radiologist Nickli Üyeden Alıntı
taner bey benim 15 günlük aracımda(1,6 tdi higline dsg) yol bilgisayar verileri hergün gece bırakıp sabah aracı aldığımda kendi kendine sıfırlanmış oluyor ve analog-dijital saat yaklaşık 5-15 arasında geri kalıyor. bunu gün içi yapmıyor fakat her sabah kesin sıfırlanıyor. arıza nerdedir? ayrıca cd sürücüsü cd okumuyor. onun için sipariş geçildi. torpidoda ki cd sürücüsü değişecek. bugün aracı yol bilgisayar arızası için bıraktım bakacaklar. acaba cd sürücüsü ile ilgili olabilir mi? çok mantıklı gelmiyor. bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla yol bilgisayar verileri gösterge kadranında saklanıyormuş umarım kadran arızası çıkmazda birde oda değişmez..
Cembik Nickli Üyeden Alıntı
Taner Bey merhaba,
2015 1.4 TSI Manuel Comf. aracımda "Hata: Auto Hold Devre Dışı", "Hata: Start-Stop" mesajları aldım. Daha once bu tür problem yaşayan oldu mu? Tavsiyeniz olur mu?
Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle bu uyarı ve mesajları ben de ilk defa sizden duyuyorum. Emniyet kemerinizi daima taktığınızdan, toka kullanmadığınızdan ve önden/arkadan bağlamadığınızdan emin olun, B6/B7/B8 Passat için emniyet kemerinin takılması-sökülmesi çok önemli, sürücü ile araç arasında bir ara yüz gibi. Mesajlar siliniyor ve araç sorunsuz kullanılmaya devam ediliyorsa bu geçici bir sensör arıza tespiti olabilir, çoğunlukla direksiyon-fren-ABS-ESP sistemleri kendini resetleyip arıza kodunu hafızada saklamaya devam eder. Sık ve tekrar eden bir uyarı ve mesaj ise lütfen ve zaman geçirmeden Yetkili Servise başvurmanızda sizin ve araç açısından fayda var.
Bu tür (küçük) arızalar eskiden de meydana geliyordu ama araçlar analog (mekanik) olduklarından iş görmez, bozulana, kırılana, arıza yapıncaya kadar fark edilmezdi. Şimdi araçlar digital (elektronik) ve silecek motoru bile sıkışsa ekranda hata/arıza/uyarı veriyor.
Selamlar ve sevgiler,
Taner Göde