Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :
:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:Tamam, gidiyorum ... Birazdan gelirim, sıcak sıcak peynirli künfeeee, üstüne de kaymak ya da dondurma. Allah'ım iyi ki Adana'dayım, 24 saat yemek, 24 saat et, 24 saat tatlı, şırdan, kebap, vişne suyu, ezme salata, pavyon, eğlence.
![]()
biz gidemiyoz ya, resmen nispet ve kasıt görüyorum.. Ayıp ama kerdeşim olmazki bu da yani. Ne yani atlayıp şimde bi de Adana mı yapalım? Ihale sana kalır ama sonra ona göre![]()
:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:Tamam, gidiyorum ... Birazdan gelirim, sıcak sıcak peynirli künfeeee, üstüne de kaymak ya da dondurma. Allah'ım iyi ki Adana'dayım, 24 saat yemek, 24 saat et, 24 saat tatlı, şırdan, kebap, vişne suyu, ezme salata, pavyon, eğlence.
![]()
biz gidemiyoz ya, resmen nispet ve kasıt görüyorum.. Ayıp ama kerdeşim olmazki bu da yani. Ne yani atlayıp şimde bi de Adana mı yapalım? Ihale sana kalır ama sonra ona göre![]()
Dükkanı açalım mı ?
bekliyoruz üstad
Şu işkembeyi kaç çeşit doğruyorlar böyle. Özellikle en son fotoğraftaki nasıl çiğnenecek, nasıl yutulacak, ne kadar kocaman büyük lokmalar böyle.
İstanbul'da un gibi küçücük doğrayanlar da var. Ege tarafında da leblebi ile fındık arası büyüklükte doğrarlar, ağzınıza aldığınızda çiğnemeden yutsanız bile rahatsız olmazsınız.
Şu fotoğraftakinden birazcık daha küçük.
![]()
Şu işkembeyi kaç çeşit doğruyorlar böyle. Özellikle en son fotoğraftaki nasıl çiğnenecek, nasıl yutulacak, ne kadar kocaman büyük lokmalar böyle.
İstanbul'da un gibi küçücük doğrayanlar da var. Ege tarafında da leblebi ile fındık arası büyüklükte doğrarlar, ağzınıza aldığınızda çiğnemeden yutsanız bile rahatsız olmazsınız.
Şu fotoğraftakinden birazcık daha küçük.
![]()
Çorbalardan kelle paça ve işkembeyi asla limonlu içmem, sirkeli ve iş gününe göre sarımsaklı ya da sarımsaksız ama mutlaka bol sirkeli olarak içerim.
Tavuk suyu ve mercimek çorbasını da mutlaka limonla içerim...
Çorbalardan kelle paça ve işkembeyi asla limonlu içmem, sirkeli ve iş gününe göre sarımsaklı ya da sarımsaksız ama mutlaka bol sirkeli olarak içerim.
Tavuk suyu ve mercimek çorbasını da mutlaka limonla içerim...
Kelle paça ise Türkiye'nin çok değişik yerlerinde içtim, Afyon tarafında farklı, Sivas tarafında farklı, İstanbul'da farklı, Ege'de ise çok daha farklı yapılıyor. Benim yine tercihim Ege usulü.
Pişirim farklı, sunum farklı, ama lezzeti birbirine yakın...
Kelle paça ise Türkiye'nin çok değişik yerlerinde içtim, Afyon tarafında farklı, Sivas tarafında farklı, İstanbul'da farklı, Ege'de ise çok daha farklı yapılıyor. Benim yine tercihim Ege usulü.
Pişirim farklı, sunum farklı, ama lezzeti birbirine yakın...
Mehmet abi=Vedat Milor![]()
Her türlü Corbay i yerim hayir demem. Annem cesitli cesitli yapar. Heleki Mercimek corba tadi bambaskadir
![]()
Her türlü Corbay i yerim hayir demem. Annem cesitli cesitli yapar. Heleki Mercimek corba tadi bambaskadir
![]()
Tüm çorbaları severim, çorbasız sofraya sofra demem.. AMMAAAA Domates, Ezogelin ve Balık çorbalarının nazarımızda yeri hepten ayrıdır ....
