Lukunku'nun Fotoğrafları

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

  1. offline
    Taner Göde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12/03/2011
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    9.437

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Şu aşağıdaki TAVAYA sıcak pideyi daldıracak, ŞAMANDIRA yapacak ve 9. Cennet'e uçacaksın! İddia ediyorum Avrupa Konseyi bile helva ya da kokoreçi yasaklayabilir ama bunu yasaklayamaz...


       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Herkese yetecek kadar var
    Passat Turkiye
  2. #571
    Şu aşağıdaki TAVAYA sıcak pideyi daldıracak, ŞAMANDIRA yapacak ve 9. Cennet'e uçacaksın! İddia ediyorum Avrupa Konseyi bile helva ya da kokoreçi yasaklayabilir ama bunu yasaklayamaz...


       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Herkese yetecek kadar var
    Passat Turkiye

  3. offline
    Taner Göde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12/03/2011
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    9.437

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Bugün saat 07:00'de kalktım, 08:00'de bürodaydım, saat 11:30'da işim bitti, akşam 20:00'ye kadar büroda uyudum, foruma baktım, MICROSOFT PINBALL ARCADE oynadım, YouTube'dan KINGDOM COME'un 47 klibini arka arkaya dinledim (tavsiye ederim, konser gibi oluyor!), bir ara öğlen bisiklete bindim ve AYKAN'a gittim, geldim, 12 km pedal çevirdim, az önce baktım 102 kg'yim, 107'den düşmüşüm, şu anda acaip acıktım ama daha çok susadım fakat bu resimler ve forum ve siz sayın arkadaşlarım sayesinde oruç da güzel geçiyor, CC'yi beklemek de güzel geçiyor.

    Hepinizi çok seviyorum...!!!

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Doktorum iftar öncesi iştah açıyormuş böyle fotoğraflar...
  4. #572
    Bugün saat 07:00'de kalktım, 08:00'de bürodaydım, saat 11:30'da işim bitti, akşam 20:00'ye kadar büroda uyudum, foruma baktım, MICROSOFT PINBALL ARCADE oynadım, YouTube'dan KINGDOM COME'un 47 klibini arka arkaya dinledim (tavsiye ederim, konser gibi oluyor!), bir ara öğlen bisiklete bindim ve AYKAN'a gittim, geldim, 12 km pedal çevirdim, az önce baktım 102 kg'yim, 107'den düşmüşüm, şu anda acaip acıktım ama daha çok susadım fakat bu resimler ve forum ve siz sayın arkadaşlarım sayesinde oruç da güzel geçiyor, CC'yi beklemek de güzel geçiyor.

    Hepinizi çok seviyorum...!!!

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Doktorum iftar öncesi iştah açıyormuş böyle fotoğraflar...

  5. offline
    Taner Göde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12/03/2011
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    9.437

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Allah'im sana geliyorum......

       lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    evet çevirmeler...

    Bunlar gerçek kuzu çevirmesi...

    Passat Turkiye

    Passat Turkiye


    sizler için özel porsiyon...
    Passat Turkiye


    yakından...
    Passat Turkiye


    daha yakından...
    Passat Turkiye


    iftar vakti, afiye olsun efendimmmmmm.........
  6. #573
    Allah'im sana geliyorum......

       lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    evet çevirmeler...

    Bunlar gerçek kuzu çevirmesi...

    Passat Turkiye

    Passat Turkiye


    sizler için özel porsiyon...
    Passat Turkiye


    yakından...
    Passat Turkiye


    daha yakından...
    Passat Turkiye


    iftar vakti, afiye olsun efendimmmmmm.........

  7. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
    Bugün saat 07:00'de kalktım, 08:00'de bürodaydım, saat 11:30'da işim bitti, akşam 20:00'ye kadar büroda uyudum, foruma baktım, MICROSOFT PINBALL ARCADE oynadım, YouTube'dan KINGDOM COME'un 47 klibini arka arkaya dinledim (tavsiye ederim, konser gibi oluyor!), bir ara öğlen bisiklete bindim ve AYKAN'a gittim, geldim, 12 km pedal çevirdim, az önce baktım 102 kg'yim, 107'den düşmüşüm, şu anda acaip acıktım ama daha çok susadım fakat bu resimler ve forum ve siz sayın arkadaşlarım sayesinde oruç da güzel geçiyor, CC'yi beklemek de güzel geçiyor.

