engn Nickli Üyeden Alıntı
Forumun iyice tadı kaçmaya başladı.Sürekli insanların tercih ettiği arabaları eleştiren yazılar okuyorum.Passat gelmeden önce daha keyifliydi forum.Şimdi ise"130-140 bin tl passata verilmez?" Şekline dönüştü iş.Bu yazılar zaman zaman kişisel tartışmaya dönüyor..İnsanların cebindeki para,arabasına koyduğu extra donanımın kimseyi ilgilendirmemesi lazım.Başkası için gereksiz olan bir donanım,benim için gerekli olabilir...Bir başkası için ise boş bir Passat'a kavuşmak yeterlidir .Trendline alan da eleştirilmemeli.Kardeşim için önemli olan güvenlik...Led far ,sensör falan umurunda değil,70 bin tl bütçe ile gidip trend aldığında saygı duyulmalı... 30 bin tl fazla verip highline alan benim de bu Donanım paketine ihtiyacım varki aldım.Bir başkası benim 100 bin tl verdiğim araca 140 vermiş ise ,benim haddime mi bunu sorgulamak ?Bizim milletin tipik hastalığı bu...Sadece araba konusunda değil,her şeyde bu böyle.O ev alınır mı,o telefon alınır mı?Yabancı forumlarda bu tür şeylere çok nadir rastlarsınız.
tam tersine.....yabancı forumlarda bu tür şeylerle çok sık karşılaşırsınız. "Value for money" kavramından bahsederler sıkça,yani paranın karşılığını almak.
Benim gibi insanların buradaki atgözlüğünü kaldırmaya çalışmasından rahatsız olmayın bence. Yine tekrarlıyorum yine tekrarlıyorum,passat çok iyi ve güzel bir araba.ama 1.6 passat (düşük ötv kategorisinde) 145 bin tl olmaz olmaz olmaz olmaz.
Gider 170 verir 2.0 dizelini alırsınız (ötv farkından dolayı).oma da saygı duyarım hem yakıt ekonomisi hem performans ihitiyacı vardır derim. Ama 1.6 dizele o hantal performansa o paralar verilmez diyorum