Tüm çorbaları severim, çorbasız sofraya sofra demem.. AMMAAAA Domates, Ezogelin ve Balık çorbalarının nazarımızda yeri hepten ayrıdır ....
Alıntı:
"Böönn aaşamın ifdar mönüsünü açıkleeyon ;
- bol sarmısaklı guru böber yoortlaması ( böberlee Denizli/Gali böberi oluusa daha eyi oluuu ) :-)
- domatisli daaze böörülce yemeee
- gara ilaana salatası
- daaze sıkılıvemiş ilimon suyu
Yiiinn gariii :DDD
"
Alıntı:
"Böönn aaşamın ifdar mönüsünü açıkleeyon ;
- bol sarmısaklı guru böber yoortlaması ( böberlee Denizli/Gali böberi oluusa daha eyi oluuu ) :-)
- domatisli daaze böörülce yemeee
- gara ilaana salatası
- daaze sıkılıvemiş ilimon suyu
Yiiinn gariii :DDD
"
Merhaba arkadaşlar.
Yumurtalık'tan döndük, haftalık deniz suyu, kum, güneş, gırgır ve şamatamızı yaptık, akşam Turgut Özal Bulvarındaki KEBAPÇI CELAL'e gidiyoruz, kuzne 10 tane Grupfoni kuponu almış. Adana'da CELAL aslında 1 tanedir, o da benim işyerime 15 metre uzaklıkta Dörtyolağzı'ndaki otoparkta, ama bu 20-25 yıl önceydi. Celal şişlerdi, Hasan Usta (Hasan Oral) da pişirirdi, sonra Hasan askere gitti, geri geldiğinde kendi tezgahını açtı, tezgah büyüdü ve kebap salonu oldu, oradan Baraj Yolu 6,5 Durak'taki yerine geçti ve Dürümmatik'i açtı, sonra da para basan esas yer olan ve bizim eve 400 metre uzaklıkta bulunan Hasan Usta Kurttepe Kavşağı'ndaki yeri açtı, burası 24 saat açık, düğünden çıkanlar genelde buraya gelir, gece saat 1 veya 2'de kebap yerler, arı gibi işler.
Adana'da kebap son 1-2 yılda biraz KURUMSALLAŞTI. Eski tadı bulmak zor ama önemli olan etin şişten çekildikten HEMEN SONRA servis edilmesi ve pidenin de ince ve taze olması, ezme salata da varsa ve yanunda pişmiş domates ve biber bulunuyorsa, fazla lüks DEĞİLSE (!) o zaman kebap KEBAP gibi yenir.
Herkese hayırlı iftarlar diliyorum. Allah herkesin orucunu kabul etsin, orucunuz mübarek olsun.
Adana'dan selam ve sevgilerimle,
Taner Göde
Merhaba arkadaşlar.
Yumurtalık'tan döndük, haftalık deniz suyu, kum, güneş, gırgır ve şamatamızı yaptık, akşam Turgut Özal Bulvarındaki KEBAPÇI CELAL'e gidiyoruz, kuzne 10 tane Grupfoni kuponu almış. Adana'da CELAL aslında 1 tanedir, o da benim işyerime 15 metre uzaklıkta Dörtyolağzı'ndaki otoparkta, ama bu 20-25 yıl önceydi. Celal şişlerdi, Hasan Usta (Hasan Oral) da pişirirdi, sonra Hasan askere gitti, geri geldiğinde kendi tezgahını açtı, tezgah büyüdü ve kebap salonu oldu, oradan Baraj Yolu 6,5 Durak'taki yerine geçti ve Dürümmatik'i açtı, sonra da para basan esas yer olan ve bizim eve 400 metre uzaklıkta bulunan Hasan Usta Kurttepe Kavşağı'ndaki yeri açtı, burası 24 saat açık, düğünden çıkanlar genelde buraya gelir, gece saat 1 veya 2'de kebap yerler, arı gibi işler.
Adana'da kebap son 1-2 yılda biraz KURUMSALLAŞTI. Eski tadı bulmak zor ama önemli olan etin şişten çekildikten HEMEN SONRA servis edilmesi ve pidenin de ince ve taze olması, ezme salata da varsa ve yanunda pişmiş domates ve biber bulunuyorsa, fazla lüks DEĞİLSE (!) o zaman kebap KEBAP gibi yenir.
