yasin, buna iğrenç diyorsun da aydın-nazilli arasında bunu yıllardan beri yaparlar, yol kenerındaki restoranlarda kuyu tandırı ismiyle satarlar. sen hiç oralarda görüp yemedin mi bu tandırdan?
Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :
Abi yok ben onu yiyemem migdem bulandi yawYok o kadar iğrenç değil, öyle görünüyor.
İşin özü şu; kuzu'ları o kuyunun içine salıyorlar, yaklaşık 2-3 saat (bazı yerlerde 3-4 saat) orada üstü kapalı halde pişiyorlar, dün benim yediklerimve sizin o gördükleriniz işte böyle pişiriliyor.
![]()
Abi yok ben onu yiyemem migdem bulandi yawYok o kadar iğrenç değil, öyle görünüyor.
İşin özü şu; kuzu'ları o kuyunun içine salıyorlar, yaklaşık 2-3 saat (bazı yerlerde 3-4 saat) orada üstü kapalı halde pişiyorlar, dün benim yediklerimve sizin o gördükleriniz işte böyle pişiriliyor.
![]()
yasin, buna iğrenç diyorsun da aydın-nazilli arasında bunu yıllardan beri yaparlar, yol kenerındaki restoranlarda kuyu tandırı ismiyle satarlar. sen hiç oralarda görüp yemedin mi bu tandırdan?
yasin, buna iğrenç diyorsun da aydın-nazilli arasında bunu yıllardan beri yaparlar, yol kenerındaki restoranlarda kuyu tandırı ismiyle satarlar. sen hiç oralarda görüp yemedin mi bu tandırdan?
Abi ben Tandir hayatimda hic yemedim desem inanmayacaksin bak biliyorumyasin, buna iğrenç diyorsun da aydın-nazilli arasında bunu yıllardan beri yaparlar, yol kenerındaki restoranlarda kuyu tandırı ismiyle satarlar. sen hiç oralarda görüp yemedin mi bu tandırdan?. Ben her türlü eti yemiyorum, bu konuda cok seciciyim
![]()
Abi ben Tandir hayatimda hic yemedim desem inanmayacaksin bak biliyorumyasin, buna iğrenç diyorsun da aydın-nazilli arasında bunu yıllardan beri yaparlar, yol kenerındaki restoranlarda kuyu tandırı ismiyle satarlar. sen hiç oralarda görüp yemedin mi bu tandırdan?. Ben her türlü eti yemiyorum, bu konuda cok seciciyim
![]()
İftara 3 saat 15 dakika var...![]()
yasin abi sen onu bi yee bak gör kuyu kebabıdır oyedikten sonra tüm fikirlerin değişir
hee bu arada bende senin gibi seçiciyimdir ama gerçekten onu yedikten sonra tüm fikrin değişir
ama ramazan da paylaşılacak fotoğraf değil o yaaa :D
yasin abi sen onu bi yee bak gör kuyu kebabıdır oyedikten sonra tüm fikirlerin değişir
hee bu arada bende senin gibi seçiciyimdir ama gerçekten onu yedikten sonra tüm fikrin değişir
ama ramazan da paylaşılacak fotoğraf değil o yaaa :D
Kızım aradı: "Baba, annem sucuklu yumurtanın yanında salata mı istiyorsun yoksa cacık mi diye sana sormamı söyledi, ben de soruyorum" dedi. Valla yemiş kadar oldum...![]()
Kızım aradı: "Baba, annem sucuklu yumurtanın yanında salata mı istiyorsun yoksa cacık mi diye sana sormamı söyledi, ben de soruyorum" dedi. Valla yemiş kadar oldum...![]()
Bizim memleketin de kuyu kebabı meşhurdur.Kastamonu-İnebolu.Tabi bizim oralardaki adı püryan-piryan gibi telaffuz edilir.Bazı yerlerde haftanın belli günleri püryan günüdür,almak için sıraya girersiniz resmen yada önceden ayırtmalısınız.İneboluya her gittiğimde mutlaka yemeye çalışırım kuyu kebabını.Birde yolumuz üzerinde Karabük civarlarında çevrik köprü diye bir yer vardır,yolu düşenlere tavsiye ederim orasıda çok güzel kuyu kebabı yapar ve bulunduğu ortamda çok hoştur.İstanbul-İnebolu yolculuğumuz esnasında mutlaka burada mola veririm.