    Hepinizi çok seviyorum...!!!
    Ne demek, ne demek, bir parça katkımız varsa büyük bahtiyarlık...

    Tam diyetliktir menülerimiz
  8. #574
       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
    Bugün saat 07:00'de kalktım, 08:00'de bürodaydım, saat 11:30'da işim bitti, akşam 20:00'ye kadar büroda uyudum, foruma baktım, MICROSOFT PINBALL ARCADE oynadım, YouTube'dan KINGDOM COME'un 47 klibini arka arkaya dinledim (tavsiye ederim, konser gibi oluyor!), bir ara öğlen bisiklete bindim ve AYKAN'a gittim, geldim, 12 km pedal çevirdim, az önce baktım 102 kg'yim, 107'den düşmüşüm, şu anda acaip acıktım ama daha çok susadım fakat bu resimler ve forum ve siz sayın arkadaşlarım sayesinde oruç da güzel geçiyor, CC'yi beklemek de güzel geçiyor.

    Hepinizi çok seviyorum...!!!
    Ne demek, ne demek, bir parça katkımız varsa büyük bahtiyarlık...

    Tam diyetliktir menülerimiz

  9. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Bizim öteki künefecilerden ne haber yahu? Bir tek Turhan bey değildi künefe siparişi verenler...

    Bir hafta geçti, hala pişiremediler mi yoksa?



    Hay bin kunduz
  10. #575
    Bizim öteki künefecilerden ne haber yahu? Bir tek Turhan bey değildi künefe siparişi verenler...

    Bir hafta geçti, hala pişiremediler mi yoksa?



    Hay bin kunduz

  11. offline
    srcn09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Sercan Ağaoğlu
    Üyelik Tarihi
    17/02/2011
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    32
    Model
    Jetta
    Motor
    1.2 TSI
    Yılı
    2012
    Mesajlar
    19.615
    34 JB 0257

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Yemeklere bak yaaa deli gibi et yiyesim geliyor ne zaman bu konuya girsem Adana'ya mı gitsem ne yapsam
  12. #576
    Yemeklere bak yaaa deli gibi et yiyesim geliyor ne zaman bu konuya girsem Adana'ya mı gitsem ne yapsam

  13. offline
    akorkmaz11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Ahmet
    Üyelik Tarihi
    27/02/2011
    Yer
    dünya...
    Yaş
    54
    Model
    Passat Variant
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2011
    Mesajlar
    3.035

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Herkese yetecek kadar var
    Passat Turkiye
    şu en alttakini alsam bana yeter..amaniiinnn..
  14. #577
       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Herkese yetecek kadar var
    Passat Turkiye
    şu en alttakini alsam bana yeter..amaniiinnn..

  15. offline
    VW_Passat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Yasin
    Üyelik Tarihi
    20/02/2011
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    29.155
    HU TE 2016

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Iftari yaptik bakabiliriz bu bölüme . Bismillah ile giriyorum bu konuya simdi
  16. #578
    Iftari yaptik bakabiliriz bu bölüme . Bismillah ile giriyorum bu konuya simdi

  17. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Üyelik Tarihi
    28/02/2011
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    59
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    Mesajlar
    6.986
    37lkd23

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Doktorum ayıp ettin, zevkine, keyfine, damak tadına sözüm yok, ama şunu kabul etmeni istirham ederim; tarhana çorbası mercimek çorbasını havada karada döver. Ha evet, o da güzeldir, o da lezizdir, özellikle süzmesi enfestir. Ama ege tarhanası için seni evime davet ediyorum, bir ye, bir o tadı damarlarında hisset, bak bakalım hala "mercimek çorbası kraldır" diyecek misin?
    Hele o tarhana yapılan ortamın,saklanan,bulundurulan odanın kilerin dolabın artık ne derseniz o kokusu yokmu mis mis..bitersiniz valla o kokuya.
  18. #579
       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Doktorum ayıp ettin, zevkine, keyfine, damak tadına sözüm yok, ama şunu kabul etmeni istirham ederim; tarhana çorbası mercimek çorbasını havada karada döver. Ha evet, o da güzeldir, o da lezizdir, özellikle süzmesi enfestir. Ama ege tarhanası için seni evime davet ediyorum, bir ye, bir o tadı damarlarında hisset, bak bakalım hala "mercimek çorbası kraldır" diyecek misin?
    Hele o tarhana yapılan ortamın,saklanan,bulundurulan odanın kilerin dolabın artık ne derseniz o kokusu yokmu mis mis..bitersiniz valla o kokuya.