Herkese hayırlı iftarlar diliyorum. Allah herkesin orucunu kabul etsin, orucunuz mübarek olsun.
Adana'dan selam ve sevgilerimle,
Taner Göde
DİKKAT! LUKUNKU İÇİN!
LUKUNKU USTAM hiç "TIRŞİK" adında bir çorba duydun mu? Bahçe, Osmaniye, Islahiye, Maraş vb. taraflarında bilinir. Etsiz, yapımı 3 gün sürer, acı pancar denilen bir bitkşden yapılır. DH'da zamanında uzun uzun tartışmıştık. Duydun mu veya hatırladın mı acaba? 15 yıl gastrit hastasıydım (Talcid) ama bu çorbanın tam pişmemiş versiyonu sayesinde şifa buldum.
DİKKAT! LUKUNKU İÇİN!
LUKUNKU USTAM hiç "TIRŞİK" adında bir çorba duydun mu? Bahçe, Osmaniye, Islahiye, Maraş vb. taraflarında bilinir. Etsiz, yapımı 3 gün sürer, acı pancar denilen bir bitkşden yapılır. DH'da zamanında uzun uzun tartışmıştık. Duydun mu veya hatırladın mı acaba? 15 yıl gastrit hastasıydım (Talcid) ama bu çorbanın tam pişmemiş versiyonu sayesinde şifa buldum.
Duymaz mıyım; Maraş'a gittiğimde, Afşın'daki değerli dostum söylemişti, hatta tadına da bakmıştım, acı ile ekşi arası değişik bir tadı vardı yanlış hatırlamıyorsam, 5 sene kadar önceydi. Ama gastrite iyi geldiğini söylememişlerdi, sadece "yaygındır, bilmeyen yoktur, ama zahmetlidir" demişlerdi.DİKKAT! LUKUNKU İÇİN!
LUKUNKU USTAM hiç "TIRŞİK" adında bir çorba duydun mu? Bahçe, Osmaniye, Islahiye, Maraş vb. taraflarında bilinir. Etsiz, yapımı 3 gün sürer, acı pancar denilen bir bitkşden yapılır. DH'da zamanında uzun uzun tartışmıştık. Duydun mu veya hatırladın mı acaba? 15 yıl gastrit hastasıydım (Talcid) ama bu çorbanın tam pişmemiş versiyonu sayesinde şifa buldum.
Geçmiş olsun.
Duymaz mıyım; Maraş'a gittiğimde, Afşın'daki değerli dostum söylemişti, hatta tadına da bakmıştım, acı ile ekşi arası değişik bir tadı vardı yanlış hatırlamıyorsam, 5 sene kadar önceydi. Ama gastrite iyi geldiğini söylememişlerdi, sadece "yaygındır, bilmeyen yoktur, ama zahmetlidir" demişlerdi.DİKKAT! LUKUNKU İÇİN!
LUKUNKU USTAM hiç "TIRŞİK" adında bir çorba duydun mu? Bahçe, Osmaniye, Islahiye, Maraş vb. taraflarında bilinir. Etsiz, yapımı 3 gün sürer, acı pancar denilen bir bitkşden yapılır. DH'da zamanında uzun uzun tartışmıştık. Duydun mu veya hatırladın mı acaba? 15 yıl gastrit hastasıydım (Talcid) ama bu çorbanın tam pişmemiş versiyonu sayesinde şifa buldum.
Geçmiş olsun.
Önceki sayfalarda ben onu yazmıştım, herhalde gözünüzden kaçmış. "Bir hayalim var" diye anlatırken Adana'da sizin işyerinin hemen yakınında, Akbank'ın yanındaki yeri tarif etmiştim.Merhaba arkadaşlar.
