Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :
Bu MEYANKÖKÜ denilen ve kuru toprağın altında yetişten, İran'ın üretimde dünya lideri olduğu ve Hollanda'da DROP, Almanya'da LAKRITZ, İngiltere'de LICORICE olarak bilinen bir bitkinin kökünün HAŞLANMASI sonucu demleme yoluyla ortaya çıkan öz ve normal suyun soğutularak servis edilmesi ile ortaya çıkan bir içecektir.
Eskisi kadar yaygın olmasa da yine de tek tük görülebilir. İstanbul'da ŞERBETÇİ ne ise Adana'da AŞLAMACI odur, ve ne yazık ki belki de ilk ortadan kalkacak geleneksel mesleklerden birisidir. Cam bardakta köpürerek çok içtik çok, şalgam gibi Adana'ya özgüdür, sindirimi düzenler, yaz mevsiminden dolayı ortaya çıkan cırcır ve hazımsızlığı giderir, doğal ilaçtır ve ucuzdur.
AŞLAMACILAR satış yaparken ellerindeki (bakır) kâselerlı şakırdatarak "AŞLAMAAAA.... BUZ GİBİ AŞLAMAAAA" bağırırlar, aşlamacının geldiği uzaktan belli olurdu.
Bu MEYANKÖKÜ denilen ve kuru toprağın altında yetişten, İran'ın üretimde dünya lideri olduğu ve Hollanda'da DROP, Almanya'da LAKRITZ, İngiltere'de LICORICE olarak bilinen bir bitkinin kökünün HAŞLANMASI sonucu demleme yoluyla ortaya çıkan öz ve normal suyun soğutularak servis edilmesi ile ortaya çıkan bir içecektir.
Eskisi kadar yaygın olmasa da yine de tek tük görülebilir. İstanbul'da ŞERBETÇİ ne ise Adana'da AŞLAMACI odur, ve ne yazık ki belki de ilk ortadan kalkacak geleneksel mesleklerden birisidir. Cam bardakta köpürerek çok içtik çok, şalgam gibi Adana'ya özgüdür, sindirimi düzenler, yaz mevsiminden dolayı ortaya çıkan cırcır ve hazımsızlığı giderir, doğal ilaçtır ve ucuzdur.
AŞLAMACILAR satış yaparken ellerindeki (bakır) kâselerlı şakırdatarak "AŞLAMAAAA.... BUZ GİBİ AŞLAMAAAA" bağırırlar, aşlamacının geldiği uzaktan belli olurdu.
İyi de bu fotoğrafta hiç bir ana yemek yok ki, hatta çorba bile yok, hepsi salata, turşu gibi şeyler...
Nerde keap'lar, nerde khıyma'lar? ...
İyi de bu fotoğrafta hiç bir ana yemek yok ki, hatta çorba bile yok, hepsi salata, turşu gibi şeyler...
Nerde keap'lar, nerde khıyma'lar? ...
Hmmmmm Kus sütü yok bu sofrada ???
Hmmmmm Kus sütü yok bu sofrada ???
Bu MEYANKÖKÜ denilen ve kuru toprağın altında yetişten, İran'ın üretimde dünya lideri olduğu ve Hollanda'da DROP, Almanya'da LAKRITZ, İngiltere'de LICORICE olarak bilinen bir bitkinin kökünün HAŞLANMASI sonucu demleme yoluyla ortaya çıkan öz ve normal suyun soğutularak servis edilmesi ile ortaya çıkan bir içecektir.
Eskisi kadar yaygın olmasa da yine de tek tük görülebilir. İstanbul'da ŞERBETÇİ ne ise Adana'da AŞLAMACI odur, ve ne yazık ki belki de ilk ortadan kalkacak geleneksel mesleklerden birisidir. Cam bardakta köpürerek çok içtik çok, şalgam gibi Adana'ya özgüdür, sindirimi düzenler, yaz mevsiminden dolayı ortaya çıkan cırcır ve hazımsızlığı giderir, doğal ilaçtır ve ucuzdur.