  19. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Üyelik Tarihi
    28/02/2011
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    59
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    Mesajlar
    6.986
    37lkd23

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Bizim öteki künefecilerden ne haber yahu? Bir tek Turhan bey değildi künefe siparişi verenler...

    Bir hafta geçti, hala pişiremediler mi yoksa?



    Hay bin kunduz
    'Ontarionun tüm kurtları adına' bu akşam bir tane daha yapacağım kaptan
  20. #580
       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Bizim öteki künefecilerden ne haber yahu? Bir tek Turhan bey değildi künefe siparişi verenler...

    Bir hafta geçti, hala pişiremediler mi yoksa?



    Hay bin kunduz
    'Ontarionun tüm kurtları adına' bu akşam bir tane daha yapacağım kaptan

  21. offline
    Taner Göde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12/03/2011
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    9.437

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    1994 Mayıs ayında Tuzla Piyade Okulunda Yemin Töreni bitti, evci çıkacak olanlar izin kağıtlarını aldı, birisi de ben. Asteğmen Adayı elbisemle Kozyatağı'ndaki SÜMKO Sitelerindeki bir apartmanın bodrum katına gittik, öğrenci eviydi, orada haftasonları kalıyordum. Cumartesi olunca İstanbul'u gezmeye gittik. Çamlıca'dan sonra Kadıköy'ü gezdik, Akmar Pasajı'nın arkasında ÇİFTLİK adında, içinde aynı anda en az 200 adet pilicin şişe geçirilerek közde pişirildiğini gördüm.

    Daha önce böyle muhteşem birşey görmemiştim, kuzenimden fotoğraf çekmesini istedim. Ben şiş piliçleri çeviren ustayla konuşurken kuzenim fotoğraf çekti. Adana'da en fazla 5 şişte 20 piliç görmek mümkündü ama aynı anda 200 piliç pişiyordu burada, hem de közde, mangal kömüründe, şu gaz ocaklı camlı pencereli ıışklı zincirli makinelerde değil.

    Bir gün resmini çekeyim.
  22. #581
    1994 Mayıs ayında Tuzla Piyade Okulunda Yemin Töreni bitti, evci çıkacak olanlar izin kağıtlarını aldı, birisi de ben. Asteğmen Adayı elbisemle Kozyatağı'ndaki SÜMKO Sitelerindeki bir apartmanın bodrum katına gittik, öğrenci eviydi, orada haftasonları kalıyordum. Cumartesi olunca İstanbul'u gezmeye gittik. Çamlıca'dan sonra Kadıköy'ü gezdik, Akmar Pasajı'nın arkasında ÇİFTLİK adında, içinde aynı anda en az 200 adet pilicin şişe geçirilerek közde pişirildiğini gördüm.

    Daha önce böyle muhteşem birşey görmemiştim, kuzenimden fotoğraf çekmesini istedim. Ben şiş piliçleri çeviren ustayla konuşurken kuzenim fotoğraf çekti. Adana'da en fazla 5 şişte 20 piliç görmek mümkündü ama aynı anda 200 piliç pişiyordu burada, hem de közde, mangal kömüründe, şu gaz ocaklı camlı pencereli ıışklı zincirli makinelerde değil.

    Bir gün resmini çekeyim.

  23. offline
    ATT-SUKRU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    ŞÜKRÜ
    Üyelik Tarihi
    23/02/2011
    Yer
    İSTANBUL
    Yaş
    41
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2011
    Mesajlar
    3.156
    34GY2211

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Evet çevirmeler...

    bunlar gerçek kuzu çevirmesi...

    Passat Turkiye

    Passat Turkiye


    Sizler için özel porsiyon...
    Passat Turkiye


    Yakından...
    Passat Turkiye


    Daha yakından...
    Passat Turkiye


    İftar vakti, afiye olsun efendimmmmmm.........
    ramazan ayı bitene kadar sn lukunku ustayı lütfen forumdan uzaklaştırın yoksa oruç moruç kalmayacak
  24. #582
       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Evet çevirmeler...

    bunlar gerçek kuzu çevirmesi...

