Ağaçlardan düşen Reçine

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

1. offline
    Thief - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    cevdet
    Yer
    İstanbul-Elbistan
    Model
    CC
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2012

Ağaçlardan düşen Reçine

Arabayı güneşden yanmasın gölge olsun diye ağaç altına bırakıyorum ve heryerine yagmur yagmş gibi lekeler olmuş yapışkan gibi yıkamacıya gittigimde bunlar reçine boyayı güneşte mahveder yakar vb dedi moralimi bozdu çünkü 2 3 gün öyle gezdim yıkandı ve smdi bırakmıyorum ama yinede bi kaç yerine geliyor acaba adam mı abarttı acaba dogrumu ?
    Arabayı güneşden yanmasın gölge olsun diye ağaç altına bırakıyorum ve heryerine yagmur yagmş gibi lekeler olmuş yapışkan gibi yıkamacıya gittigimde bunlar reçine boyayı güneşte mahveder yakar vb dedi moralimi bozdu çünkü 2 3 gün öyle gezdim yıkandı ve smdi bırakmıyorum ama yinede bi kaç yerine geliyor acaba adam mı abarttı acaba dogrumu ?

3. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    37lkd23

Cevap: Ağaçlardan düşen Reçine

Yakmasına yakmaz diye dusunuyorum ama recineyi temizlerken kullanilacak malzeme boyadaki waxi alacaktir.ayrica ugrasirken cizme ihtimalide yok degil.

S3 mini cihazımdan Lisanslı Tapatalk ile gönderildi.
    Yakmasına yakmaz diye dusunuyorum ama recineyi temizlerken kullanilacak malzeme boyadaki waxi alacaktir.ayrica ugrasirken cizme ihtimalide yok degil.

5. offline
    Adı
    cevdet
    Yer
    İstanbul-Elbistan
    Model
    CC
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2012

sivil Nickli Üyeden Alıntı

Anladım abi arabada boya koruma var sonax da prem. yaptırmıştım 7 kat atıldı galiba ona zarar verirmiş ilk olarak yinede temkinli olmaya çalışıyorum öyle anlattı ki sanki arabaya asit dökülmüş
       sivil Nickli Üyeden Alıntı

Anladım abi arabada boya koruma var sonax da prem. yaptırmıştım 7 kat atıldı galiba ona zarar verirmiş ilk olarak yinede temkinli olmaya çalışıyorum öyle anlattı ki sanki arabaya asit dökülmüş

7. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    37lkd23

Thief Nickli Üyeden Alıntı
    Abartmış fazlaca..ama yinede benimde en sevmedigim seylerdendir bu recine.

Thief Nickli Üyeden Alıntı
    Abartmış fazlaca..ama yinede benimde en sevmedigim seylerdendir bu recine.

9. offline
    Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Can
    Yer
    Bayrampaşa/İstanbul
    Model
    Polo
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2014

Ben çok çekiyorum bu durumdan malesef. Opak renk boyaya yapıştığında çıkmıyor namussuz kil yapmadan. Boyaya bir zararı yok ama boya zımpara gibi oluyor bunun yüzünden..
    Ben çok çekiyorum bu durumdan malesef. Opak renk boyaya yapıştığında çıkmıyor namussuz kil yapmadan. Boyaya bir zararı yok ama boya zımpara gibi oluyor bunun yüzünden..

11. offline
    BeratYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Berat
    Yer
    Sivas
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2009

Ağaç altına bırakıp reçine olacağına bırak güneşte kalsın Cevdet.O kadar boya koruma yapıyoruz yaptırıyoruz güneşten korusun diye yine gölge arıyoruz.
    Ağaç altına bırakıp reçine olacağına bırak güneşte kalsın Cevdet.O kadar boya koruma yapıyoruz yaptırıyoruz güneşten korusun diye yine gölge arıyoruz.

13. offline
    Adı
    cevdet
    Yer
    İstanbul-Elbistan
    Model
    CC
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2012

BeratYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı
    Öyle aynen güneşe mi bırakym yoksa ağaç altına mı yani ikiside zarar ama bi yer buldum gölge agaclara uzak yinede gelmiş 4 5 tane
       BeratYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı
    Öyle aynen güneşe mi bırakym yoksa ağaç altına mı yani ikiside zarar ama bi yer buldum gölge agaclara uzak yinede gelmiş 4 5 tane

15. offline
    yüko62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    yüksel
    Yer
    kırşehir
    Model
    Passat
    Motor
    1.8 T
    Yılı
    2001
    40 LA 907

Arkadaşlar sıcak su ve sabunla reçine rahat temizleniyor. Bu kadar dert edilecek şey değil.
    Arkadaşlar sıcak su ve sabunla reçine rahat temizleniyor. Bu kadar dert edilecek şey değil.

