Kimsenin aklına kötü şeyler gelmesin, sadece 1 (bir) adet Halka Tatlı yedim (50 kuruş), resimleri ondan sonra çektim. Yani resimlere baktıktan sonra "Bunların hepsini Taner abim mi yedi?" gibi sorular aklınıza gelebilir ama öyle değil. Benim için bu tatlılara ulaşmak veya onları yiyebilmek değil, onları sözlere de gösterebilmek önemli. Bu kadar tatlı zaten 1 saatten kısa sürede satılıyor. Bayramda TATLICI İKİZLER 1 hafta boyunca fazla mesai yapıyor. Çok ama çok eski bir yer, burada mesleği öğrenen hemen kendi dükkanını açıyor. Dükkan açamayan pikap veya minibüs alıyor ve işi orada yapıyor. Bazıları bu tatlı imalat işini bir evin bodrumunda gizlice yapıyor, tepsiye dizdikten sonra dükkanlara götürüp toptan veriyor, dükkanda da "KENDİ İMALATIMIZDIR" şeklinde tabela asıyorlar, daha gerçekçi olsun diye de arkaya tava ve ocak kuruyorlar.
Tatlı, özellikle de bu türdeki birim tatlı (ayak üstüne yenilebilen, ucuz karbonhidrat kaynağı) Adana'da çok yaygın. Bir mahalle, sokak veya cadde yoktur ki bu ürünleri satsın. Akşamları eve 5 halka tatlı götürmek, akşam gezmelerde tatlıcıda oturup dondurmalı 2 "taş" ve 2 "halka" sipariş etmek, oto tamircisine, inşaata, evdeki boyacılara, arkadaşlara, maç muhabbeti, bahçede yemek, deniz kenarında mangal vb. gibi ortam ve durumlarda 10-20-30 tane halka tatlıyı poşete koyup götürmek meşhurdur Adana'da. Ben bile oto yıkamacısına CC'yi götürmeden şu 2. resimdeki iri kıyım haka tatlılardan 5 tane gönderiyorum ki adamların enerjisi yerine gelsin.
Doğal afrodizyak, Adana usulü Mesir Macunu, Çukurova'nın Keçiboynuzu, Güney'in Padişah Lokumu!