    Passat Turkiye

    Passat Turkiye


    Sizler için özel porsiyon...
    Passat Turkiye


    Yakından...
    Passat Turkiye


    Daha yakından...
    Passat Turkiye


    İftar vakti, afiye olsun efendimmmmmm.........
    ramazan ayı bitene kadar sn lukunku ustayı lütfen forumdan uzaklaştırın yoksa oruç moruç kalmayacak

  25. offline
    Taner Göde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12/03/2011
    Yer
    ÇUKUROVA - ADANA
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    9.437

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Sayın Lukunku ustam,

    Fark ettiğinize kanaat getirdiğime inandığınızı biliyorum, ama kuzu eti "karamelize" olmuş, kısık ve yavaş harlı közde pişmekten. Bu "damakta eriyen" bir kolajen bombasına dönüşmüş. Kusura bakmayın, doktor veya gıda mühendisi değilim, ama bu jargon yaptığım çevirilerden sonra aklımda kalan artık malzemeler ve şu bir gerçek ki laptop ekranını yalayabilirim, o et damağımda değil de gözümün önünde eriyor şu anda...!
  26. #583
    Sayın Lukunku ustam,

    Fark ettiğinize kanaat getirdiğime inandığınızı biliyorum, ama kuzu eti "karamelize" olmuş, kısık ve yavaş harlı közde pişmekten. Bu "damakta eriyen" bir kolajen bombasına dönüşmüş. Kusura bakmayın, doktor veya gıda mühendisi değilim, ama bu jargon yaptığım çevirilerden sonra aklımda kalan artık malzemeler ve şu bir gerçek ki laptop ekranını yalayabilirim, o et damağımda değil de gözümün önünde eriyor şu anda...!

  27. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       ATT-SUKRU Nickli Üyeden Alıntı
    ramazan ayı bitene kadar sn lukunku ustayı lütfen forumdan uzaklaştırın yoksa oruç moruç kalmayacak
    Şükrü bey, oruç aynı zamanda; iftarda iken önünde her türlü yemek varken ezan okunmasını beklemek ve sabırla Allah'ın emrini beklemek değil midir?

    Bekleyeceksin kardeşim, buraya gireceksin, gördüğün fotoğraflarla ağzının suyunu akıtacaksın, gerektiğinde farkında olmadan dilin dışarıya çıkacak ama sen sabırla iftarı bekleyeceksin. Yeri gelecek, kimisi gibi laptop'a dilini çıkarıp "acaba yalasam tadını alabilir miyim" diyeceksin, koku ve lezzet konusunda hala bir adım ileri gidemeyen teknolojiye belki kızacaksın ama bu gördüklerinden koku ve lezzet alamamana rağmen sabırla iftarı bekleyecek ve o kutlu vakit geldiğinde Allah'a şükrederek iftarını edeceksin.

    ------



    Şükrü bey kardeşim, aslında yok birbirimizden farkımız, bir deri bir göbek halimizden aslında şikayetçi de değiliz de, o göbeğin hangi lezzetlerle göbek haline geldiğini göstermek için bildiklerimizi paylaşıyoruz. Bu gördükleriniz bencesi, ya sizcesi, sizceleri, sizce ne yemek lazım iftarda, ne ikram etmek lazım dostlara?

  28. #584
       ATT-SUKRU Nickli Üyeden Alıntı
    ramazan ayı bitene kadar sn lukunku ustayı lütfen forumdan uzaklaştırın yoksa oruç moruç kalmayacak
    Şükrü bey, oruç aynı zamanda; iftarda iken önünde her türlü yemek varken ezan okunmasını beklemek ve sabırla Allah'ın emrini beklemek değil midir?

    Bekleyeceksin kardeşim, buraya gireceksin, gördüğün fotoğraflarla ağzının suyunu akıtacaksın, gerektiğinde farkında olmadan dilin dışarıya çıkacak ama sen sabırla iftarı bekleyeceksin. Yeri gelecek, kimisi gibi laptop'a dilini çıkarıp "acaba yalasam tadını alabilir miyim" diyeceksin, koku ve lezzet konusunda hala bir adım ileri gidemeyen teknolojiye belki kızacaksın ama bu gördüklerinden koku ve lezzet alamamana rağmen sabırla iftarı bekleyecek ve o kutlu vakit geldiğinde Allah'a şükrederek iftarını edeceksin.

