Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
Üstad sen kınıyorsun, ben dümdüz gidiyorum, ben onları değil, onlar beni arayıp konuşuyorlar, E. hanım ile görüşüyorum, geçen ay 45 dakika konuştuk, TSI-DÜZ ve TDI-DSG fakrının 29.000 TL (!) olmasının sebebini uzun uzun soru-cevap şeklinde tartıştık, en kısa özeti şu: "Doğuş Grubunun PASSAT'tan ekonomik ve ticari beklentileri belli, onları gerçekleştirmeyi amaçlıyor". PASSAT ve GOLF ve belki bir nebze JETTA ve CADDY, POLO bu şirkete en çok parayı bırakan araçlar, SCIROCCO, CC, VARIANT, GTI ve R ile ticariler bu binekler kadar para bırakmıyordur Doğuş'a ama ürün gami mecburiyeti nedeni ile getiriyor.13.000 TL DSG ve 16.000 TL TDI farkının saçmalığına ve terbiyesizliğine ben o zamandan bu yana dikkat çektim, müşteri temsilcisine de defalarca tekrarladım, açık açık "biz PASSAT'tan bu parayı kazanacağız" dediler, aklı başında ve yabancı dil bilen internete girip araştıran müşteri sayısı belki araç sattıkları müşteriler içinde %1 bile değildir.Hepimiz defalarca showroom'lara gittik, bizim gibi internet düşkünü ve forum üyesi kaç kişi gördünüz? Gelenler CarrefourSA'ya gidip ONA Yağ alıyormuş, aylık gıda ürünlerinizi alıyormuş gibi gidiyor, "Ne var...?" diye gidenler bu canavarı yarattı. Araçlar kendini satıyor. Siz belki farkında değilsiniz ama bu araçlar yarından itibaren trafikte, ve her araç markanın ve modelin reklamını yapacak, görenler showroom'lara koşacak, görenler dediğim foruma girmeyen, interneti araştırmayan, günün tarihini bilmeden yaşayan, paraya "madde" olarak bakan, dişlerini haftada 1 fırçalayan, ayda 1 sakal traşı olan, takım elbisesi içinde yatağa giren tipler, gerçekten de vahşi doğada nasıl her türlü yırtıcı hayvan varsa onlar da var çünkü piyasaya onlar (da) yön veriyor, aldıkları araçlar ve harcadıkları parayla.Gelecek haftadan itibaren PASSAT karaborsa.
Valla piyasaya onlarca sarı farlı , krom fakiri, iğrenç dekorlu Passat dolup Passatın bizim insanımızdaki elit araba algısı yerle bir olduktan sonra milletin gözünde ucuz araba sınıfına düştükten sonra Highline alıp artı donanımları ekletip bir çuval parayı bayıldıktan sonra dışarıdan "bildiğimiz passat işte" algısıyla muamele görünce hiç bir anlamı kalmıyor bence artık Passat binmenin.