beyaz güvercin Nickli Üyeden Alıntı
Ali kardeşim eğer bütün yorumları okumuşsan,,,yanlış değerlendirme yapmışsın...Çünkü bu arabayı 2012 de aldığım zamanki yorumlarımı
okumuş olsaydın,,ne kadar güzel yorumlar yaptığımıda görmüş olurdun....Çünkü gerçekten performansı ile çok iyi idi...
Ayrıca yorumlarımı okumuşsan,da daha 1 ay önce satılığa çıkardığımı,da bu forumda yazmıştım...
Sonra önümüz kış,,arabasız kalmıyalım düşüncesi ile satışı(galeri,ye bırakmıştım) durdurduğumu,da okumuş olman gerekir...
Yani kısacası bu otomobili kullandıkça ne olduğunu anladım....Sizde bir ülke standartlarına göre bir otomobil parasının üçte birini sahip olduğunuz otomobile
harcamış olsaydınız,,,sizin yorumunuz ne olurdu çok merak ediyorum doğrusu...Ayrıca birçok kişininde sorunlarını okudukça her şey daha,da netleşti...
Ben bu otomobili 9.000 euro,ya (2012) aldım..Ama şimdiye kadar, 3.000 euro,dan fazla para harcadım....(şanzıman,,ön takım,benzin pompası 2 adet)...
Benimle beraber hemen ,hemen aynı paraya 2003 model 525 BMW alan arkadaşımın arabasında bu türlü sorunlar asla olmadı...
O zaman için şimdi,,keşke bende 525 bmw alsaydım diye düşündüğüm çok zaman olmuştur....
Zaten kış geçer,geçmez,de tekrar satışta olacak...şubat,mart sonu gibi....
Cem abi ben sana zamaninda aslinda anlatmaya calismistim Amerikadan arac alinmaz helede 5 yas uzeri cok tehlikeli.. Amerikalilarin araclara genel bir bakisi vardir garantisi oldugu surece ucretsiz bakim ve bakim indirimi haklarini kullanip arabayi yetkili servislere gotururler fakat garantisi bittikten sonra is degisir orada burada en ucuz nasil tamir edilebilecekse arac masrafi giderilir yag degisimi bile eksiltip uyari verince yapilir sen de ayni yag ile 20.000 mil ben diyeyim 25.000 mil bazen calisir o motor.. Sanzman bakimi ancak yolda birakirsa yapilir. Yetkili servis disinda hic bir yerde orjinal yedek parca kullanilmaz otomotiv sektorunun onemi sayesinde de aklina gelebilecek her arabaya uygun yan sanayi amerikan mali ya da cogunlukla cinde uretilmis ama amerikan firmasi etiketini uzerine basmis yedek parcalar bulunur.. Baktilar ki cok sorun cikariyor ya da yuklu bir tamir masrafi cikti (ki tek sebebi bakimsizlik) arac yurur hale minimum tutarda getirilip satilir. Zaten neredeyse yetkili servisleri disinda Alman arabasindan anlayan hic bir ozel servis yoktur eger sorun yagini degistirmek degilde azicik daha komplike ise arabayi daha cok bozup geri verirler.
Sana soyle soyleyeyim en basiti gecen sene Goodyear dan 4 lastik aldim f1 asymmetric 2 modeli 235/45-R17 amerikan uretimi degilde alman uretimi goodyear serisi diye siparis gectiler 2 haftada geldi o da yetmedi Goodyear bolge bayisi servisinde montaji yapti balans tutturamadi 3 kez lastikler yeniden balanslandi en son lastikler hatali heralde deyip yeni 4 adet lastik siparis ettiler onlarinda gelmesi 2 hafta surdu yenileri geldi onlar takildi yine balans tutmadi ki eski lastiklerde de sorun yoktu.. Neredeyse 1.5 ay boyunca her hafta ugramak zorunda kaldim en sonunda pes ettim yetkili servisime goturup cebimden verip sifir lastikle birlikte ucretsiz yapilamayan/tutmayan balansimi duzelttirdim hatta yaptiklari rot ayarindan da killandim onuda duzelttirdim araba eski haline dondu. Al sana en basit ornek o titresimle 15-20 bin mil kullansam arabayi on takim bozulacak. Hic bir amerikali da o rot/balansi para harcayarak duzelttirmez.
Bu arada bir rot balans ucretinden ne olacak diye dusunenler icin eklemede yapalim $250-300 arasi bir fiyat odedim yetkili servise ki satin aldigim lastigin tekinin fiyatindan fazlaydi.