Bizim memleketin de kuyu kebabı meşhurdur.Kastamonu-İnebolu.Tabi bizim oralardaki adı püryan-piryan gibi telaffuz edilir.Bazı yerlerde haftanın belli günleri püryan günüdür,almak için sıraya girersiniz resmen yada önceden ayırtmalısınız.İneboluya her gittiğimde mutlaka yemeye çalışırım kuyu kebabını.Birde yolumuz üzerinde Karabük civarlarında çevrik köprü diye bir yer vardır,yolu düşenlere tavsiye ederim orasıda çok güzel kuyu kebabı yapar ve bulunduğu ortamda çok hoştur.İstanbul-İnebolu yolculuğumuz esnasında mutlaka burada mola veririm.
abi memleketlerimiz yakın birbirine bende sinop boyabatlıyım çevikköprüye bende uğrarım sık sıkBizim memleketin de kuyu kebabı meşhurdur.Kastamonu-İnebolu.Tabi bizim oralardaki adı püryan-piryan gibi telaffuz edilir.Bazı yerlerde haftanın belli günleri püryan günüdür,almak için sıraya girersiniz resmen yada önceden ayırtmalısınız.İneboluya her gittiğimde mutlaka yemeye çalışırım kuyu kebabını.Birde yolumuz üzerinde Karabük civarlarında çevrik köprü diye bir yer vardır,yolu düşenlere tavsiye ederim orasıda çok güzel kuyu kebabı yapar ve bulunduğu ortamda çok hoştur.İstanbul-İnebolu yolculuğumuz esnasında mutlaka burada mola veririm.dediğin gibi yolculuk esnasında mola ve yemek için güzel bi yer
![]()
abi memleketlerimiz yakın birbirine bende sinop boyabatlıyım çevikköprüye bende uğrarım sık sıkBizim memleketin de kuyu kebabı meşhurdur.Kastamonu-İnebolu.Tabi bizim oralardaki adı püryan-piryan gibi telaffuz edilir.Bazı yerlerde haftanın belli günleri püryan günüdür,almak için sıraya girersiniz resmen yada önceden ayırtmalısınız.İneboluya her gittiğimde mutlaka yemeye çalışırım kuyu kebabını.Birde yolumuz üzerinde Karabük civarlarında çevrik köprü diye bir yer vardır,yolu düşenlere tavsiye ederim orasıda çok güzel kuyu kebabı yapar ve bulunduğu ortamda çok hoştur.İstanbul-İnebolu yolculuğumuz esnasında mutlaka burada mola veririm.dediğin gibi yolculuk esnasında mola ve yemek için güzel bi yer
![]()
Taner Abi bu şırdan ı hala yapan bi yer var mı ?
Taner üstad şu şırdanı biraz aç,nedir neden yapılır nasıl yapılır diyecem ama Mehmet beyin konusu güme gitti gidiyor valla kızacak bize şimdi![]()
Taner üstad şu şırdanı biraz aç,nedir neden yapılır nasıl yapılır diyecem ama Mehmet beyin konusu güme gitti gidiyor valla kızacak bize şimdi![]()
Adana'da kebapçı kadar şırdancı var. Hem de bu o kadar lezzetli bir yemek ki bankacı kızlar, bayanlar, hanımlar bile dayanamayıp çömeliyor ve 1-2 tane yiyorlar. Bir defa tadını alan bir daha bırakamıyor. Kokoreç gibi yağlı değil, içinde pirinç pilavı var, tam adı "şırdan dolması"dır ama herkes şırdan der, çocuklar, öğrenciler, memurlar, işten çıkanlar, herkes yer.
Bir de saat 17:00'den sonra meydana çıkar. Koyunun son midesidir, şırdan çok değerlidir, mezbahaneye daha koyunlar kesilmeden parası peşin yatırılır ve satın alınır. Adana'da KEMAL'İN YERİNDE yenir, ev kalitesinde ve ev tadında yapılır. KEMAL'İN YERİ de Hacıbayram'dan Kocavezir'e giderkendir. Yemeyen hayatında önemli bir başlığı hiç okmamış veya doldurmamış demektir.