    ------



    Şükrü bey kardeşim, aslında yok birbirimizden farkımız, bir deri bir göbek halimizden aslında şikayetçi de değiliz de, o göbeğin hangi lezzetlerle göbek haline geldiğini göstermek için bildiklerimizi paylaşıyoruz. Bu gördükleriniz bencesi, ya sizcesi, sizceleri, sizce ne yemek lazım iftarda, ne ikram etmek lazım dostlara?


  29. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       sivil Nickli Üyeden Alıntı
    'Ontarionun tüm kurtları adına' bu akşam bir tane daha yapacağım kaptan
    Yapmayanlara veya yaptıkları ile yediklerini bizden kıskananlara inat, yediğinin üstüne bir de benim için ye Turhan bey, nalına da mıhına da dokun. Şerbetin kökünü kurut.
  30. #585
       sivil Nickli Üyeden Alıntı
    'Ontarionun tüm kurtları adına' bu akşam bir tane daha yapacağım kaptan
    Yapmayanlara veya yaptıkları ile yediklerini bizden kıskananlara inat, yediğinin üstüne bir de benim için ye Turhan bey, nalına da mıhına da dokun. Şerbetin kökünü kurut.

  31. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
    1994 Mayıs ayında Tuzla Piyade Okulunda Yemin Töreni bitti, evci çıkacak olanlar izin kağıtlarını aldı, birisi de ben. Asteğmen Adayı elbisemle Kozyatağı'ndaki SÜMKO Sitelerindeki bir apartmanın bodrum katına gittik, öğrenci eviydi, orada haftasonları kalıyordum. Cumartesi olunca İstanbul'u gezmeye gittik. Çamlıca'dan sonra Kadıköy'ü gezdik, Akmar Pasajı'nın arkasında ÇİFTLİK adında, içinde aynı anda en az 200 adet pilicin şişe geçirilerek közde pişirildiğini gördüm.

    Daha önce böyle muhteşem birşey görmemiştim, kuzenimden fotoğraf çekmesini istedim. Ben şiş piliçleri çeviren ustayla konuşurken kuzenim fotoğraf çekti. Adana'da en fazla 5 şişte 20 piliç görmek mümkündü ama aynı anda 200 piliç pişiyordu burada, hem de közde, mangal kömüründe, şu gaz ocaklı camlı pencereli ıışklı zincirli makinelerde değil.

    Bir gün resmini çekeyim.
    Oruç öncesi 200 değil, 2000 tane pişmiş piliç fotoğrafı koysanız insan doymayacak gibi geliyor, ama iftar sonrası da bir tek kanat koysanız insanın yiyesi gelmiyor.

    Fakat biz gene de görelim, olur ki iftar öncesi bir zamana gelir...
  32. #586
       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
    1994 Mayıs ayında Tuzla Piyade Okulunda Yemin Töreni bitti, evci çıkacak olanlar izin kağıtlarını aldı, birisi de ben. Asteğmen Adayı elbisemle Kozyatağı'ndaki SÜMKO Sitelerindeki bir apartmanın bodrum katına gittik, öğrenci eviydi, orada haftasonları kalıyordum. Cumartesi olunca İstanbul'u gezmeye gittik. Çamlıca'dan sonra Kadıköy'ü gezdik, Akmar Pasajı'nın arkasında ÇİFTLİK adında, içinde aynı anda en az 200 adet pilicin şişe geçirilerek közde pişirildiğini gördüm.

    Daha önce böyle muhteşem birşey görmemiştim, kuzenimden fotoğraf çekmesini istedim. Ben şiş piliçleri çeviren ustayla konuşurken kuzenim fotoğraf çekti. Adana'da en fazla 5 şişte 20 piliç görmek mümkündü ama aynı anda 200 piliç pişiyordu burada, hem de közde, mangal kömüründe, şu gaz ocaklı camlı pencereli ıışklı zincirli makinelerde değil.

    Bir gün resmini çekeyim.
    Oruç öncesi 200 değil, 2000 tane pişmiş piliç fotoğrafı koysanız insan doymayacak gibi geliyor, ama iftar sonrası da bir tek kanat koysanız insanın yiyesi gelmiyor.

    Fakat biz gene de görelim, olur ki iftar öncesi bir zamana gelir...

