Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :
Cumartesi sabah Adana VW Yetkili Bayi AYKAN'a gittim.
Variant'ın direksiyonu aldığımdan beri 1 derece sola doğru eğriydi, araç otoyolda sağa çekiyordu, B sütün kaplamalarının içinden sıcak havada köpük sünger sesi geliyordu (Styropor?) ve 2'den 3'e ile 4'ten 5'e vites değiştirirken kavrama geç açıyordu.
Bunları yapmaları için gidiyordum, önümde 63 plakalı beyaz renkli sıfır bir CC yol alıyordu... aracı 2-3 km takip ettim, o 235'lik lastiklerin beyaz balina gövdesini taşıması, yola vibratörlü silindir gibi yapıştırması ve aracın havayı 1 bıçaklı Permatik gibi değil de 5 bıçaklı Gilette Fusion gibi kesmesi hiçbir video, fotoğraf, resim veya ses kaydı ile anlatılamaz. Bu ancak ve ancak canlı olarak yaşanır! Önünüzde bir CC giderken dikkatlıe bakın. Lastiklerin gövdenin ve kupanın maksimum dışında Off-Set olarak durması ve aracın yoldan zor çıkarılacağı hissi onu güçlü ve kuvvetli kılıyor.
Ben 100 gün diyorum. Mert 60 gün diyor. Ben 200 güne de razıyım. İnşallah herşey yolunda gider ve nazar değmez. Allah nazardan, kem gözden, kötü nefesten ve kıskanç gözlerden korusun. İsteyen herkesin olsun, isteyen herkes istediği araca kavuşsun.
Gel CC gel...
Taner Göde
Cumartesi sabah Adana VW Yetkili Bayi AYKAN'a gittim.
Variant'ın direksiyonu aldığımdan beri 1 derece sola doğru eğriydi, araç otoyolda sağa çekiyordu, B sütün kaplamalarının içinden sıcak havada köpük sünger sesi geliyordu (Styropor?) ve 2'den 3'e ile 4'ten 5'e vites değiştirirken kavrama geç açıyordu.
Bunları yapmaları için gidiyordum, önümde 63 plakalı beyaz renkli sıfır bir CC yol alıyordu... aracı 2-3 km takip ettim, o 235'lik lastiklerin beyaz balina gövdesini taşıması, yola vibratörlü silindir gibi yapıştırması ve aracın havayı 1 bıçaklı Permatik gibi değil de 5 bıçaklı Gilette Fusion gibi kesmesi hiçbir video, fotoğraf, resim veya ses kaydı ile anlatılamaz. Bu ancak ve ancak canlı olarak yaşanır! Önünüzde bir CC giderken dikkatlıe bakın. Lastiklerin gövdenin ve kupanın maksimum dışında Off-Set olarak durması ve aracın yoldan zor çıkarılacağı hissi onu güçlü ve kuvvetli kılıyor.
Ben 100 gün diyorum. Mert 60 gün diyor. Ben 200 güne de razıyım. İnşallah herşey yolunda gider ve nazar değmez. Allah nazardan, kem gözden, kötü nefesten ve kıskanç gözlerden korusun. İsteyen herkesin olsun, isteyen herkes istediği araca kavuşsun.
Gel CC gel...
Taner Göde
Bugün çektiğim bir kaç kareBir anda etrafımızda polisler dokuştu D-100'de ilerlerken ben hemen sağ tarafta bulunan benziliğe girip olayları izledik
Anı anıda izledik poliser nasıl yanlıyarak otobüsün önünü kesti anlatamam size bir anda ortalık darma duman oldu
![]()
Erel'de ki bir passat yan hava yastıklar açılmamış !!
Ender Elektronik
Olay
Can sıkıntısı ah istanbul ah
Ardından Beşiktaş'a gidip Jettayı aldık babam passatı jettayı ben kullandım
![]()
Bugün çektiğim bir kaç kareBir anda etrafımızda polisler dokuştu D-100'de ilerlerken ben hemen sağ tarafta bulunan benziliğe girip olayları izledik
Anı anıda izledik poliser nasıl yanlıyarak otobüsün önünü kesti anlatamam size bir anda ortalık darma duman oldu
![]()
Erel'de ki bir passat yan hava yastıklar açılmamış !!