17. offline
    passatonr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    onur ergin
    Yer
    istanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.8
    Yılı
    2000
    34 BUF 212

benim de cama akmıstı en son... allahtan camda iken sıkıntı yok. artık bende ağaç altına bırakmıyorum...
    benim de cama akmıstı en son... allahtan camda iken sıkıntı yok. artık bende ağaç altına bırakmıyorum...

19. offline
    BMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Denizli
    Model
    Passat
    Motor
    1.8
    Yılı
    1970 öncesi

En iyisi kapalı bir garaj olsa gerek.Ağaç altına bırakmayın yahu.Güneşte dursun bir sorun çıkacağını sanmam.Sonuçta eski araba değil ki bu güneş yanığı olsun.Hem zaten bir ton para verip bir sürü koruma yaptırıyoruz az işe yarasın.
    En iyisi kapalı bir garaj olsa gerek.Ağaç altına bırakmayın yahu.Güneşte dursun bir sorun çıkacağını sanmam.Sonuçta eski araba değil ki bu güneş yanığı olsun.Hem zaten bir ton para verip bir sürü koruma yaptırıyoruz az işe yarasın.

21. offline
    Seco_Variant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Sertaç
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat Variant
    Motor
    1.6 MPI
    Yılı
    1990
    34HA7830

Reçine çam ağacı ve türevlerinde genellikle olur.Tavsiyem aracı park etmeden önce dalların sarktığı yere kısaca bir göz gezdirmeniz yeterli olacaktır eğer yerde şıre varsa o ağaçtan uzak durun yoksa park edebilirsiniz.Reçine denilen şey eskiler (şıre der) boyaya belki direk zarar veremez ama şunu yapilir yapışkan özelliği sayesinde çevrede uçuşan toz zerreciklerini yakalar.Bunlarla temizleme esnasında kazımak istediğinizde kılcal çiziklere neden olabilir.
    Reçine çam ağacı ve türevlerinde genellikle olur.Tavsiyem aracı park etmeden önce dalların sarktığı yere kısaca bir göz gezdirmeniz yeterli olacaktır eğer yerde şıre varsa o ağaçtan uzak durun yoksa park edebilirsiniz.Reçine denilen şey eskiler (şıre der) boyaya belki direk zarar veremez ama şunu yapilir yapışkan özelliği sayesinde çevrede uçuşan toz zerreciklerini yakalar.Bunlarla temizleme esnasında kazımak istediğinizde kılcal çiziklere neden olabilir.

23. offline
    burakerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Burak Erdoğan
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2006
    06 HY 399

Arkadaş gölgede kalacak arabamız diye çektiğimiz çileye bak. Yok reçinesi, yok kuşu pisler, daldan meyve düşer bu ne yaa
    Arkadaş gölgede kalacak arabamız diye çektiğimiz çileye bak. Yok reçinesi, yok kuşu pisler, daldan meyve düşer bu ne yaa

25. offline
    mmcakmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet Murat ÇAKMAK
    Yer
    İstanbul
    Model
    Passat
    Motor
    1.8
    Yılı
    2012
    34 JP 4245

Yıkamacılar da para kazanmak babında biraz abartıyor bu konuyu. Ben de önceki arabam (Jetta5) platin gri idi. Parkettiğim bir yerde, yan tarafta bahçe fıskiyesi çalışmaya başlamış benden sonra, 1-2 saat yıkanmış araba. Güneşte var, bir kurudu ki her yer kireç lekesi olmuş! Yıkamacıya gittim (Sonaxtan ayrılmış ortak) dedim naparız çıkar mı? Dedi ki pasta cila yapmak lazım başka çıkmaz. Ben bir dursun bakalım dedim 3. normal yıkamaya yıkamada tüm izler çıkmıştı...
    Yıkamacılar da para kazanmak babında biraz abartıyor bu konuyu. Ben de önceki arabam (Jetta5) platin gri idi. Parkettiğim bir yerde, yan tarafta bahçe fıskiyesi çalışmaya başlamış benden sonra, 1-2 saat yıkanmış araba. Güneşte var, bir kurudu ki her yer kireç lekesi olmuş! Yıkamacıya gittim (Sonaxtan ayrılmış ortak) dedim naparız çıkar mı? Dedi ki pasta cila yapmak lazım başka çıkmaz. Ben bir dursun bakalım dedim 3. normal yıkamaya yıkamada tüm izler çıkmıştı...