AŞLAMACILAR satış yaparken ellerindeki (bakır) kâselerlı şakırdatarak "AŞLAMAAAA.... BUZ GİBİ AŞLAMAAAA" bağırırlar, aşlamacının geldiği uzaktan belli olurdu.
Şimdi bununla ilgili ilave bilgiler de vermek lazım;
Evet aşlama ben de içtim, çok olmasa da. Zira damak tadı "Adanalı" olmayan birisi için çok da cazip değil, zira içinde bildiğim kadarıyla hiç şeker yok, tamamen doğal.
Amma velakin, bu bitkinin özellikle böbreklere çok faydası var, böbrek hastalığı çekenlere iç anadolunun batı yakasından ege denizine kadar olan kesimindeki tüm aktar ve lokman hekimler meyan kökü suyunu içmelerini söylerler. Böbrekle ilgili çok teferruata girmeyeyim, milletin fazla midesi bulanmasın. Ben "böbrek" diyeyim, siz aklınıza gelen her türlü hastalığı ekleyin.
Bir diğer faydasını ise ben de daha yeni Ender Saraç'tan geçen sene televizyonda öğrendim, ki bunu tahminen Adana'lıların büyük çoğunluğu da bilmez; uzun süreli konuşma yapan kişiler ile ses sanatçılarının sıklıkla karşılaştığı bir durum vardır, konuşurken boğazınızdaki tükrük ses tellerinize değdiğinizde sesinizde çatallaşma olur, istenmeyen kontrol dışı çatlak sesler çıkar, bu da hem sizi rahatsız eder, hem de dinleyenleri, siz de o anda bir iki öksürerek boğazınızı temizlersiniz, sonra devam edersiniz. İşte bu meyan kökü bu işe de yarıyor, sesinizdeki çatallaşmayı engelliyor, tükürükten kaynaklanan öksürüğe gerek bırakmadan konuşmanızı akıcı halde yapmanızı sağlıyor. DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
Meyan kökü tüm aktarlarda olsa bile bir de yukardaki son konuyla ilgili olarak şunu tavsiye edeyim ihtiyaç duyan arkadaşlara, şu aşağıdaki OTACI'nın "Meyan balı" ihtiva eden pastili de çok işe yarıyor. O da DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
![]()
Bu MEYANKÖKÜ denilen ve kuru toprağın altında yetişten, İran'ın üretimde dünya lideri olduğu ve Hollanda'da DROP, Almanya'da LAKRITZ, İngiltere'de LICORICE olarak bilinen bir bitkinin kökünün HAŞLANMASI sonucu demleme yoluyla ortaya çıkan öz ve normal suyun soğutularak servis edilmesi ile ortaya çıkan bir içecektir.
Eskisi kadar yaygın olmasa da yine de tek tük görülebilir. İstanbul'da ŞERBETÇİ ne ise Adana'da AŞLAMACI odur, ve ne yazık ki belki de ilk ortadan kalkacak geleneksel mesleklerden birisidir. Cam bardakta köpürerek çok içtik çok, şalgam gibi Adana'ya özgüdür, sindirimi düzenler, yaz mevsiminden dolayı ortaya çıkan cırcır ve hazımsızlığı giderir, doğal ilaçtır ve ucuzdur.
AŞLAMACILAR satış yaparken ellerindeki (bakır) kâselerlı şakırdatarak "AŞLAMAAAA.... BUZ GİBİ AŞLAMAAAA" bağırırlar, aşlamacının geldiği uzaktan belli olurdu.
Şimdi bununla ilgili ilave bilgiler de vermek lazım;
Evet aşlama ben de içtim, çok olmasa da. Zira damak tadı "Adanalı" olmayan birisi için çok da cazip değil, zira içinde bildiğim kadarıyla hiç şeker yok, tamamen doğal.
