Erdemim beni yanlis anladiniz sizYasin valla bu kadar şey paylaşıldı , hala niye inanmak istemiyorsun anlamıyorum![]()
Dizel motor dediğin gibi 320 NM tork veriyor , tamam iyi güzel ama sadece 750 rpm lik bir devir aralığında veriyor..1750-2500 arasında , 1.4 tsi 200 NM tork veriyor..Dizel e göre düşük ancak bunu 1500-4000 rpm de yani 2500 devirlik bir bant boyunca eksiksiz olarak veriyor..Yani rakam olarak TSi 'in torku Dizelden düşük olabilir ancak ortada senin bahsettiğin gibi 320 NM >>>>>>>>>>200 NM tork gibi bir olay söz konusu değil..
Sen gerçekten İstanbul faktörüyle daha tam olarak tanışmadın Yasin..Bak sana tüm samimiyetimle söylüyorum , 1.4 tsi cilar olarak bizler Almanyada senin şehrinde yaşasak , ortalama tüketimlerimiz 1.5-2 lt düşer..Çünkü TSİ gerçekten dikkat ettin mi , gerçekten dizellere yakın bir ekonomi sunabiliyor..
Bu geçen günkü bir yolculuğum..
İstanbul Sahray ı cedid Kartal E5 yolunda , şansıma çok güzel bir trafik vardı..CC kullanmadım..
[IMG]htt.
Simdi sen kendini bir TDI ci olarak benim Psikolojimi düsün her defasinda Almanyada bu Motorun yüzüne bile bakan olmayan 1.4 TSI 122HP motorun yaptiklarina. Seninde moralin bozulurdu eminim !
2.0 TDI 140HP icin az yaksin diye aldigimiz araca hem 5-6.000 € fazladan para veriyoruz Motor icin + yilda 110 € fazla vergi ödüyoruz + bakimlarina fazladan para veriyoruz + Traktör sesi dinliyoruz(ki ben o Sessiz yapamam TSI alsaydim Traktör sesi ciksin diye birseyler yapardim
).
Ayrica sizin lastikler 215 lik Lastikler, eminimki 1.4 TSI 235 lik Lastikler ile daha fazla yakacaktir. Ben kendi durumumu düsünüyorum, Audi A4 Avant in kiytirik 1.8 TFSI Motoru bile 1.4 TSI ile 2.0 TDI ile yakin akrabalar adeta. 1.8 TFSI 170HP Motor + Multitronic Audi nin Sehir icinde 7,0 litre yakiyor ama Sehir disinda 5,5 litre yakiyor ortalama 6,0 litre ye denk geliyor ! VW nin 1.8 TSI 160HP Motoru ise DSG ile daha fazla yakiyor. Tabiki iste sorun bu degerlere inanamiyor insan malesef.
Acikcasi ben yavas yavas Benzine yöneliyorum ama ileride isin icinde pisman olmakta var bundan korkuyorum iste ! Dizel düsük Torklar sayesinde unutmayalimki daha verimli ve daha Performansli. En basit bir sekilde yazayim arac yüklü ve Bulgaristan da arac sollarken arac banamisin demiyor inlemiyor görevini 1:1 yerine getiriyor adeta. Iste davulun sesi uzaktan hos gelirmis bunu ama yakindan bir denemek lazim deneme sürüsü ile !
Iste bundan inanmak istemiyorum, sen benim yerine koy kendini burada TDI tasarruflu diye TDI ye yatir bütün sermayiye anlarsin nedemek istedigimi Erdem.
O kadar konustuk ettik de hic bir TSI sürücüsü Yasin gel de bir tur atalim TSI ile demedi ya nediyeyim dogrusu![]()