Yumurtalık'tan döndük, haftalık deniz suyu, kum, güneş, gırgır ve şamatamızı yaptık, akşam Turgut Özal Bulvarındaki KEBAPÇI CELAL'e gidiyoruz, kuzne 10 tane Grupfoni kuponu almış. Adana'da CELAL aslında 1 tanedir, o da benim işyerime 15 metre uzaklıkta Dörtyolağzı'ndaki otoparkta, ama bu 20-25 yıl önceydi. Celal şişlerdi, Hasan Usta (Hasan Oral) da pişirirdi, sonra Hasan askere gitti, geri geldiğinde kendi tezgahını açtı, tezgah büyüdü ve kebap salonu oldu, oradan Baraj Yolu 6,5 Durak'taki yerine geçti ve Dürümmatik'i açtı, sonra da para basan esas yer olan ve bizim eve 400 metre uzaklıkta bulunan Hasan Usta Kurttepe Kavşağı'ndaki yeri açtı, burası 24 saat açık, düğünden çıkanlar genelde buraya gelir, gece saat 1 veya 2'de kebap yerler, arı gibi işler.
Adana'da kebap son 1-2 yılda biraz KURUMSALLAŞTI. Eski tadı bulmak zor ama önemli olan etin şişten çekildikten HEMEN SONRA servis edilmesi ve pidenin de ince ve taze olması, ezme salata da varsa ve yanunda pişmiş domates ve biber bulunuyorsa, fazla lüks DEĞİLSE (!) o zaman kebap KEBAP gibi yenir.
Herkese hayırlı iftarlar diliyorum. Allah herkesin orucunu kabul etsin, orucunuz mübarek olsun.
Adana'dan selam ve sevgilerimle,
Taner Göde
Adana'lılar arasında meşhurdur ; "HELAAAAL, ADANA'LI CELAL"
Önceki sayfalarda ben onu yazmıştım, herhalde gözünüzden kaçmış. "Bir hayalim var" diye anlatırken Adana'da sizin işyerinin hemen yakınında, Akbank'ın yanındaki yeri tarif etmiştim.Merhaba arkadaşlar.
Yumurtalık'tan döndük, haftalık deniz suyu, kum, güneş, gırgır ve şamatamızı yaptık, akşam Turgut Özal Bulvarındaki KEBAPÇI CELAL'e gidiyoruz, kuzne 10 tane Grupfoni kuponu almış. Adana'da CELAL aslında 1 tanedir, o da benim işyerime 15 metre uzaklıkta Dörtyolağzı'ndaki otoparkta, ama bu 20-25 yıl önceydi. Celal şişlerdi, Hasan Usta (Hasan Oral) da pişirirdi, sonra Hasan askere gitti, geri geldiğinde kendi tezgahını açtı, tezgah büyüdü ve kebap salonu oldu, oradan Baraj Yolu 6,5 Durak'taki yerine geçti ve Dürümmatik'i açtı, sonra da para basan esas yer olan ve bizim eve 400 metre uzaklıkta bulunan Hasan Usta Kurttepe Kavşağı'ndaki yeri açtı, burası 24 saat açık, düğünden çıkanlar genelde buraya gelir, gece saat 1 veya 2'de kebap yerler, arı gibi işler.
Adana'da kebap son 1-2 yılda biraz KURUMSALLAŞTI. Eski tadı bulmak zor ama önemli olan etin şişten çekildikten HEMEN SONRA servis edilmesi ve pidenin de ince ve taze olması, ezme salata da varsa ve yanunda pişmiş domates ve biber bulunuyorsa, fazla lüks DEĞİLSE (!) o zaman kebap KEBAP gibi yenir.
Herkese hayırlı iftarlar diliyorum. Allah herkesin orucunu kabul etsin, orucunuz mübarek olsun.