Amma velakin, bu bitkinin özellikle böbreklere çok faydası var, böbrek hastalığı çekenlere iç anadolunun batı yakasından ege denizine kadar olan kesimindeki tüm aktar ve lokman hekimler meyan kökü suyunu içmelerini söylerler. Böbrekle ilgili çok teferruata girmeyeyim, milletin fazla midesi bulanmasın. Ben "böbrek" diyeyim, siz aklınıza gelen her türlü hastalığı ekleyin.
Bir diğer faydasını ise ben de daha yeni Ender Saraç'tan geçen sene televizyonda öğrendim, ki bunu tahminen Adana'lıların büyük çoğunluğu da bilmez; uzun süreli konuşma yapan kişiler ile ses sanatçılarının sıklıkla karşılaştığı bir durum vardır, konuşurken boğazınızdaki tükrük ses tellerinize değdiğinizde sesinizde çatallaşma olur, istenmeyen kontrol dışı çatlak sesler çıkar, bu da hem sizi rahatsız eder, hem de dinleyenleri, siz de o anda bir iki öksürerek boğazınızı temizlersiniz, sonra devam edersiniz. İşte bu meyan kökü bu işe de yarıyor, sesinizdeki çatallaşmayı engelliyor, tükürükten kaynaklanan öksürüğe gerek bırakmadan konuşmanızı akıcı halde yapmanızı sağlıyor. DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
Meyan kökü tüm aktarlarda olsa bile bir de yukardaki son konuyla ilgili olarak şunu tavsiye edeyim ihtiyaç duyan arkadaşlara, şu aşağıdaki OTACI'nın "Meyan balı" ihtiva eden pastili de çok işe yarıyor. O da DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
![]()
Bunlar aperatif. Masada İncirlik Hava Üssünden ABD'li 1 aile de vardı (anne, baba ve 2 kız), ben tercüman olarak bulundum, bundan önce Adana Baraj Gölünün etrafını gezdik. Elbette ana yemek de geldi, 1 metre kebap, ayrıca 2 kayık tabakta pirzola, kuşbaşı ve tavuk da geldi. Ama onların resmini çekmedim. Masanın doluluğunu ve çeşitleri eklemeye çalıştım.
Bunlar aperatif. Masada İncirlik Hava Üssünden ABD'li 1 aile de vardı (anne, baba ve 2 kız), ben tercüman olarak bulundum, bundan önce Adana Baraj Gölünün etrafını gezdik. Elbette ana yemek de geldi, 1 metre kebap, ayrıca 2 kayık tabakta pirzola, kuşbaşı ve tavuk da geldi. Ama onların resmini çekmedim. Masanın doluluğunu ve çeşitleri eklemeye çalıştım.
28 Temmuz 2009
Arkadaşım "VW Polo" Barış Adana'ya geldiğinde 3 yıl önce Hadırlı-Akkapı-Mıdık (HAM) kebap üçgenindeydik... Burada da kebap henüz gelmemişti ama masadkiler doymamıza yetmişti. Bilhassa TULUM PEYNİRİ ve hamursuz sıcak BALON PİDE ile enfesti, tabi arasına SICAK PASTIRMALI HUMUS* da ekledikten ve üzerine ezme salata yedikten sonra.
Mini lahmacun ve mini börek standart gelir zaten, daha yemek yemeden ağzındaki acıyı gödermek için, yani bir nevi "su içmenin" Adana usulü...
*Esasen HUMUS bana göre SOĞUK olmalıdır, fırında değil de tencerede pişmeli, üzerine ÇAM FISTIĞI ve ZEYTINYAĞI eklenmelidir, Hatay Harbiye'deki gibi.
![]()
28 Temmuz 2009
Arkadaşım "VW Polo" Barış Adana'ya geldiğinde 3 yıl önce Hadırlı-Akkapı-Mıdık (HAM) kebap üçgenindeydik... Burada da kebap henüz gelmemişti ama masadkiler doymamıza yetmişti. Bilhassa TULUM PEYNİRİ ve hamursuz sıcak BALON PİDE ile enfesti, tabi arasına SICAK PASTIRMALI HUMUS* da ekledikten ve üzerine ezme salata yedikten sonra.
