Suyu zaten aracın içinde sadece PET şişeden içerim. Bu 0,25 litre folyo kapaklılar sadece "deneme" amaçlıydı. Darabalı kapak zaten kapanmıyor.
B6 ve B7 kasanın ön kapılarında 1,5 litrelik PET şişe koyma yerleri vardı, CC'de yok. Herhalde CC kullanan su içmiyor veya su içmek istediğinde onu gidip satın alıyor, dinlenme tesisinde, akaryakıt istasyonunda, süpermarket veya bakkalda.
B6 ile yaptığım Adana-Konya-Antalya yolculuklarında araçta daima su vardı, ön kapılarda ve onun için ayrılmış yerde. CC'yle 1 Eylül'de Hatay'a gidip geldiğimizde giderken içecek birşey almadık, Hatay'a girmeden önce bir akaryakıt istasyonunda durup 0,5 litre PET şişede su aldık, orada içtik ve şişeleri çöpe attık.
Araç içinde birşey yemek ve içmek bende çok sıkı kurallara bağlıdır. Bunları DH'da çok defa dile getirdim, beni tanıyanlar oradan bilirler. Kural o kadar fazla ki sadece izin verilen 2 ürünü belirterek olayı basite indiriyorum.
Burada "Araç" olarak ifade edilen taşıt Volkswagen CC'dir. Bu düşünce, kurallar ve sınırlamalar diğer araç (Mitsubishi ASX) için geçerli değildir.
Araç içinde sadece su tüketilebilir. Sudan başka hiçbir sıvı tüketilemez. Araç içinde sadece sakız çiğnenebilir veya naneli şeker (King, Polo, Wilhelmina vb.) emilebilir. Sakız çiğnerken mutlaka onun "geri dönüş yolu" da hazır tutulmalıdır.
Hepsi bu kadar...