Mehmet Abi inanır mısın buraya geldikten sonra yalnızca iftar davetlerine gittiğimde buraların bazı yemekleri ile tanışma fırsatım oldu. Sonuçta buraların yabancısıyız. Burada taze fasulye kavurmasını ilk defa duyuyorum, onun turşusunu Trabzon lu arkadaşım sayesinde sahilde yedik. Bildiğim kadarı ile buralara ait bir yemek değil.
Özellikle buralarda yetiştirilen sebzeler çok kısıtlı. Bu sebepten nette okuduğum ve özellikle buranın yerlilerine sorduğum yemeklerinden birçoğu bi-haber veya gerçekten buralara ait değil. İkinci yemek(dible-pancar diblesi) buralardaki madımak denilen yemeğe benziyor. Bir defa yedim madımaktan ; ancak çok fazla beğenmemiştim. Buralarda pancar yetiştirilmiyor. Yakınlarda şeker fabrikası da yok zaten.
Mücveri ilk defa görüyorum bir şeye de benzetemedim
Toyga çorbası meşhur. Ayrıca kelem çorbesı falan da var. Bu arada mumbar dolması da buralarda çokça yapılan ve tatma fırsatım olmayan yemeklerinden.
Ne olursa olsun da bu yemeklerin bazıları buaraya ait bile değil gibime geliyor.
BUralardaki yöresel yemeklerle ya davetlere(iftar-düğün yemeği vb.) gidersek karşılaşıyoruz veya okulda yapılan yerli yemiş dedikleri yerli malı etkinlikleri ile. Onun için bilemediğim şeyler için kusura bakmayın