Mini lahmacun ve mini börek standart gelir zaten, daha yemek yemeden ağzındaki acıyı gödermek için, yani bir nevi "su içmenin" Adana usulü...
*Esasen HUMUS bana göre SOĞUK olmalıdır, fırında değil de tencerede pişmeli, üzerine ÇAM FISTIĞI ve ZEYTINYAĞI eklenmelidir, Hatay Harbiye'deki gibi.
![]()
TANER tutma beni geliyorum kardeşim adanaya valla sırf seni görmek için geliyorum![]()
TANER tutma beni geliyorum kardeşim adanaya valla sırf seni görmek için geliyorum![]()
Baris abim bile Adanalara gitmis bir Yasin gidemedi su Adanaya. Abi gecen sene cok düsündüm ama Alanya da moralim bozuldu "ADANA 358km" Levhasini görünce28 Temmuz 2009
Arkadaşım "VW Polo" Barış Adana'ya geldiğinde 3 yıl önce Hadırlı-Akkapı-Mıdık (HAM) kebap üçgenindeydik... Burada da kebap henüz gelmemişti ama masadkiler doymamıza yetmişti. Bilhassa TULUM PEYNİRİ ve hamursuz sıcak BALON PİDE ile enfesti, tabi arasına SICAK PASTIRMALI HUMUS* da ekledikten ve üzerine ezme salata yedikten sonra.
Mini lahmacun ve mini börek standart gelir zaten, daha yemek yemeden ağzındaki acıyı gödermek için, yani bir nevi "su içmenin" Adana usulü...
*Esasen HUMUS bana göre SOĞUK olmalıdır, fırında değil de tencerede pişmeli, üzerine ÇAM FISTIĞI ve ZEYTINYAĞI eklenmelidir, Hatay Harbiye'deki gibi.
![]()
. Yoksa Ismail abi ile seni arayip bulusalim diyecektim ciddi anlamda.
Baris abim bile Adanalara gitmis bir Yasin gidemedi su Adanaya. Abi gecen sene cok düsündüm ama Alanya da moralim bozuldu "ADANA 358km" Levhasini görünce28 Temmuz 2009
Arkadaşım "VW Polo" Barış Adana'ya geldiğinde 3 yıl önce Hadırlı-Akkapı-Mıdık (HAM) kebap üçgenindeydik... Burada da kebap henüz gelmemişti ama masadkiler doymamıza yetmişti. Bilhassa TULUM PEYNİRİ ve hamursuz sıcak BALON PİDE ile enfesti, tabi arasına SICAK PASTIRMALI HUMUS* da ekledikten ve üzerine ezme salata yedikten sonra.
Mini lahmacun ve mini börek standart gelir zaten, daha yemek yemeden ağzındaki acıyı gödermek için, yani bir nevi "su içmenin" Adana usulü...
*Esasen HUMUS bana göre SOĞUK olmalıdır, fırında değil de tencerede pişmeli, üzerine ÇAM FISTIĞI ve ZEYTINYAĞI eklenmelidir, Hatay Harbiye'deki gibi.
![]()
. Yoksa Ismail abi ile seni arayip bulusalim diyecektim ciddi anlamda.
Yok henüz denemedim.Büyük gün bu akşamki iftar inşallahTurhan bey, tahriklere dayanamayıp "malı götürdü" mü yoksa?
Dünden beri ses yok...![]()
![]()
Benimde favori pastilimdir.Çekmecemden eksik etmem özelliklede kış ayları..Şimdi bununla ilgili ilave bilgiler de vermek lazım;
Evet aşlama ben de içtim, çok olmasa da. Zira damak tadı "Adanalı" olmayan birisi için çok da cazip değil, zira içinde bildiğim kadarıyla hiç şeker yok, tamamen doğal.
