BONUS nedense 20 TL daha puan verdi, ben de pompacı arkadaşlara selam verme mahiyetinde (malum TSI zamanında her hafta 80-90 TL yakıt alıyordum) akşam TOTAL'e geçtim ve 20 TL'lik dizel aldim. Hesap kesim tarihi olduğundan doldurmadım, depoya 7 litreden az yakıt aldı ama ibre 2 çizgi arttı. Hakikaten yakıttan ödü kopacak kadar korkanların neden dizel aldığı ortada. Yakıt fiyatı düşük; 3,19 TL ve tüketim de düşük; sabah işe 4.5 l/100 km ile gittim. Neredeyse 1 TL.170 milyarlık arabayla 1 TL mukabilinde işe gidebiliyorum! Yani bunun adı tasarrufun zirvesi değillse de ne? Tabi Doğuş bunu anladı, fark etti, kokusunu aldı, TSI-TDI farkını bir de DSG ekleyince en ucuz POLO kadar yaptı. Ama şu da var. Şehiriçi sıkışık trafikte anladım ki dizel otomatik insan hayatında israf yoluyla kaybedilen kıymetli zamanın değerini az da olsa telafi ediyor. Akşam 8 km yolu 45 dakikada debriyaj ve benzini boşa harcayarak eve pimi çekilmiş el bombası gibi gelmek nerede, otomatik ve dizelin opsiyonu aşırı pahalı da olsa sunduğu imkani kullanarak gelmek nerede.