Adana'dan selam ve sevgilerimle,
Taner Göde
Adana'lılar arasında meşhurdur ; "HELAAAAL, ADANA'LI CELAL"
İşte işyerim hemen onun yanında. İlk gittiğimde üniversite öğrencisiydim, 1988'de. Celal genç, Hasan da askere gitmemiş bir tıfıldı. Kebap PARTİ halinde çıkartı. 50 tane şiş atılır, etler pişinde sıraya girenlere verilirdi. Tabi 1 tane yetmezdi, 1 tane daha yemek için yine sıraya girmem lazım ve sıra da uzun. Çözüm 2 tane istemekti. İki büyük leğen içinde yeşillik ve turp vardı, şalgam ve ayran ayrı bir kişi tarafından satılırdı. Temizliği her gün birer kebap beleş yiyen çöpçüler yapardı. Koç yumurtası bile bulunurdu. Celal'de yediğim kebap MÜKEMMELDİ. Bekardım, öğrenciydim, yaşım 20-21. Çalışıyordum ve okuyordum. Her akşam yeni bir Hard Rock / Heavy Metal kaseti alırdım, Celal'den 1-2 dürüm yer, sonra Arı, Özen, Sun veya Metro sinemasına giderdim, akşam 23:00'ten önce eve gelmezdim. Sinemadan sonra tekrar acıksam yine Celal'e giderdim, çünkü yolumun üzerindeydi, Yeşilevler dolmuşlarına giderken önünden geçerdim. Burayı hatırlayan, burada yemek yiyen ve buranın otantik ve enfes, BASİT VE YALIN ama temiz ve harika ortamını bilenler hayatlarına zenginlik katmış insanlardır. CELAL gibi bir yer bir daha açıl(a)madı, tekrarlanamadı, kopyalandı ama kimse başaramadı.
HELAL SANA ADANALI CELAL!
İşte işyerim hemen onun yanında. İlk gittiğimde üniversite öğrencisiydim, 1988'de. Celal genç, Hasan da askere gitmemiş bir tıfıldı. Kebap PARTİ halinde çıkartı. 50 tane şiş atılır, etler pişinde sıraya girenlere verilirdi. Tabi 1 tane yetmezdi, 1 tane daha yemek için yine sıraya girmem lazım ve sıra da uzun. Çözüm 2 tane istemekti. İki büyük leğen içinde yeşillik ve turp vardı, şalgam ve ayran ayrı bir kişi tarafından satılırdı. Temizliği her gün birer kebap beleş yiyen çöpçüler yapardı. Koç yumurtası bile bulunurdu. Celal'de yediğim kebap MÜKEMMELDİ. Bekardım, öğrenciydim, yaşım 20-21. Çalışıyordum ve okuyordum. Her akşam yeni bir Hard Rock / Heavy Metal kaseti alırdım, Celal'den 1-2 dürüm yer, sonra Arı, Özen, Sun veya Metro sinemasına giderdim, akşam 23:00'ten önce eve gelmezdim. Sinemadan sonra tekrar acıksam yine Celal'e giderdim, çünkü yolumun üzerindeydi, Yeşilevler dolmuşlarına giderken önünden geçerdim. Burayı hatırlayan, burada yemek yiyen ve buranın otantik ve enfes, BASİT VE YALIN ama temiz ve harika ortamını bilenler hayatlarına zenginlik katmış insanlardır. CELAL gibi bir yer bir daha açıl(a)madı, tekrarlanamadı, kopyalandı ama kimse başaramadı.
HELAL SANA ADANALI CELAL!
Adana'da Karşıyaka semti var, daha doğrusu bir bölge (Yüreğir ilçesinin Güney tarafı) ve Güneşli Mahallesinde mangal Cuma akşamı yanar, Pazartesi sabahına kadar. Sabahları ciğer, öğlen kıyma, akşam da kuşbaşı yenir. Bilhassa ciğer akşamdan hazırlanır, kesinlikle SABAH YENİR, öğlen ciğer yiyenler de görülmeye başlandı ama buna sanayileşen toplumumuzun etkileri sebep oldu. Saat 13:30'dan sonra zaten hiçbir kepabçıda ciğer bulamazsınız, akşam ciğer isteyene de eğer Adana'lı olduğunu biliyorlarsa gülerler, ama Adana'lı olmadığını bilmiyorlarsa (zaten hemen belli olur, Adana'lı olmayan gerçek kebap siparişi vermesini de ne yazık ki bilmez) söylerler "kalmadı" diye.
Kebap sipariş ederken daima aşağıdaki kurallara sırasıyla uymak gerek. AYRICA HANIMLARIN SİPARİŞİNİ DE ERKEKLER VERİR!!! Sakın ama sakın ha!