Amma velakin, bu bitkinin özellikle böbreklere çok faydası var, böbrek hastalığı çekenlere iç anadolunun batı yakasından ege denizine kadar olan kesimindeki tüm aktar ve lokman hekimler meyan kökü suyunu içmelerini söylerler. Böbrekle ilgili çok teferruata girmeyeyim, milletin fazla midesi bulanmasın. Ben "böbrek" diyeyim, siz aklınıza gelen her türlü hastalığı ekleyin.
Bir diğer faydasını ise ben de daha yeni Ender Saraç'tan geçen sene televizyonda öğrendim, ki bunu tahminen Adana'lıların büyük çoğunluğu da bilmez; uzun süreli konuşma yapan kişiler ile ses sanatçılarının sıklıkla karşılaştığı bir durum vardır, konuşurken boğazınızdaki tükrük ses tellerinize değdiğinizde sesinizde çatallaşma olur, istenmeyen kontrol dışı çatlak sesler çıkar, bu da hem sizi rahatsız eder, hem de dinleyenleri, siz de o anda bir iki öksürerek boğazınızı temizlersiniz, sonra devam edersiniz. İşte bu meyan kökü bu işe de yarıyor, sesinizdeki çatallaşmayı engelliyor, tükürükten kaynaklanan öksürüğe gerek bırakmadan konuşmanızı akıcı halde yapmanızı sağlıyor. DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
Meyan kökü tüm aktarlarda olsa bile bir de yukardaki son konuyla ilgili olarak şunu tavsiye edeyim ihtiyaç duyan arkadaşlara, şu aşağıdaki OTACI'nın "Meyan balı" ihtiva eden pastili de çok işe yarıyor. O da DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
![]()
Yok henüz denemedim.Büyük gün bu akşamki iftar inşallahTurhan bey, tahriklere dayanamayıp "malı götürdü" mü yoksa?
Dünden beri ses yok...![]()
![]()
Benimde favori pastilimdir.Çekmecemden eksik etmem özelliklede kış ayları..Şimdi bununla ilgili ilave bilgiler de vermek lazım;
Evet aşlama ben de içtim, çok olmasa da. Zira damak tadı "Adanalı" olmayan birisi için çok da cazip değil, zira içinde bildiğim kadarıyla hiç şeker yok, tamamen doğal.
Amma velakin, bu bitkinin özellikle böbreklere çok faydası var, böbrek hastalığı çekenlere iç anadolunun batı yakasından ege denizine kadar olan kesimindeki tüm aktar ve lokman hekimler meyan kökü suyunu içmelerini söylerler. Böbrekle ilgili çok teferruata girmeyeyim, milletin fazla midesi bulanmasın. Ben "böbrek" diyeyim, siz aklınıza gelen her türlü hastalığı ekleyin.
Bir diğer faydasını ise ben de daha yeni Ender Saraç'tan geçen sene televizyonda öğrendim, ki bunu tahminen Adana'lıların büyük çoğunluğu da bilmez; uzun süreli konuşma yapan kişiler ile ses sanatçılarının sıklıkla karşılaştığı bir durum vardır, konuşurken boğazınızdaki tükrük ses tellerinize değdiğinizde sesinizde çatallaşma olur, istenmeyen kontrol dışı çatlak sesler çıkar, bu da hem sizi rahatsız eder, hem de dinleyenleri, siz de o anda bir iki öksürerek boğazınızı temizlersiniz, sonra devam edersiniz. İşte bu meyan kökü bu işe de yarıyor, sesinizdeki çatallaşmayı engelliyor, tükürükten kaynaklanan öksürüğe gerek bırakmadan konuşmanızı akıcı halde yapmanızı sağlıyor. DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
Meyan kökü tüm aktarlarda olsa bile bir de yukardaki son konuyla ilgili olarak şunu tavsiye edeyim ihtiyaç duyan arkadaşlara, şu aşağıdaki OTACI'nın "Meyan balı" ihtiva eden pastili de çok işe yarıyor. O da DENENDİ, TEST EDİLDİ VE ONAYLANDI.
