Taner abim,
2.0 TDI 140HP Motoru en büyük alma sebebim tasarruf tur, yani biliyorsun biz Gurbet te yasayanlar Türkiye ye gelip gittiyimiz icin araba ile farkli düsünüyoruz az yaksin diyoruz. Ama bazen de hesap yapiyorum mantik hatasi oldugunu görüyorum. Neden ?
TDI alirken zaten devlet sana ceza kesiyor vergisini yüksek aliyor 268 €uro senelik vergi ödüyorum EU 5 sayesinde. Daha sonra VW de sana bir oyun yapiyor ve 3.000 €uro yu cebinden fazla aliyor. Bakimlarida yani "Unterhaltung" lütfen sen tercüme ediver pahali, hatta Sigortasi bile pahali nedeni ise TDI uzun yol yapiyor ve kaza yapma riski yüksek oldugu icin. Birde 150.000 de bir DPF devreye girdimi o zaman faturayi ve komediyi görecegiz zaten

.
Izine giderken 1.6 TDI Bluemotion Passat da gidebiliyor, 1.6 MPI side gidebiliyor yani araclarin hepsi artik uzun yol a dayanikli. Ama iste Dizel bir yere kadar tasarruflu ondan sonrasi belli bir km de malesef TSI Masraflarini gecmis oluyor mantiken söyle kabaca bir hesap yaptimmi.
Aslinda haklisin, 1.4 TSI 122HP Motor o kadar tasarruflu olmus ki artik arada yarim litre fark oynuyor hemen hemen bir tek sehir ici degeri yüksektir.