Hocam öncelikle herkese merhabalar ve iyi forumlar.
Biraz önce aynı mesdajı diğer bir sayfaya da gönderdim buraya da koyma gereği duydum.
Yaklaşık iki ay 3 gün oldu volkswagen passat ailesine dahil olalı. 2008 Model 1.4 TSI gümüş gri olan arabamdan çok memnunum. Üç ay gibi bir süre araştırdıktan sonra bu aracı almaya karar verdim. Almak istediğim araç 2005 model 1.8 T olan modeldi fakat; ikamet ettiğim yerde ve buralara yakın yerlerde bulamadığım için 1.4 TSI den yana karar kıldım. Öncelikle bu araç ilk arabam onun için bazı acemice sorular sorarsam kusura bakmayın

1- Oturduğum yer Giresun/Şebinkarahisar diye dağ başında bir memleket. Yollar da bu sebepten aşırı engebeli ve kötü. Kötü derken viraj ve rampalar hat safhada. Aldığımdan beri aracın deposunu fulleme ve ne kadar yaktığını ölçme gibi bir işlem yapmadım ancak; size şöyle bir hesap yapabilirim. 350 TL lik benzin aldım (4,35 TL lt fiyatı) şu anda 1060 km yol yaptım. Ayrıca bilgisayar da 150 km daha gidebileceğimi söylüyor. Yol yukarıda anlattığım gibi genellikle uzun yol seyrinde ve klima da yer yer açık. Aslında çok sakin kullanırım arabayı ne bileyim mesela Amasya ya gittim üç gün önce aracı 90 km hıza sabitleyerek. Çok nadir 100 km ve üzerine çıktım. Sizce biraz daha sakin mi kullanmalıyım bana çünkü fazla geldi yakıt tüketimi. Yoksa gerçekten normal değerler mi bunlar.
2- Aracı kullanırken ilk çalıştırma esnasında özellikle bana dizel motoru andıran bir ses geliyor motordan, uzun yola çıktığımda biraz gaza basınca da aynı sese yakın bir ses geliyor. Aklıma şöyle bir şey geldi, olur ya motorda bir sıkıntı vardır ve belki bu sebepten fazla da yakıyordur. Acaba bu motorun bu şekilde çalışması gerçekten normal mi? Aracı alırken expertiz raporunda herhangi bir sorunu olmadığı yazıyordu.
gerçekten bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.