Merhaba İsmail!,

,
Bunlar senin yakından,da olsa gördüğün ve çok değerli ve güzel bilgiler...Bunlara ek olarak ben uzaktan bir kişi olarak
eklemek istediğim veya bunların yanında önem arz eden eksik gördüğüm bir iki şeyide ekleme ihtiyacı veya kendi görüşümü sunma ihtiyacı
duydum diyelim...
1. Anahtar yuvası...(Yok)...Tamam geçmişteki anahtar yuvası,nın bozulma riski veya pahalı olma riski olduğuna katılıyorum...
Ama sadece start,stopa bağlanmış olan otomobilin bu yöndede bir eksikliği olduğu kanaatinde,yim (Kendi görüşüm)
Birçok otomobilde hem start,stop var ve hemde sustalı,da, (Katlanmış sustalı olabilirdi) olsa otomobili çalıştıran ikinci bir
çalıştırma,ya ihtiyaç duyulmasa,da bir anahtar yuvası var...
Böyle olan otomobiller,de sadece start stopa bağlı kalmadıklarını tüketici,ye daha sağlam ve ikinci bir olanak sağlayan (Anahtar ve anahtar yuvası)
bir otomobil sunduklarının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor...(start,stop aslında otomobilde rahatlık olarak kullanılması açısından önemli)
Çünkü bu start stop bozulursa veya örneğin üstüne (Tatilde vs) su,kola gibi sıvı elementler döküldüğü taktirde veya tuş işlevliğini uzun yolda
kaybederse diyelim,,o zaman bu otomobil nasıl çalışacak?Bence buda bir kar etme olayı..(Araba,dan en önemli bir fonksiyonu eksik sunma olayı)
2.En önemlilerinden birisi DSG,,(Türkiye,de satılan araçların % 68 i otomatik olarak satılıyor,,,son kaynaklar)
Birçok şikayete karşı,,Şanzıman,da herhangi bir değişiklik veya yapılan bir açıklama ile iyileştirmeye gidilmiş,,,şu,şu parçası değişerek
revize olmuştur...İşte bunun içindir,ki fiyatı 12.800 tl olmuştur gibi önemli bir açıklama varmı? Ben duymadım varsa bilen açıklar...
3.Koltukları,,bilhasa trend ve confortta kullanılan diyeyim...(Belki higlein,ın daha iyidir düşüncesi ile)
Bunun için bir açıklama varmı?
Yani yeni bir kasa ve yeni bir platform,da otomobillerin birçok yönleri insan sağlığı düşünülerek açıklanır...
Yani bu otomobil,de bunu üreten firma başta olmak üzere bu koltukların hangi normlara göre (AG normları,,insan sağlığını ve uygunluğunu düşünen kurum)
Yani sağlık yönünden ve insanı yormaması yönünden kontrol edilip,,bir değer sunulmuşmu?
Yani kısacası yeni bir sürü değişimlere rağmen,,yeni çıkan bir araçta 1 sene içerisinde (Yol tutuştan tutunda,,birçok konuda vs,vs)
yapacağı arızalara ve eksikliklere kadar hepsi ortaya çıkacaktır...(Yeni güncellemeler dahil,herşey olabilir.)
Bu zaman dilimi içerisinde mekanik aksam,dan tutunda çıtırtılar,çaturtular,,,kullanım rahatlığı,,kalite veya kaliteden çalınıp çalınmadığı,
kullanılan parçaların yıpranması (herşey dahil) veya DAYANIKLILI,ĞI,,,Sadece ve sadece gerçek kullanıcılar ve yorumları tarafından anlaşılacaktır..
Ama eğer önemli şeyler çıkıp,ta (İnşallah çıkmaz) bu eksiklikleri gören vw firması ,,şu anda belki bu fiyata arabayı alanların yanısıra
1 sene sonra bu zamanlarda alanlar belki bir 5.000 tl pahalıya alacaklar, ama bu gibi sorunlardan arınmış,,yapılmış bir otomobile
sahip olacaklardır...Yani sonradan almak insana aslında çok bir şey kaybettirmiyor...

...Ben uzaktan bir kişi olarak bunları gördüm diyelim...