Sizin kullandığınız güzergahta, kullanım şekliniz ile 2007 1.6 benzinli Corolla ile 7-7.5 yapıyorsanız 1.4 TSİ ile kesin daha ekonomik gidersiniz. Ancak yıllık 17.000 km ile dizel bağlantısını değerlendirmeniz gerekir. (?).Merhaba, Allah nasip ederse ben de aranıza katılacağım. 4 Aralık'ta showroom'da yeni passatı görünce çok hoşuma gitti. Zaten arabayı değiştirme hislerim ne zamandır beni dürtüyordu. Bi hesap yaptım ve bir şekilde 80.000 TL çıkarabileceğimi gördüm. Trendline'da klima bile manuel olunca seçimim 125 TSI comfortline oldu. Ocak'ın 2. haftası gelecek bir araç ayırttım. Ama yakıt konusu kafamı biraz kurcalıyor açıkçası. Sizlere danışayım istedim.
7 yıldır 2007 model 1.6 benzinli Corolla kullanıyorum. Teknik verilerine göre şehir içi 9.2, birleşik 6.8 yakıt tüketimi var. Ben de genelde sakin kullanırım. Evimle işim arasında çok trafik olmadığı için yol bilgisayarında yaz ortalamam 7 litre kış ortalamam da 7.5 civarında. Yani nerdeyse birleşik tüketimi tutturuyorum. Bu şartlarda yılda yaklaşık ortalama 17bin km yapıyorum.
B7 TSI 122 kullanan arkadaşlarıma sorduğumda yol bilgisayarı ortalamalarının 8-8.5 litre olduğunu söylüyorlar. Bu da fabrika verileri şehir içi tüketim olan 7.8'in biraz üzerinde. B8'de ise fabrika verilerine göre şehir içi tüketim 6.8. Aslında öncelikle merak ettiğim 2007'den beri bu hesaplama yöntemi mi değişti, yoksa VW değerleri düşük mü gösteriyor ki gerçekte şehir içi tüketimden fazla yakıt tüketiyor? İkinci merak ettiğimse yine benzer bir kullanımla Passat'la da 6 civarı (birleşik tüketim 5.3 gösteriyor) sonuçlar alabilir miyim.
Alternatif olarak 2013 az kilometreli TDI passatlar da 80 bin civarında alınabiliyor. B8'den vazgeçip B7 TDI'a mı yöneleyim.