  33. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Üyelik Tarihi
    28/02/2011
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    59
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    Mesajlar
    6.986
    37lkd23

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Yapmayanlara veya yaptıkları ile yediklerini bizden kıskananlara inat, yediğinin üstüne bir de benim için ye Turhan bey, nalına da mıhına da dokun. Şerbetin kökünü kurut.
    Şu an ikinciyide götürüyorum
  34. #587
       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Yapmayanlara veya yaptıkları ile yediklerini bizden kıskananlara inat, yediğinin üstüne bir de benim için ye Turhan bey, nalına da mıhına da dokun. Şerbetin kökünü kurut.
    Şu an ikinciyide götürüyorum

  35. offline
    sivil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Turhan
    Üyelik Tarihi
    28/02/2011
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    59
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2005
    Mesajlar
    6.986
    37lkd23

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    3.künefede ustalaştık.Hem daha iyi kızartıyoruz hemde şerbetini daha şekersiz yapıyoruz daha iyi oluyor baymıyor.
  36. #588
    3.künefede ustalaştık.Hem daha iyi kızartıyoruz hemde şerbetini daha şekersiz yapıyoruz daha iyi oluyor baymıyor.

  37. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       sivil Nickli Üyeden Alıntı
    Şu an ikinciyide götürüyorum
    Afiyet olsun efendim.

    Nasıl oturdu mu lezzet artık, aldığınıza, yediğinize değdi mi artık...
  38. #589
       sivil Nickli Üyeden Alıntı
    Şu an ikinciyide götürüyorum
    Afiyet olsun efendim.

    Nasıl oturdu mu lezzet artık, aldığınıza, yediğinize değdi mi artık...

  39. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Ben yazmadan siz cevap vermişsiniz zaten...

    Daha önceden demiştim ya, insan bir süre sonra ustalaşıyor ve bir daha, bir daha istemeye başlıyor.
  40. #590
    Ben yazmadan siz cevap vermişsiniz zaten...

    Daha önceden demiştim ya, insan bir süre sonra ustalaşıyor ve bir daha, bir daha istemeye başlıyor.

  41. offline
    suayb_a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    ŞUAYİP AKDERE
    Üyelik Tarihi
    25/04/2012
    Yer
    ORDU
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    2.786
    52 DS 373
       drkayzer Nickli Üyeden Alıntı
    akşam üstü akşam üstü orucumuz bozulacak vallahi
    Oruclarmizi sundurmeyelim beyler


    ALİZE ASLANI
  42. #591
       drkayzer Nickli Üyeden Alıntı
    akşam üstü akşam üstü orucumuz bozulacak vallahi
    Oruclarmizi sundurmeyelim beyler


    ALİZE ASLANI

  43. offline
    suayb_a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    ŞUAYİP AKDERE
    Üyelik Tarihi
    25/04/2012
    Yer
    ORDU
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    2.786
    52 DS 373
    Yaa bu kunefe olayina bende girecem sanirsam tutuyorum tutuyorum sma artik daha dayanamiyorum bi 16 lik sarsorde ben alacam herhalde


    ALİZE ASLANI
  44. #592
    Yaa bu kunefe olayina bende girecem sanirsam tutuyorum tutuyorum sma artik daha dayanamiyorum bi 16 lik sarsorde ben alacam herhalde


    ALİZE ASLANI

  45. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
    Sayın Lukunku ustam,

    Fark ettiğinize kanaat getirdiğime inandığınızı biliyorum, ama kuzu eti "karamelize" olmuş, kısık ve yavaş harlı közde pişmekten. Bu "damakta eriyen" bir kolajen bombasına dönüşmüş. Kusura bakmayın, doktor veya gıda mühendisi değilim, ama bu jargon yaptığım çevirilerden sonra aklımda kalan artık malzemeler ve şu bir gerçek ki laptop ekranını yalayabilirim, o et damağımda değil de gözümün önünde eriyor şu anda...!

    Şimdi efendim, karamelize etmekten karamelize etmeye fark var, her usta ve her aşçı farklı tarzda eti kızartıyor, kimisi üzerine sadece alta damlayan kendi suyunu sürer, kimisi tuzlu su, kimisi yumurtalı, sirkeli, yoğurtlu sos sürer, kimisi de son bahsettiğim sosun içine bir de maden suyu ilave edip kuzuyu onun içinde bekletip sonra kızartıyor, ha bir de diyarbakırlılar daha da farklı bir şey sürüyor üstüne ama onu çözemedim, aşağıdaki fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla salça ve biber ile karışık bir sos sürüyorlar sanki.

