crestfallen Nickli Üyeden Alıntı
Bu yakıt tüketim olayı her zaman tartışılan ve tam bir sonuca varılamayan bir konudur. Bende 1.4 tsi act passat var ve bu forumda ve hatta Türkiye'de ilk teslim alanlardanım (08 Aralık 2014) bu tarihten beri arabamı çeşitli şartlarda ve çeşitli yollarda kullandım, yakıt tüketimi konusunda şunu söyleyebilirim ki eski nesil 1.4 tsi ea 111 serisi (122, 140, 150, 160, 170, 180) motorlara nazaran % 20 oranında yakıt avantajı var, fakat yakıt tüketim olayı öncelikli olarak sürücünün kullanımına bağlıdır aynı arabaya 5 lt'de yaktırabilirsin 9-10 lt'de. Örneğin TEM'de İst-Ank arası 4.9 lt ile de gittim, 8,8 lt ort yaptığımda oldu, şehir içi ort olarak da yaklaşık 5000 km boyunca uzun dönemde 7,4 lt ist şehir içi görmekteyim. Ama dediğim gibi kırmızı ışığı gördüğü halde dip gaz gitmeye devam edip son anda frenle durup, sürekli agresif kullanırsan veya sık sık kısa mesafelerde motor ısınmadan kullanırsan 1.3 dizel bir opel corsa araca bile şehir içinde 8 lt dizel yaktırabilirsin. Sorun meselesine gelince passatım da motor veya başka bir nedenden dolayı bir sıkıntı yaşamadım...
Aynen hocam haklısınız kulanan kişi ve şehir trafik yol duruma göre değişebiliyor 1.4 tsi 122 manul b7 sakin kullanımda 7.5 kadar düşüyor yakıt tüketimi şehir içinde ama dip gaz gidim hızlı kullanım dersemde 10Lt kadar cıkıyor tüketim uzun yolda 6-7LT yakıyor 150-220 Km hızlarda gidiyorum Yakıt Shellden başka almıyorum kesinlikle