Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :
Gel de kilo alma. Sporcu olsan bu kadar kalori yakamazsın... Dünyanın hiçbir yerinde bu yemekler, bu kültür yok. Ne Mutlu Türkiye'deyim Diyene!
Gel de kilo alma. Sporcu olsan bu kadar kalori yakamazsın... Dünyanın hiçbir yerinde bu yemekler, bu kültür yok. Ne Mutlu Türkiye'deyim Diyene!
emir biz o konuyu dun aksam isledik
gerci amerikada su anda saat kac bilmiyorum![]()
emir biz o konuyu dun aksam isledik
gerci amerikada su anda saat kac bilmiyorum![]()
Afiyet olsun Dursunburada saat gece 3 e geliyor christmas tatilinin yavas yavas baslamasinin verdigi ufak boslugun keyfini cikarariyorum bende evde Gulden karabocek ile
Afiyet olsun Dursunburada saat gece 3 e geliyor christmas tatilinin yavas yavas baslamasinin verdigi ufak boslugun keyfini cikarariyorum bende evde Gulden karabocek ile
bende biraz daha uyusammi yoksa kahvaltimi yapsam diye kararsizim su anda
saat 9:00![]()
bende biraz daha uyusammi yoksa kahvaltimi yapsam diye kararsizim su anda
saat 9:00![]()
o duyguyu cok iyi bilirimama alistim artik gerci senin durumun gecici ama
Allahtan internet gibi birsey var ve bu kadar gelisti ben sabahlari tek basima bir onceki gunun ana haber bultenini izliyorum genelde Turkce guzel geliyor gune baslarken bazen haberler kotu olsada
![]()
o duyguyu cok iyi bilirimama alistim artik gerci senin durumun gecici ama
Allahtan internet gibi birsey var ve bu kadar gelisti ben sabahlari tek basima bir onceki gunun ana haber bultenini izliyorum genelde Turkce guzel geliyor gune baslarken bazen haberler kotu olsada
![]()
Şama maka değil, kesinlikle gitmelisin. Üsküdar meydanında kime sorsan gösterir. Çok özel bir yer, özelliği mekanının güzelliğinden değil yemeklerinin her birisinin gerçek lezzetinden geliyor. Bir yemek üstün körü değil, gerçek, olması gerektiği gibi lezzetli, yani beşamelli kebabın içinde olmadık bir tat çıkmıyor, gerçek beşamel lezzeti alıyorsun. En önemli özelliği de bugün git, yemeği tat, 10 sene sonra tekrar git, aynı yemekte aynı lezzeti gene bulursun. Fotoğrafta gördüklerinin fazlası var, eksiği yok.
Sirkeci'de de Konyalı var, buna benzer o da. Onu da bir başka zaman tarif ederim.
Şama maka değil, kesinlikle gitmelisin. Üsküdar meydanında kime sorsan gösterir. Çok özel bir yer, özelliği mekanının güzelliğinden değil yemeklerinin her birisinin gerçek lezzetinden geliyor. Bir yemek üstün körü değil, gerçek, olması gerektiği gibi lezzetli, yani beşamelli kebabın içinde olmadık bir tat çıkmıyor, gerçek beşamel lezzeti alıyorsun. En önemli özelliği de bugün git, yemeği tat, 10 sene sonra tekrar git, aynı yemekte aynı lezzeti gene bulursun. Fotoğrafta gördüklerinin fazlası var, eksiği yok.
Sirkeci'de de Konyalı var, buna benzer o da. Onu da bir başka zaman tarif ederim.
Hani nerde bunların pişmiş hali. Mangalın üstündeki çiğ biftekten ne anlayacağız biz şimdi? Hani nasıl pişmiş, çok mu pişmiş, az pişip içi pembe mi kalmış, suyu hangi oranda olmuş, bıçak kesildiğinde zorlanıyor mu, yoksa yumuşacık, bıçağın bir ileri gitmesiyle yarısı, geri gelmesiyle de geri kalanı mı kesiliyor, yoksa ha babam de babam bıçağı etin üstünde sürtüp duruyor musun, ayrıca ağza alındığı zamanki pişmişlik duygusu nasıl, gırç gırç kırk saat uğraşıyor musun, hemen ağzında dağılıyor mu, lezzet nasıl, saman gibi bir tat mı geliyor, hazır yem yemiş bir hayvanın tadı mı var, yoksa lezzetinden gözlerin mi bayılıyor?
Hani nerde bunlar? Ayrıca o mısırlar da yemek sonrası atıştırmalık mı?
Cık, olmamış. Daha ayrıntılı fotoğraf isteriz.![]()
Hani nerde bunların pişmiş hali. Mangalın üstündeki çiğ biftekten ne anlayacağız biz şimdi? Hani nasıl pişmiş, çok mu pişmiş, az pişip içi pembe mi kalmış, suyu hangi oranda olmuş, bıçak kesildiğinde zorlanıyor mu, yoksa yumuşacık, bıçağın bir ileri gitmesiyle yarısı, geri gelmesiyle de geri kalanı mı kesiliyor, yoksa ha babam de babam bıçağı etin üstünde sürtüp duruyor musun, ayrıca ağza alındığı zamanki pişmişlik duygusu nasıl, gırç gırç kırk saat uğraşıyor musun, hemen ağzında dağılıyor mu, lezzet nasıl, saman gibi bir tat mı geliyor, hazır yem yemiş bir hayvanın tadı mı var, yoksa lezzetinden gözlerin mi bayılıyor?
Hani nerde bunlar? Ayrıca o mısırlar da yemek sonrası atıştırmalık mı?
Cık, olmamış. Daha ayrıntılı fotoğraf isteriz.![]()
Arkadaki dönercinin, dönerinin pişirme yerine özel dikkat. Döner odun ateşinde pişiyor, çok pişmesi istendiğinde karşıdaki iki kapak iki yana fazla açılıyor, harlı ateş geliyor, az pişmesi istendiğinde ise kapaklak hafif kapanıp ateşin az oksijenle beslenerek hararetinin de az gelmesi, dolayısıyla az bir kısmının pişmesi sağlanıyor.
Özel lokantaya özel, özel bir teknik.
![]()
Arkadaki dönercinin, dönerinin pişirme yerine özel dikkat. Döner odun ateşinde pişiyor, çok pişmesi istendiğinde karşıdaki iki kapak iki yana fazla açılıyor, harlı ateş geliyor, az pişmesi istendiğinde ise kapaklak hafif kapanıp ateşin az oksijenle beslenerek hararetinin de az gelmesi, dolayısıyla az bir kısmının pişmesi sağlanıyor.
Özel lokantaya özel, özel bir teknik.
![]()
abi asure yemeyeli 6-7 yil olmustur:S