Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
Sucuğu Afyon'lular güzel yapıyorlar, ama yerini bilmek lazım. Marka marka diyorlar, ama en büyük markaların içinde bile bir sürü E ile başlayan katkı maddesi var, halk da bilemiyor ki o E'lerin hangisi zararlı, hangisi yararlı.
Konu açıldı, ayranlarla ilgili bir bilgi vereyim size; süt ürünleri satan büyük bir firma sahibi müşterim vardı, bizzat kendisi söylemişti. "Kapalı ayran aldığınızda üzerindeki "içindekiler" e bakın, eğer "kültür" ifadesi görüyorsanız mümkünse onu içmeyin, zira o kültür denen şey aslında yoğurt mayası ya da yoğurt artığı demek, ama bu artık ya da maya her zaman bulunmadığından içine ne bulurlarsa atıyorlar, selüloz atan firma biliyorum ben" demişti. Selüloz bildiğiniz kağıdın hammaddesi, yani ağaç. Yani ayran diye ağaç içtiğiniz oluyor ama siz anlamıyorsunuz ve bunu en meşhur firmalar dahi yapıyormuş.
Peki ne yapacağız; üzerinde kültür yazan ayranları içmeyeceğiz, peki "var mı" , "çok var, aramak lazım".
sucuk ve afyon

abi galiba sen kayseri sucugu yemedin

imamoglu