![]()
Taner bey kuşbaşılar kuzu eti mi?![]()
Keyiften ve lezzetten mi gözler mayışmış?28 Temmuz 2009
Arkadaşım "VW Polo" Barış Adana'ya geldiğinde 3 yıl önce Hadırlı-Akkapı-Mıdık (HAM) kebap üçgenindeydik... Burada da kebap henüz gelmemişti ama masadkiler doymamıza yetmişti. Bilhassa TULUM PEYNİRİ ve hamursuz sıcak BALON PİDE ile enfesti, tabi arasına SICAK PASTIRMALI HUMUS* da ekledikten ve üzerine ezme salata yedikten sonra.
Mini lahmacun ve mini börek standart gelir zaten, daha yemek yemeden ağzındaki acıyı gödermek için, yani bir nevi "su içmenin" Adana usulü...
*Esasen HUMUS bana göre SOĞUK olmalıdır, fırında değil de tencerede pişmeli, üzerine ÇAM FISTIĞI ve ZEYTINYAĞI eklenmelidir, Hatay Harbiye'deki gibi.
![]()
Öndeki güvecin içinde ne var ki acep?
Keyiften ve lezzetten mi gözler mayışmış?28 Temmuz 2009
Arkadaşım "VW Polo" Barış Adana'ya geldiğinde 3 yıl önce Hadırlı-Akkapı-Mıdık (HAM) kebap üçgenindeydik... Burada da kebap henüz gelmemişti ama masadkiler doymamıza yetmişti. Bilhassa TULUM PEYNİRİ ve hamursuz sıcak BALON PİDE ile enfesti, tabi arasına SICAK PASTIRMALI HUMUS* da ekledikten ve üzerine ezme salata yedikten sonra.
Mini lahmacun ve mini börek standart gelir zaten, daha yemek yemeden ağzındaki acıyı gödermek için, yani bir nevi "su içmenin" Adana usulü...
*Esasen HUMUS bana göre SOĞUK olmalıdır, fırında değil de tencerede pişmeli, üzerine ÇAM FISTIĞI ve ZEYTINYAĞI eklenmelidir, Hatay Harbiye'deki gibi.
![]()
Öndeki güvecin içinde ne var ki acep?
sıcak pastırmalı humus herhalde o guvecin içindeki..
ilk defa duydum bu arada
sıcak pastırmalı humus herhalde o guvecin içindeki..
ilk defa duydum bu arada
Güvecin içindeki sıcak humus, fırında yapılıyor.
İsteğe göre kaşarlı ve sucuklu veya kaşarlı ve pastırmalı. Burada sıcak yapılıyor humus, fakat soğuk olması gerekirdi. Kaç defa söylediysek bildiklerini okuyorlar. Birisi icat etmiş ya da öğretmiş, öyle de devam etmiş.
Bereket Hatay'da Özcihan Otelinin çatı katındaki lokantasında ve Hidro Turistik Tesislerinde yedik de doğrusunu bulduk.![]()
Güvecin içindeki sıcak humus, fırında yapılıyor.
İsteğe göre kaşarlı ve sucuklu veya kaşarlı ve pastırmalı. Burada sıcak yapılıyor humus, fakat soğuk olması gerekirdi. Kaç defa söylediysek bildiklerini okuyorlar. Birisi icat etmiş ya da öğretmiş, öyle de devam etmiş.
Bereket Hatay'da Özcihan Otelinin çatı katındaki lokantasında ve Hidro Turistik Tesislerinde yedik de doğrusunu bulduk.![]()
HUMUS EKLEME:
Bazı yerlerde de humusu soğuk yaparlar, sonra üzerine cozurdayan sıcak tereyağ dökerler, bu da yeni âdet galiba, beyaz T-shirt veya gömlekle giderseniz en az 3 metre uzakta durmanızda fayda var; sıçrıyor!