Adana'da kebapçı kadar şırdancı var. Hem de bu o kadar lezzetli bir yemek ki bankacı kızlar, bayanlar, hanımlar bile dayanamayıp çömeliyor ve 1-2 tane yiyorlar. Bir defa tadını alan bir daha bırakamıyor. Kokoreç gibi yağlı değil, içinde pirinç pilavı var, tam adı "şırdan dolması"dır ama herkes şırdan der, çocuklar, öğrenciler, memurlar, işten çıkanlar, herkes yer.
Bir de saat 17:00'den sonra meydana çıkar. Koyunun son midesidir, şırdan çok değerlidir, mezbahaneye daha koyunlar kesilmeden parası peşin yatırılır ve satın alınır. Adana'da KEMAL'İN YERİNDE yenir, ev kalitesinde ve ev tadında yapılır. KEMAL'İN YERİ de Hacıbayram'dan Kocavezir'e giderkendir. Yemeyen hayatında önemli bir başlığı hiç okmamış veya doldurmamış demektir.
Taner üstad şu şırdanı biraz aç,nedir neden yapılır nasıl yapılır diyecem ama Mehmet beyin konusu güme gitti gidiyor valla kızacak bize şimdi![]()
Yooo, hiç de güme gittiği yok. Asıl konu bu. Konunun esas mirengi noktası burası, özü, öz suyu, mide suyu, ağız sulandıran kısmı, tadı, lezzeti, damak çatlatan kısmı burası.
![]()
Taner üstad şu şırdanı biraz aç,nedir neden yapılır nasıl yapılır diyecem ama Mehmet beyin konusu güme gitti gidiyor valla kızacak bize şimdi![]()
Yooo, hiç de güme gittiği yok. Asıl konu bu. Konunun esas mirengi noktası burası, özü, öz suyu, mide suyu, ağız sulandıran kısmı, tadı, lezzeti, damak çatlatan kısmı burası.
![]()
Aralıksız tam 5 yıldır hiç aksatmadan Antakya'dan künefe siparişi veriyorum, 48 saatte dondurulmuş halde 15 tane gönderiyorlar, sen iftarda dilediğin kadarını evde ısıtıp taze taze yiyorsun, gerçek künefenin tadına varıyorsun. Yanında bir tane cevizli kadayıf ve bir adet künefe tabağı da hediye.
Bu sene henüz sipariş vermedim, evdekiler istemiyorlar, bu kez başka tadlar bakalım diyorlar, ben ise diretiyorum, bakalım kim kazanacak.
Merak edenler için online sipariş ve diğer ayrıntılar: Dondurulmuş Künefe
![]()
Aralıksız tam 5 yıldır hiç aksatmadan Antakya'dan künefe siparişi veriyorum, 48 saatte dondurulmuş halde 15 tane gönderiyorlar, sen iftarda dilediğin kadarını evde ısıtıp taze taze yiyorsun, gerçek künefenin tadına varıyorsun. Yanında bir tane cevizli kadayıf ve bir adet künefe tabağı da hediye.
Bu sene henüz sipariş vermedim, evdekiler istemiyorlar, bu kez başka tadlar bakalım diyorlar, ben ise diretiyorum, bakalım kim kazanacak.
Merak edenler için online sipariş ve diğer ayrıntılar: Dondurulmuş Künefe
![]()
Sunu bana 1.000.000 Euro verseler yemem, migdem kaldirmiyor yani herkezin zevki ama ben yiyemem.
Ama VW de Manager Kadrosunda yer verecez deseler bir tadina bak deseler düsünebilirim![]()
Sunu bana 1.000.000 Euro verseler yemem, migdem kaldirmiyor yani herkezin zevki ama ben yiyemem.
Ama VW de Manager Kadrosunda yer verecez deseler bir tadina bak deseler düsünebilirim![]()
Yilmaz abim o zaman ben et yemedim acikcasi.
Türkiye de olsakta söyle Adana Kebab, Acili urfa, izgara köfte, Nazilli Pidesi yesekte kendimize gelsek![]()
Yaw bu konu bu mübarek ay da yanlis oldu sanirim aciktim![]()
Yilmaz abim o zaman ben et yemedim acikcasi.