    Benim tercihim ise, gayet sade ve naturel olan kendi suyunun döküldüğü ve sadece son pişme anında tuz ilavesinin yapıldığı pişirme tekniği...

    Şu ise bahsettiğim diyarbakır usulü çevirme:


    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    Üzerine oturtulduğu iç pilav
    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    "Tek başıma hepsini bitiririm" diyenler el kaldırsın.
  46. #593
       Taner Göde Nickli Üyeden Alıntı
    Sayın Lukunku ustam,

    Fark ettiğinize kanaat getirdiğime inandığınızı biliyorum, ama kuzu eti "karamelize" olmuş, kısık ve yavaş harlı közde pişmekten. Bu "damakta eriyen" bir kolajen bombasına dönüşmüş. Kusura bakmayın, doktor veya gıda mühendisi değilim, ama bu jargon yaptığım çevirilerden sonra aklımda kalan artık malzemeler ve şu bir gerçek ki laptop ekranını yalayabilirim, o et damağımda değil de gözümün önünde eriyor şu anda...!

    Şimdi efendim, karamelize etmekten karamelize etmeye fark var, her usta ve her aşçı farklı tarzda eti kızartıyor, kimisi üzerine sadece alta damlayan kendi suyunu sürer, kimisi tuzlu su, kimisi yumurtalı, sirkeli, yoğurtlu sos sürer, kimisi de son bahsettiğim sosun içine bir de maden suyu ilave edip kuzuyu onun içinde bekletip sonra kızartıyor, ha bir de diyarbakırlılar daha da farklı bir şey sürüyor üstüne ama onu çözemedim, aşağıdaki fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla salça ve biber ile karışık bir sos sürüyorlar sanki.

    Benim tercihim ise, gayet sade ve naturel olan kendi suyunun döküldüğü ve sadece son pişme anında tuz ilavesinin yapıldığı pişirme tekniği...

    Şu ise bahsettiğim diyarbakır usulü çevirme:


    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    Üzerine oturtulduğu iç pilav
    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    "Tek başıma hepsini bitiririm" diyenler el kaldırsın.

  47. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    "Ye kuzuyu, devril yat"
    Passat Turkiye
  48. #594
    "Ye kuzuyu, devril yat"
    Passat Turkiye

  49. offline
    Lukunku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet
    Üyelik Tarihi
    14/05/2011
    Yer
    Batı Ege. :))
    Yaş
    55
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 FSI
    Yılı
    2008
    Mesajlar
    8.177

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    Güzel fikir ama,

    pişirirken kuzunun yarısını götürmüşler.

    Passat Turkiye
  50. #595
    Güzel fikir ama,

    pişirirken kuzunun yarısını götürmüşler.

    Passat Turkiye

  51. offline
    dirlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    23/08/2011
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TSI
    Yılı
    2010
    Mesajlar
    3.016
    06

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

    benden size bir tavuk pişirme önerisi:
    tüm tavuğu düdüklüye koyun, sadece 1 çay bardağı ayçiçeği veya mısırözü yağı ekleyin, tuz baharat vs de ekleyebilirsiniz, (hiç su koymayın) ve kapağını kapatın. 25 dk sonra nar gibi kızarmış tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.
  52. #596
    benden size bir tavuk pişirme önerisi:
    tüm tavuğu düdüklüye koyun, sadece 1 çay bardağı ayçiçeği veya mısırözü yağı ekleyin, tuz baharat vs de ekleyebilirsiniz, (hiç su koymayın) ve kapağını kapatın. 25 dk sonra nar gibi kızarmış tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.

  53. offline
    VW_Passat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Yasin
    Üyelik Tarihi
    20/02/2011
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    29.155
    HU TE 2016

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       ATT-SUKRU Nickli Üyeden Alıntı
    ramazan ayı bitene kadar sn lukunku ustayı lütfen forumdan uzaklaştırın yoksa oruç moruç kalmayacak
    Zevkle bu ne yaw, inadina yapiyor Mehmet abim .

