Şimdi efendim, karamelize etmekten karamelize etmeye fark var, her usta ve her aşçı farklı tarzda eti kızartıyor, kimisi üzerine sadece alta damlayan kendi suyunu sürer, kimisi tuzlu su, kimisi yumurtalı, sirkeli, yoğurtlu sos sürer, kimisi de son bahsettiğim sosun içine bir de maden suyu ilave edip kuzuyu onun içinde bekletip sonra kızartıyor, ha bir de diyarbakırlılar daha da farklı bir şey sürüyor üstüne ama onu çözemedim, aşağıdaki fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla salça ve biber ile karışık bir sos sürüyorlar sanki.
Benim tercihim ise, gayet sade ve naturel olan kendi suyunun döküldüğü ve sadece son pişme anında tuz ilavesinin yapıldığı pişirme tekniği...
Şu ise bahsettiğim diyarbakır usulü çevirme:
Üzerine oturtulduğu iç pilav
"Tek başıma hepsini bitiririm" diyenler el kaldırsın.