Taner bey merhabalar...
Öncelikle yeri olmadığını biliyorum ama daha önce 2 defa özelden mesaj yazdım özel mesajlara bakamadığınız için buraya yazıyorum diğer arkadaşlar lütfen kızmasın...

Üye olalı çok olmadı ama forumu ve sizin bölümünüzü uzun zamandır takip ediyorum.
Geçen yıl temmuz ayında Astra 1.6 136hp dizel manuel araç aldım.Yalnız alırken b7 passat ile astra arasında kalmıştım.Arada da
8 000 tl gibi bir fark vardı.Zira b7 passat 77 500 liste fiyatı,75 250 veriyorlardı.Astra ise 71400 liste fiyatı 67000+2050(Navigasyon +geri görüş kamerası+dokunmatik multimedya+boya koruma )69050 tl ye aldım.
Neden Passat almadınız derseniz ;
1. b7 kasanın çizgileri bana çok çekici gelmiyordu.
2. daha önce dizel clio kullanıyordum o yüzden dizel benzin yakıt farkının çok olacağını düşünüyordum

oysa yılda 10.000km ortalama araç kullanıyorum
3. Passatın kasasının 2015 te değişeceğini duymuştum ama yeni araç için 1 yıl daha beklemeyeyim diyordum
Aralık ayında yeni passat çıkacağını bilsem kesinlikle beklerdim.
Bir de b8 kasa tam bana hitap ediyor diyebilirim .
Birde astra öyle lanse edildiği gibi 4.1 ortalama falan yakmıyor şu anki ortalamam 6.4 lt her nekadar yazın 6.0 gördüysem de kışın yalnızca şehir içi binince 6.5 e kadar çıktı havaların ısınmasıyla şu an şehir içi 6.2 falan yakıyor.Yani benim yakıt savım da çürümüş oldu.Benim sorum şu .11 aylık dizel araç satılıp (ondan da biraz zarar edeceğimiz kesin)1.4 tsi comfortline alınır mı? Şu an 84.900 fiyat Ancak ben bunu 2 aydır düşünüyorum ve 2200 tl zam geldi passata ve son 3 senedir passatın fiyat listesini takip edip kaydediyorum 2013 Ağustosta
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology |
Comfortline |
64.900 TL |
olan passat 2yıl bile olmamışken 20.000 TL artmış bu durumda daha da çok beklememin anlamı var mı ? Lütfen bu konudaki fikrinizi alabilir miyim. F/P kriterini de yorumlar mısınız
Yazıyı yaklaşık bir ay önce yazmıştım fiyat 83.900 idi
O zaman 7-8 bin fark vermeyip şimdi 16-17 bin fark verilir mi.Ben vermeyi göze aldım sanki ama...
Cevap için şimdiden teşekkürler...