Değerli arkadaşlar,
Bugün B8 kasa HIGHLINE donanım PASSAT aracımla SINAV'a çıktık. Uzun yol, aile ve dar-dik-rampalı köy yolları sınavına.
Aracım SINAVDAN 100 PUAN aldı
Önce kilometreyi sıfırladım. 5092 km'de Adana'dan yola çıktık, ailecek (ben-eşim-büyük oğlum-kızım-küçük oğlum) ve TEM'e girdik, MERSİN Çeşmeli'de çıktık, TÖMÜK'ü geçtikten sonra LİMONLU'da dağ tarafına gittik. Orada DOKTOR'UN YERİ adında dağların 15 km içinde yamaç arasında gürül gürül akan billur gibi suların üzerine loca-kabin yerleştirip ızgara tavuk-et-alabalık yapıp servis eden bir yere gittik. Klima hep açık, hızım otoyolda 170 bazen 180 km/h, yeri geldiğinde köy yolunda 10-20 km/h ve yol o kadar dar ki, 2 araç yan yana gidemiyor, mecburen birisi duruyor, diğeri geçiyor. Tam 300 km yaptım, 5392'de depoyu doldurdum, 24 litre yakıt aldı, 110 TL'ye.
Kilometreye 36 kuruş, ortalama 8 litre yaktı aracım, hiçbir tasarruf uygulaması ve hiçbir ekonomik modda gitmeden, sadece bastım, aracın yakıtı ile hiç ilgilenmedim, yani güncel ifade ile kasmadım.
Yolda B8 şahinleşti, resmen bir yol canavarına büründü! 180 km/h'da eşim "Dur!" dedi yoksa daha da giderdim. 3000 devir/dakikada 6 vites hız 160 km/h (yanlış hatırlamıyorsam

) Hızlandıkça aracın yol tutuşu, doğrusal ileri hareketi, sağ-sol dengesi, yolun herhangi bir tarafına çekmemesi kusursuzdu.
2015 yılında 5. Passat'ım olarak B8 sahibi olmaktan azami memnuniyet duymaktayım. Sizinle paylaşmak istedim. Dizel olsaydı daha az yakardı, o konuda TDI sahipleri haklılar, fakat ayda yılda 1 defa böyle uzun yola çıkan ve normalde ailemizin diğer aracı olan MITSUBISHI ASX ile gideceğimiz bu yolu araç satıldığı için mecburen B8 ile gittik ve iyi ki de gittik, çok memnun kaldım. Yakıt tasarrufu ve tüketimini asla ve hiç bir zaman dert etmedim, sıkıntı yapmadım. Nasıl olsa yakacak, şehiriçinde yaktığından 1 litre fazla yaktı, hem de doya doya bastım, klima hep açık, hava 45 derece sıcak, arabada 5 kişiyiz.
Daha ne olsun...???
Adana'dan selam ve sevgiler,
Taner Göde