Türkiye de olsakta söyle Adana Kebab, Acili urfa, izgara köfte, Nazilli Pidesi yesekte kendimize gelsek![]()
Yaw bu konu bu mübarek ay da yanlis oldu sanirim aciktim![]()
Yasin,
Gidip şırdan yiyeceğim ve yerken de video çekip buraya koyacağım. Şırdan gibi enfes nefis bir şey var mı? Bak ne diyorum; Adana Yapı Kredi Bankası Dörtyolağzı Şubesinin önünde her akşam kışın 17:00've yazın 18:00'de şırdancı tezgahı kurulur, taburelerde oturulur, bankadan çıkan döpiyesli, mini etekli, tırnakları ojeli, makyajlı hoş hanımlar ve güzel bayanlar bile tezgaha yanaşıp taburelere çömeliyor ve o ince parmakları ile şırdan yiyorlar, çünkü bir defa yedikten sonra başka birşey düşünemiyorsun. Zaten bu yüzden ben sözünü ederim şırdanın, çünkü kendimi bir kaptırdım mı sonu gelmiyor, yılda 3-4 defa ancak tadına bakarım, o da sadece KEMAL'İN YERİNDE olur.
10 yıl önce 20 tane ABD!li profesyonel bisiklet sporcusunu KEMAL'İN YERİNE götürdüm, 10 tanesi yemeden bayıldı, 10 tanesi yedikten sonra bayıldı. Şırdan, mumbar, kırkkat, tuzlama, işkembe... Alm. INNEREIEN ve İng. TRIPE ve Adana Arap Usulü yapılınca yummy yummy...!!!!
Yasin,
Gidip şırdan yiyeceğim ve yerken de video çekip buraya koyacağım. Şırdan gibi enfes nefis bir şey var mı? Bak ne diyorum; Adana Yapı Kredi Bankası Dörtyolağzı Şubesinin önünde her akşam kışın 17:00've yazın 18:00'de şırdancı tezgahı kurulur, taburelerde oturulur, bankadan çıkan döpiyesli, mini etekli, tırnakları ojeli, makyajlı hoş hanımlar ve güzel bayanlar bile tezgaha yanaşıp taburelere çömeliyor ve o ince parmakları ile şırdan yiyorlar, çünkü bir defa yedikten sonra başka birşey düşünemiyorsun. Zaten bu yüzden ben sözünü ederim şırdanın, çünkü kendimi bir kaptırdım mı sonu gelmiyor, yılda 3-4 defa ancak tadına bakarım, o da sadece KEMAL'İN YERİNDE olur.
10 yıl önce 20 tane ABD!li profesyonel bisiklet sporcusunu KEMAL'İN YERİNE götürdüm, 10 tanesi yemeden bayıldı, 10 tanesi yedikten sonra bayıldı. Şırdan, mumbar, kırkkat, tuzlama, işkembe... Alm. INNEREIEN ve İng. TRIPE ve Adana Arap Usulü yapılınca yummy yummy...!!!!
kokereçi boş geçmeyelim
süpersin Mehmet abi, benim favorim de tek geçtiğim de ölüp bittiğim tatlı da künefedirAralıksız tam 5 yıldır hiç aksatmadan Antakya'dan künefe siparişi veriyorum, 48 saatte dondurulmuş halde 15 tane gönderiyorlar, sen iftarda dilediğin kadarını evde ısıtıp taze taze yiyorsun, gerçek künefenin tadına varıyorsun. Yanında bir tane cevizli kadayıf ve bir adet künefe tabağı da hediye.
Bu sene henüz sipariş vermedim, evdekiler istemiyorlar, bu kez başka tadlar bakalım diyorlar, ben ise diretiyorum, bakalım kim kazanacak.
Merak edenler için online sipariş ve diğer ayrıntılar: Dondurulmuş Künefe
![]()
![]()
süpersin Mehmet abi, benim favorim de tek geçtiğim de ölüp bittiğim tatlı da künefedirAralıksız tam 5 yıldır hiç aksatmadan Antakya'dan künefe siparişi veriyorum, 48 saatte dondurulmuş halde 15 tane gönderiyorlar, sen iftarda dilediğin kadarını evde ısıtıp taze taze yiyorsun, gerçek künefenin tadına varıyorsun. Yanında bir tane cevizli kadayıf ve bir adet künefe tabağı da hediye.