1. Et (kıyma, kuşbaşı) ve miktar (tek, birbuçuk)
2. Terbiye (beyti, sarmısak, acı, kuyruk yağı)
3. Ekmek (az veya çok, sıcak, taze, yağlı)
4. Salata (soğan, ezme)
5. İçecek (ayran veya şalgam)
Doğru bir kebap siparişi:
- Evet abi, ne söyleyeyim?
- Usta, sen bana birbuçuk kıyma, beyti olsun, çok pişmesin ama, ekmeği az ve biraz yağlı, yanında duble duble ezme, birazcık soğan, bir de sürahide ayran.
- Hemen abicim.
- Patron, ama güzünü sevim acele olsun, karnım çok acıktı.
- Tamam abim, merak etme.
Yanlış bir kebap siparişi:
- Evet abi, ne söyleyeyim?
- Ya şu şeyden var ya, şiş yapıyorsunuz, ondan, ama yağsız olsun, hı hı, aaaayyy kilo alıyorum Kamil, ekmeği çok olmasın, tamam mı?
- Tek Adana Kıyma, Acısız, Ekmeği Az, yanında da Çoban Salata, doğru mu efendim?
- Evet evet, ay bak nasıl anladı, Kamil görüyor musun, ya ne iyi ettik de Adana'ya geldik, di mi!
- Hemen getiriyorum efendim.
- Ay canım sağol, ellerine sağlık, ay bu koku da ne ay, duman mı bu aman aay ay ay!!!
- Lerzan sus Allah aşkına be...
Adana'da Karşıyaka semti var, daha doğrusu bir bölge (Yüreğir ilçesinin Güney tarafı) ve Güneşli Mahallesinde mangal Cuma akşamı yanar, Pazartesi sabahına kadar. Sabahları ciğer, öğlen kıyma, akşam da kuşbaşı yenir. Bilhassa ciğer akşamdan hazırlanır, kesinlikle SABAH YENİR, öğlen ciğer yiyenler de görülmeye başlandı ama buna sanayileşen toplumumuzun etkileri sebep oldu. Saat 13:30'dan sonra zaten hiçbir kepabçıda ciğer bulamazsınız, akşam ciğer isteyene de eğer Adana'lı olduğunu biliyorlarsa gülerler, ama Adana'lı olmadığını bilmiyorlarsa (zaten hemen belli olur, Adana'lı olmayan gerçek kebap siparişi vermesini de ne yazık ki bilmez) söylerler "kalmadı" diye.
Kebap sipariş ederken daima aşağıdaki kurallara sırasıyla uymak gerek. AYRICA HANIMLARIN SİPARİŞİNİ DE ERKEKLER VERİR!!! Sakın ama sakın ha!
1. Et (kıyma, kuşbaşı) ve miktar (tek, birbuçuk)
2. Terbiye (beyti, sarmısak, acı, kuyruk yağı)
3. Ekmek (az veya çok, sıcak, taze, yağlı)
4. Salata (soğan, ezme)
5. İçecek (ayran veya şalgam)
Doğru bir kebap siparişi:
- Evet abi, ne söyleyeyim?
- Usta, sen bana birbuçuk kıyma, beyti olsun, çok pişmesin ama, ekmeği az ve biraz yağlı, yanında duble duble ezme, birazcık soğan, bir de sürahide ayran.
- Hemen abicim.
- Patron, ama güzünü sevim acele olsun, karnım çok acıktı.
- Tamam abim, merak etme.
Yanlış bir kebap siparişi:
- Evet abi, ne söyleyeyim?
- Ya şu şeyden var ya, şiş yapıyorsunuz, ondan, ama yağsız olsun, hı hı, aaaayyy kilo alıyorum Kamil, ekmeği çok olmasın, tamam mı?
- Tek Adana Kıyma, Acısız, Ekmeği Az, yanında da Çoban Salata, doğru mu efendim?
- Evet evet, ay bak nasıl anladı, Kamil görüyor musun, ya ne iyi ettik de Adana'ya geldik, di mi!
- Hemen getiriyorum efendim.
- Ay canım sağol, ellerine sağlık, ay bu koku da ne ay, duman mı bu aman aay ay ay!!!
