Valla açıkcası bende anlayamıyorum, nasıl olurda 1.6 ve 2.0 arabanın tüketim değerleri aynı olur..Uygun kullanımda 1.6 az yakar..Zaten aracın fabrika veriside bunu kanıtlar nitelikte..1.6 TDİ gerçekten en ekonomik Passat..2.0 TDİ güzel motor, performans anlamında yeterli ,tüketim de makul düzeyde..1.4 tsi da bu kasa için olabilecek en ekonomik ve ekonomisine göre oldukca performanslı bir araç..Tamam forumda yakıt tüketim değerleri paylasılmalı ama inanın artık bunaldım bu konulardan..Yanlıs anlasılmasın yakıt tüketimler kesinlikle paylaşılmalı!! Ancak her paylaşımdan sonra aynı muhabbetlerin dönmesi beni bunalttı..Biraz önce arabadan indim geldim foruma baktım. Şimdi tekrar iniyorum arabaya. Ortalamaları çekip buradan yayınlayacam.
ben kozaklı ilçesine gittim geldim iki hafta önce iki defa. 120 150 arası kullandım. Ama sürekli hızlanıp yavaşlama yapmadım. Hep sabit hızlarda kullandım. 4.4lt ortalama ile gittim. Resim çekmeyi unuttum. Tabi resmi kanıt olmadığı için siz bunada inanmazsınız.Şehir içi 5.2 lt ile kullanıyorum. yeri geliyor 100 ile gidiyorum yeri geliyor 40 ile gidiyorum. Çok yüksek hızlar için birşey diyemem ama normal şartlarda yakıtı 2.0 dizellerden daha iyi diye tahmin ediyorum. Ama iddaa etmiyorum. Çünkü ne yaktığını bilmediğim araba için kesin söz söylemem olmaz
![]()