Bu sene henüz sipariş vermedim, evdekiler istemiyorlar, bu kez başka tadlar bakalım diyorlar, ben ise diretiyorum, bakalım kim kazanacak.
Merak edenler için online sipariş ve diğer ayrıntılar: Dondurulmuş Künefe
![]()
![]()
KÜNEFECİ HASAN MASAT ne yazık ki evimize 50 metre uzaklıkta, adamdan kaçıyorum yoksa 200 kg olurum!!!![]()
KÜNEFECİ HASAN MASAT ne yazık ki evimize 50 metre uzaklıkta, adamdan kaçıyorum yoksa 200 kg olurum!!!![]()
birde video koyalımkünefe hastaları hemen anlayacaklardır, hatay künefesinden farkını
birde video koyalımkünefe hastaları hemen anlayacaklardır, hatay künefesinden farkını
Video yu bekliyorum abicim, sen yerken benim istahim acilir kesinYasin,
Gidip şırdan yiyeceğim ve yerken de video çekip buraya koyacağım. Şırdan gibi enfes nefis bir şey var mı? Bak ne diyorum; Adana Yapı Kredi Bankası Dörtyolağzı Şubesinin önünde her akşam kışın 17:00've yazın 18:00'de şırdancı tezgahı kurulur, taburelerde oturulur, bankadan çıkan döpiyesli, mini etekli, tırnakları ojeli, makyajlı hoş hanımlar ve güzel bayanlar bile tezgaha yanaşıp taburelere çömeliyor ve o ince parmakları ile şırdan yiyorlar, çünkü bir defa yedikten sonra başka birşey düşünemiyorsun. Zaten bu yüzden ben sözünü ederim şırdanın, çünkü kendimi bir kaptırdım mı sonu gelmiyor, yılda 3-4 defa ancak tadına bakarım, o da sadece KEMAL'İN YERİNDE olur.
10 yıl önce 20 tane ABD!li profesyonel bisiklet sporcusunu KEMAL'İN YERİNE götürdüm, 10 tanesi yemeden bayıldı, 10 tanesi yedikten sonra bayıldı. Şırdan, mumbar, kırkkat, tuzlama, işkembe... Alm. INNEREIEN ve İng. TRIPE ve Adana Arap Usulü yapılınca yummy yummy...!!!!![]()
Video yu bekliyorum abicim, sen yerken benim istahim acilir kesinYasin,
Gidip şırdan yiyeceğim ve yerken de video çekip buraya koyacağım. Şırdan gibi enfes nefis bir şey var mı? Bak ne diyorum; Adana Yapı Kredi Bankası Dörtyolağzı Şubesinin önünde her akşam kışın 17:00've yazın 18:00'de şırdancı tezgahı kurulur, taburelerde oturulur, bankadan çıkan döpiyesli, mini etekli, tırnakları ojeli, makyajlı hoş hanımlar ve güzel bayanlar bile tezgaha yanaşıp taburelere çömeliyor ve o ince parmakları ile şırdan yiyorlar, çünkü bir defa yedikten sonra başka birşey düşünemiyorsun. Zaten bu yüzden ben sözünü ederim şırdanın, çünkü kendimi bir kaptırdım mı sonu gelmiyor, yılda 3-4 defa ancak tadına bakarım, o da sadece KEMAL'İN YERİNDE olur.
10 yıl önce 20 tane ABD!li profesyonel bisiklet sporcusunu KEMAL'İN YERİNE götürdüm, 10 tanesi yemeden bayıldı, 10 tanesi yedikten sonra bayıldı. Şırdan, mumbar, kırkkat, tuzlama, işkembe... Alm. INNEREIEN ve İng. TRIPE ve Adana Arap Usulü yapılınca yummy yummy...!!!!![]()
Onu bilmiyorumda Dursun abimiz biz bir tatli yedirdi tadi damagimda kaldi nasil birseydi o yaw citir citir![]()
![]()
Onu bilmiyorumda Dursun abimiz biz bir tatli yedirdi tadi damagimda kaldi nasil birseydi o yaw citir citir![]()
![]()