- Lerzan sus Allah aşkına be...
Yıllar sonra Adana'ya gittiğimde, tıka basa tok olsam bile oraya mutlaka uğrarım.İşte işyerim hemen onun yanında. İlk gittiğimde üniversite öğrencisiydim, 1988'de. Celal genç, Hasan da askere gitmemiş bir tıfıldı. Kebap PARTİ halinde çıkartı. 50 tane şiş atılır, etler pişinde sıraya girenlere verilirdi. Tabi 1 tane yetmezdi, 1 tane daha yemek için yine sıraya girmem lazım ve sıra da uzun. Çözüm 2 tane istemekti. İki büyük leğen içinde yeşillik ve turp vardı, şalgam ve ayran ayrı bir kişi tarafından satılırdı. Temizliği her gün birer kebap beleş yiyen çöpçüler yapardı. Koç yumurtası bile bulunurdu. Celal'de yediğim kebap MÜKEMMELDİ. Bekardım, öğrenciydim, yaşım 20-21. Çalışıyordum ve okuyordum. Her akşam yeni bir Hard Rock / Heavy Metal kaseti alırdım, Celal'den 1-2 dürüm yer, sonra Arı, Özen, Sun veya Metro sinemasına giderdim, akşam 23:00'ten önce eve gelmezdim. Sinemadan sonra tekrar acıksam yine Celal'e giderdim, çünkü yolumun üzerindeydi, Yeşilevler dolmuşlarına giderken önünden geçerdim. Burayı hatırlayan, burada yemek yiyen ve buranın otantik ve enfes, BASİT VE YALIN ama temiz ve harika ortamını bilenler hayatlarına zenginlik katmış insanlardır. CELAL gibi bir yer bir daha açıl(a)madı, tekrarlanamadı, kopyalandı ama kimse başaramadı.
HELAL SANA ADANALI CELAL!
1- Adana'lı Celal
2- Tatlıcı kardeşlerde halka tatlı ve taş kadayıf
Yıllar sonra Adana'ya gittiğimde, tıka basa tok olsam bile oraya mutlaka uğrarım.İşte işyerim hemen onun yanında. İlk gittiğimde üniversite öğrencisiydim, 1988'de. Celal genç, Hasan da askere gitmemiş bir tıfıldı. Kebap PARTİ halinde çıkartı. 50 tane şiş atılır, etler pişinde sıraya girenlere verilirdi. Tabi 1 tane yetmezdi, 1 tane daha yemek için yine sıraya girmem lazım ve sıra da uzun. Çözüm 2 tane istemekti. İki büyük leğen içinde yeşillik ve turp vardı, şalgam ve ayran ayrı bir kişi tarafından satılırdı. Temizliği her gün birer kebap beleş yiyen çöpçüler yapardı. Koç yumurtası bile bulunurdu. Celal'de yediğim kebap MÜKEMMELDİ. Bekardım, öğrenciydim, yaşım 20-21. Çalışıyordum ve okuyordum. Her akşam yeni bir Hard Rock / Heavy Metal kaseti alırdım, Celal'den 1-2 dürüm yer, sonra Arı, Özen, Sun veya Metro sinemasına giderdim, akşam 23:00'ten önce eve gelmezdim. Sinemadan sonra tekrar acıksam yine Celal'e giderdim, çünkü yolumun üzerindeydi, Yeşilevler dolmuşlarına giderken önünden geçerdim. Burayı hatırlayan, burada yemek yiyen ve buranın otantik ve enfes, BASİT VE YALIN ama temiz ve harika ortamını bilenler hayatlarına zenginlik katmış insanlardır. CELAL gibi bir yer bir daha açıl(a)madı, tekrarlanamadı, kopyalandı ama kimse başaramadı.
HELAL SANA ADANALI CELAL!
1- Adana'lı Celal
2- Tatlıcı kardeşlerde halka tatlı ve taş kadayıf
Taner abi bir CC birde Adana kebab'tan döktürmüşsün akşam akşam Adana'ya gidesim geldi
Taner abi bir CC birde Adana kebab'tan döktürmüşsün akşam akşam Adana'ya gidesim geldi