Ender Elektronik
Olay
Can sıkıntısı ah istanbul ah
Ardından Beşiktaş'a gidip Jettayı aldık babam passatı jettayı ben kullandım
![]()
Sahibinden.Com'daki temsili ilanda satıcı aşağıdaki listeyi ilana eklemiş. Acaba www.vw.com.tr sitesinden mi yoksa başka bir yerden mi? Öncelikle onu bulmam gerek.
Arkada 3 adet koltuk başlığı
Bagajda 12 V soket
Çok fonksiyonlu deri direksiyon
Deri vites topuzu
Direksiyondan kumanda edilebilen tiptronik vites özelliği
Işıklı makyaj aynaları
Ön kol dayama ve entegre eşya gözü
Önde iki adet bardak tutucu
Önde ve arkada okuma spotları
RCD510 Radyo-CD-MP3 çalar (Türkçe dil seçenekli, 6,5'' renkli dokunmatik ekran)
6'lı CD Değiştirici (Radyoya entegre)
Aux-in girişi
Soğutmalı torpido gözü
Spor ön koltuklar
Yükseklik ayarlı ön koltuklar
Dış Donanım
Arka LED aydınlatma
Bi-Xenon farlar ve far yıkama sistemi
Gündüz sürüş farları
Gövde rengi tamponlar
Krom kaplamalı ön radyatör ızgarası
Krom yan ve arka koruma çıtaları
Orjinal ebatta aluminyum jantlı yedek lastik
Ön sis farları
Konfor
Aktif karbon granüllü toz ve polen filtresi
Arka kol dayama
Arka koltuklardan bagaja ulaşma bölümü
Bel destek ve sırtlık ayarı (sürücü tarafı elektrikli)
Eve geliş-evden çıkış fonksiyonu (Coming-Leaving Home)
Elektromekanik park freni
Elektromekanik servo direksiyon sistemi
Hız sabitleyici (Cruise Control)
Klimatronik (Çift bölgeli tam otomatik klima)
Otomatik yanan kısa farlar
Park mesafe sensörleri (Ön/arka)
Görsel park desteği
Uzaktan kumandalı merkezi kilit
Yağmur sensörü
Yol bilgisayarı
Güvenlik
Spor süspansiyon
Anti blokaj fren sistemi (ABS))
Elektronik fren güç dağılımı (EBD)
Elektronik defransiyel kilidi (EDL)
Elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS)
Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR)
Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR)
Elektronik stabilizasyon programı (ESP)
Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX)
Autohold fonksiyonu
Hill Hold (Eğim kalkış asistanı)
Immobilizer
Lastik basınç monitör sistemi
Mobilite lastikleri (patlamaya karşı direnci arttırılmış lastikler)
Ön emniyet kemeri görsel ve sesli uyarı
Sürücü ve yolcu ön hava yastığı (yolcu hava yastığı deaktivasyonu)
Sürücü ve ön yolcu yan ve tavan hava yastıkları
Yorgunluk tespit sistemi
Sahibinden.Com'daki temsili ilanda satıcı aşağıdaki listeyi ilana eklemiş. Acaba www.vw.com.tr sitesinden mi yoksa başka bir yerden mi? Öncelikle onu bulmam gerek.