HATAY SOĞUK HUMUS
Courtesy of ÖZCİHAN OTELİ LOKANTASI
HATAY KAŞARLI TAVUK TAVA
Courtesy of ÖZCİHAN OTELİ LOKANTASI
![]()
HUMUS EKLEME:
Bazı yerlerde de humusu soğuk yaparlar, sonra üzerine cozurdayan sıcak tereyağ dökerler, bu da yeni âdet galiba, beyaz T-shirt veya gömlekle giderseniz en az 3 metre uzakta durmanızda fayda var; sıçrıyor!
HATAY SOĞUK HUMUS
Courtesy of ÖZCİHAN OTELİ LOKANTASI
HATAY KAŞARLI TAVUK TAVA
Courtesy of ÖZCİHAN OTELİ LOKANTASI
![]()
Yasin'im bak bu resimler senin için.
Burası Adana DÖRTYOLAĞZI Yapı Kredi Bankası Önü... Az sonra bankadan bayanlar çıkıp tüm gün para sayan ince parmakları ve ojeli tırnakları ile burada tencerede gördüğün ŞIRDAN'ları yiyecekler. Tüm masraflar bana ait, sen ADANA'ya gel, beğenmezsen de yeme ama o tencereden yayılan enfes nefis lezziz buram burak ŞIRDAN kokusunu ciğerlerine çek!
DİKKAT! ADANA!
DİKKAT! ŞIRDAN!
Yasin'im bak bu resimler senin için.
Burası Adana DÖRTYOLAĞZI Yapı Kredi Bankası Önü... Az sonra bankadan bayanlar çıkıp tüm gün para sayan ince parmakları ve ojeli tırnakları ile burada tencerede gördüğün ŞIRDAN'ları yiyecekler. Tüm masraflar bana ait, sen ADANA'ya gel, beğenmezsen de yeme ama o tencereden yayılan enfes nefis lezziz buram burak ŞIRDAN kokusunu ciğerlerine çek!
DİKKAT! ADANA!
DİKKAT! ŞIRDAN!
offfff.. olsa da yesek.. taner hocam bu lokanta harbiyenin girişinde sağda kalan büyük otelin çatısındaki yer değil mi? otelin adını unuttum ama orada ben de bir ziyafet çekmiştim ev ahalisi ve bir misafire... süperdi..:![]()
offfff.. olsa da yesek.. taner hocam bu lokanta harbiyenin girişinde sağda kalan büyük otelin çatısındaki yer değil mi? otelin adını unuttum ama orada ben de bir ziyafet çekmiştim ev ahalisi ve bir misafire... süperdi..:![]()
Evet, ÖZCİHAN OTEL... Oranın sahipleri ileride BOĞAZİÇİ adında bir lokanta açtılar. Bayramdan sonra grup olarak gidiyoruz inşallah.
Evet, ÖZCİHAN OTEL... Oranın sahipleri ileride BOĞAZİÇİ adında bir lokanta açtılar. Bayramdan sonra grup olarak gidiyoruz inşallah.
Künefecilerrrrr, fotoğrafları görelim...
![]()
yorumları da alalım..![]()
Yorumlar;
ilk deneme de çok şey beklemiyordum zaten.
Çok fazla alıştığım lezzeti alamadım sanırım Biraz daha iyi kızartmak gerekiyor,Şerbeti biraz fazla ve şekerli kaçtı onu azaltmak gerekiyor.Bir iki denemede aşılacak şeyler.Biraz kıtır kıtır olmasını istiyorum.
Olacak ama daha iyi olacak...umarım.
Yorumlar;
ilk deneme de çok şey beklemiyordum zaten.
Çok fazla alıştığım lezzeti alamadım sanırım Biraz daha iyi kızartmak gerekiyor,Şerbeti biraz fazla ve şekerli kaçtı onu azaltmak gerekiyor.Bir iki denemede aşılacak şeyler.Biraz kıtır kıtır olmasını istiyorum.
Olacak ama daha iyi olacak...umarım.