Hayırlı olsun aracınız
- Faturayı kestikten sonra 30 gün içinde aracın trafiğe tescil edilmesi zorunludur.
- Aracın trafiğe tescil edilmesinden sonra 30 gün içinde MTV ilk taksitinin ödenmesi zorunludur.
Bu MTV'yi bazı bayiler "külfet" olarak görüyorlar, ödemek zorlarına gidiyor gibi davrandıkları oluyor. Telefon açıp sorduğunuzda "
Kaçtık mı?" ya da "
Patlama!" gibi piyasa tarzı cevaplar dahi alabilmek mümkün. Bayi bunu ödese dahi size dekontu vermiyor, gerçi dekonta gerek yok, zaten bayi bankaya nakit olarak yatırıyor, kredi kartı ile yatırması için uyanık ve pişkin olması gerek ve aylardan Ocak veya Temmuz olması gerek.
Tüm bu risk ve sıkıntıları basit bir yöntemle çözüyorum, MTV'yi fiyattan düşüyor ve ben yatırıyorum, trafik ve kasko da bana ait, bayiye sadece aracı hazırlamak ve aracı tescil edip plakayı takmak kalıyor. Alan memnun, satan memnun, sorun-sıkıntı-sızıntı-yakınma-şikayet yok. Öğrendim ki bu güzide ülkede kendin de yapabileceğin bir işi başkasına yaptırmak başkasının zoruna gidiyor. "Benim işim değil" diyor yetkili satıcı, zaten 165.000 TL'lik aracı boş depo ile teslim eden bayiden daha ve başka ne beklersiniz ki...? Almanya'da merasim düzenliyorlar, hanımefendiye çiçek, beyefendiye gömlek, çocuklara da oyuncak ve bir hatıra fotoğrafı, ama burada... Mevzuu uzun usta
Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun, güle güle ve güzel günlerde kullanmak nasip olur inşallah.
Selamlar ve sevgiler,
Taner Göde