    Ama ben en iyisini yapiyorum bakmiyorum, Iftar dan sonra bakiyorum konuya bismillah cekerek
  54. #597
       ATT-SUKRU Nickli Üyeden Alıntı
    ramazan ayı bitene kadar sn lukunku ustayı lütfen forumdan uzaklaştırın yoksa oruç moruç kalmayacak
    Zevkle bu ne yaw, inadina yapiyor Mehmet abim .

    Ama ben en iyisini yapiyorum bakmiyorum, Iftar dan sonra bakiyorum konuya bismillah cekerek

  55. offline
    VW_Passat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Yasin
    Üyelik Tarihi
    20/02/2011
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    29.155
    HU TE 2016

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Şimdi efendim, karamelize etmekten karamelize etmeye fark var, her usta ve her aşçı farklı tarzda eti kızartıyor, kimisi üzerine sadece alta damlayan kendi suyunu sürer, kimisi tuzlu su, kimisi yumurtalı, sirkeli, yoğurtlu sos sürer, kimisi de son bahsettiğim sosun içine bir de maden suyu ilave edip kuzuyu onun içinde bekletip sonra kızartıyor, ha bir de diyarbakırlılar daha da farklı bir şey sürüyor üstüne ama onu çözemedim, aşağıdaki fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla salça ve biber ile karışık bir sos sürüyorlar sanki.

    Benim tercihim ise, gayet sade ve naturel olan kendi suyunun döküldüğü ve sadece son pişme anında tuz ilavesinin yapıldığı pişirme tekniği...

    Şu ise bahsettiğim diyarbakır usulü çevirme:


    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    Üzerine oturtulduğu iç pilav
    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    "Tek başıma hepsini bitiririm" diyenler el kaldırsın.
    Bunu bir oturusta yiyen varmi acaba ?
  56. #598
       Lukunku Nickli Üyeden Alıntı
    Şimdi efendim, karamelize etmekten karamelize etmeye fark var, her usta ve her aşçı farklı tarzda eti kızartıyor, kimisi üzerine sadece alta damlayan kendi suyunu sürer, kimisi tuzlu su, kimisi yumurtalı, sirkeli, yoğurtlu sos sürer, kimisi de son bahsettiğim sosun içine bir de maden suyu ilave edip kuzuyu onun içinde bekletip sonra kızartıyor, ha bir de diyarbakırlılar daha da farklı bir şey sürüyor üstüne ama onu çözemedim, aşağıdaki fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla salça ve biber ile karışık bir sos sürüyorlar sanki.

    Benim tercihim ise, gayet sade ve naturel olan kendi suyunun döküldüğü ve sadece son pişme anında tuz ilavesinin yapıldığı pişirme tekniği...

    Şu ise bahsettiğim diyarbakır usulü çevirme:


    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    Üzerine oturtulduğu iç pilav
    Passat Turkiye

    Passat Turkiye




    "Tek başıma hepsini bitiririm" diyenler el kaldırsın.
    Bunu bir oturusta yiyen varmi acaba ?

  57. offline
    drkayzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    08/05/2011
    Yer
    KAYSERİ
    Model
    CC
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    3.743

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       VW_Passat Nickli Üyeden Alıntı
    Bunu bir oturusta yiyen varmi acaba ?
    Bizim İbrahim yer bunu Yasin
  58. #599
       VW_Passat Nickli Üyeden Alıntı
    Bunu bir oturusta yiyen varmi acaba ?
    Bizim İbrahim yer bunu Yasin

  59. offline
    VW_Passat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Yasin
    Üyelik Tarihi
    20/02/2011
    Yer
    Nazilli & Hanau
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    29.155
    HU TE 2016

    Cevap: Lukunku'nun Fotoğrafları

       drkayzer Nickli Üyeden Alıntı
    Bizim İbrahim yer bunu Yasin
    Masallah, bu arada selam söyle Ibrahim abime, Yasin de Kayseriye gelmek icin ugrasiyor gelirse Passatinin Lastikleri yanlis dönüyormus ayar cekecegiz islatarak de sen ona
  60. #600
       drkayzer Nickli Üyeden Alıntı
    Bizim İbrahim yer bunu Yasin
    Masallah, bu arada selam söyle Ibrahim abime, Yasin de Kayseriye gelmek icin ugrasiyor gelirse Passatinin Lastikleri yanlis dönüyormus ayar cekecegiz islatarak de sen ona