Arkada 3 adet koltuk başlığı
Bagajda 12 V soket
Çok fonksiyonlu deri direksiyon
Deri vites topuzu
Direksiyondan kumanda edilebilen tiptronik vites özelliği
Işıklı makyaj aynaları
Ön kol dayama ve entegre eşya gözü
Önde iki adet bardak tutucu
Önde ve arkada okuma spotları
RCD510 Radyo-CD-MP3 çalar (Türkçe dil seçenekli, 6,5'' renkli dokunmatik ekran)
6'lı CD Değiştirici (Radyoya entegre)
Aux-in girişi
Soğutmalı torpido gözü
Spor ön koltuklar
Yükseklik ayarlı ön koltuklar
Dış Donanım
Arka LED aydınlatma
Bi-Xenon farlar ve far yıkama sistemi
Gündüz sürüş farları
Gövde rengi tamponlar
Krom kaplamalı ön radyatör ızgarası
Krom yan ve arka koruma çıtaları
Orjinal ebatta aluminyum jantlı yedek lastik
Ön sis farları
Konfor
Aktif karbon granüllü toz ve polen filtresi
Arka kol dayama
Arka koltuklardan bagaja ulaşma bölümü
Bel destek ve sırtlık ayarı (sürücü tarafı elektrikli)
Eve geliş-evden çıkış fonksiyonu (Coming-Leaving Home)
Elektromekanik servo direksiyon sistemi
Hız sabitleyici (Cruise Control)
Klimatronik (Çift bölgeli tam otomatik klima)
Otomatik yanan kısa farlar
Park mesafe sensörleri (Ön/arka)
Görsel park desteği
Uzaktan kumandalı merkezi kilit
Yağmur sensörü
Yol bilgisayarı
Güvenlik
Spor süspansiyon
Anti blokaj fren sistemi (ABS))
Elektronik fren güç dağılımı (EBD)
Elektronik defransiyel kilidi (EDL)
Elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS)
Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR)
Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR)
Elektronik stabilizasyon programı (ESP)
Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX)
Autohold fonksiyonu
Hill Hold (Eğim kalkış asistanı)
Immobilizer
Lastik basınç monitör sistemi
Mobilite lastikleri (patlamaya karşı direnci arttırılmış lastikler)
Ön emniyet kemeri görsel ve sesli uyarı
Sürücü ve yolcu ön hava yastığı (yolcu hava yastığı deaktivasyonu)
Sürücü ve ön yolcu yan ve tavan hava yastıkları
Yorgunluk tespit sistemi
Doğrusu bu:
Model 1,4 lt. TSI 160 PS 2,0 lt. TSI 210 PS 2,0 lt. TDI BMT 140 PS
İç Donanım Arkada 3 adet koltuk başlığı S S S Bagajda 12 V soket S S S Çok fonksiyonlu deri direksiyon S S S Deri vites topuzu S S S Direksiyondan kumanda edilebilen tiptronik vites
özelliğiS S S ''Titanium Silver'' iç dekor S S S Işıklı makyaj aynaları S S S ''Silver sprint'' kumaş koltuk döşemesi S S S Ön kol dayama ve entegre eşya gözü S S S Ön konsolda analog saat S S S Önde iki adet bardak tutucu S S S Önde ve arkada okuma spotları S S S RCD510 Radyo-CD-MP3 çalar (Türkçe dil seçenekli, 6,5''
renkli dokunmatik ekran)S S S 6'lı CD Değiştirici (Radyoya entegre) S S S Aux-in girişi S S S Soğutmalı torpido gözü S S S Spor ön koltuklar S S S Yükseklik ayarlı ön koltuklar S S S
Dış Donanım8J x17'' Phoenix alüminyum jantlar, 235/45 R17
lastiklerS S S Arka LED aydınlatma S S S Bi-Xenon farlar ve far yıkama sistemi S S S Gündüz sürüş farları S S S Gövde rengi tamponlar S S S Elektrikli, ısıtmalı ve çevresel aydınlatmalı yan
aynalar (sürücü tarafı kararma fonksiyonlu)S S S Krom kaplamalı ön radyatör ızgarası S S S Krom yan ve arka koruma çıtaları S S S Orjinal ebatta aluminyum jantlı yedek lastik S S S Ön sis farları S S S Konfor Aktif karbon granüllü toz ve polen filtresi S S S Arka kol dayama S S S Arka koltuklardan bagaja ulaşma bölümü S S S Bel destek ve sırtlık ayarı (sürücü tarafı
