orta konsolun plastik kısımları tamamen yumşak plastik ama kapı üstleri yumşak olmasına rağmen passat kadar kaliteli gelmedi bana.
müzik sisteminde filan bir çok detay var . ama burada ses kalitesi passattan aşağıda ki kimse audio 20 yi beğenmiyor. yavaş çalışıyor ve park sensörleri en az 1 saniye gecikmeli tepki veriyor
7 G TRONİC PLUS A alışmam biraz zaman alacak gibi. dsg de ki konfordan fark edilir derecede uzak . dsg yarım kavramayı bıraksa tork konvektörlü aktarmalardan çok daha konforlu.
üstelik bu şanzuman 136 bg lik motorun beygirlerinden de çalıyor. ve yakıtta da passat kadar ekonomik değil.
18 jant alçaltılmış spor süspansiyon ve rft lastiklere rağmen sertlik hemen hemen 17 jantlı ve yumuşak hamurlu lastikli passat la aynı. bu araca rft olmayan lastik takın passattan daha konforlu olur.
araç yolda resmen akıyor ve çok stabil gidiyor gezinme 160 km hıza kadar çıkmama rağmen hiç yoktu. yol sesi şimdilik yok. rüzgar sesi ise passat kadar olmasa da biraz var. ama servisleri biraz zorlarsanız yan kapı camları ses yalıtımlı olanla ve fitilleri ise daha farklı bir fitille değiştiriyorlarmış ve 180 km hızda bile ses olmadığını söylüyorlar. forumda değiştiren bir çok arkadaş var
servislerini hiç beğenmedim . çok lakayık bir servisi var . genel olarak ta memnun değiller. bazı servisler , ses var dendiği an camları değiştirirken bazıları böyle bir uygulama yok deyip müşteriyi yolluyormuş.
servis ücretleri pahalı . 15000 bakımı 1300 tl civarı
araç bana 177500 tl ye geldi. araçta bir çok donanım var. cam tavan ,ısıtmalı deri koltuk, otomatik park, geri görüş kamerası, ambians aydınlatması ,led far, lastik basınç (uyarı değil) göstergesi. sesle kontrol gibi bir çok donanım mevcut.
aslında mercedes türkiye adam gibi iş yapsa araçta navigasyon, ve internet servisleri filan da var ama Türkiye de kapalı malesef. navigasyon kartı alırsanız kullanabiliyorsunuz ama benim ihtiyacım yok. o sebeple almadım.
passat tan en büyük eksiği ise iç kullanım alanı . passat tan golfe binmiş gibiyim. bağaj bile 480 lt 4 kişil bir aile olduğum için yetiyor ama misafir olursa biraz sıkıntı olur. çocuklar küçük olunca sıkıntı olmuyor. onlar büyüyünceye kadar bakarsınız e alırız.![]()