elektrikli)S S S Eve geliş-evden çıkış fonksiyonu (Coming-Leaving
Home)S S S Elektromekanik park freni S S S Elektromekanik servo direksiyon sistemi S S S Hız sabitleyici (Cruise Control) S S S Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası S S S Klimatronik (Çift bölgeli tam otomatik klima) S S S Otomatik yanan kısa farlar S S S Park mesafe sensörleri (Ön/arka) S S S Görsel park desteği S S S Start/Stop sistemi - - S Fren enerjisi geri kazanımı - - S Uzaktan kumandalı merkezi kilit S S S Yağmur sensörü S S S Yol bilgisayarı S S S
GüvenlikAdaptif Şasi Kontrol Sistemi (Elektronik Amortisör
Kontrolü)- S - Spor süspansiyon S - S Anti blokaj fren sistemi (ABS)) S S S Elektronik fren güç dağılımı (EBD) S S S Elektronik defransiyel kilidi (EDL) S - S Elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS) - S - Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR) S S S Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR) S S S Elektronik stabilizasyon programı (ESP) S S S Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici
(ISOFIX)S S S Elektromekanik park freni S S S Autohold fonksiyonu S S S Hill Hold (Eğim kalkış asistanı) S S S Immobilizer S S S Lastik basınç monitör sistemi S S S Mobilite lastikleri (patlamaya karşı direnci
arttırılmış lastikler)S S S Ön emniyet kemeri görsel ve sesli uyarı S S S Sürücü ve yolcu ön hava yastığı (yolcu hava yastığı
deaktivasyonu)S S S Sürücü ve ön yolcu yan ve tavan hava yastıkları S S S Yorgunluk tespit sistemi S S S
Doğrusu bu:
Model 1,4 lt. TSI 160 PS 2,0 lt. TSI 210 PS 2,0 lt. TDI BMT 140 PS
İç Donanım Arkada 3 adet koltuk başlığı S S S Bagajda 12 V soket S S S Çok fonksiyonlu deri direksiyon S S S Deri vites topuzu S S S Direksiyondan kumanda edilebilen tiptronik vites
özelliğiS S S ''Titanium Silver'' iç dekor S S S Işıklı makyaj aynaları S S S ''Silver sprint'' kumaş koltuk döşemesi S S S Ön kol dayama ve entegre eşya gözü S S S Ön konsolda analog saat S S S Önde iki adet bardak tutucu S S S Önde ve arkada okuma spotları S S S RCD510 Radyo-CD-MP3 çalar (Türkçe dil seçenekli, 6,5''
renkli dokunmatik ekran)S S S 6'lı CD Değiştirici (Radyoya entegre) S S S Aux-in girişi S S S Soğutmalı torpido gözü S S S Spor ön koltuklar S S S Yükseklik ayarlı ön koltuklar S S S
Dış Donanım8J x17'' Phoenix alüminyum jantlar, 235/45 R17
lastiklerS S S Arka LED aydınlatma S S S Bi-Xenon farlar ve far yıkama sistemi S S S Gündüz sürüş farları S S S Gövde rengi tamponlar S S S Elektrikli, ısıtmalı ve çevresel aydınlatmalı yan
aynalar (sürücü tarafı kararma fonksiyonlu)S S S Krom kaplamalı ön radyatör ızgarası S S S Krom yan ve arka koruma çıtaları S S S Orjinal ebatta aluminyum jantlı yedek lastik S S S Ön sis farları S S S Konfor Aktif karbon granüllü toz ve polen filtresi S S S Arka kol dayama S S S Arka koltuklardan bagaja ulaşma bölümü S S S Bel destek ve sırtlık ayarı (sürücü tarafı
elektrikli)S S S Eve geliş-evden çıkış fonksiyonu (Coming-Leaving
Home)S S S Elektromekanik park freni S S S Elektromekanik servo direksiyon sistemi S S S Hız sabitleyici (Cruise Control) S S S Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası S S S Klimatronik (Çift bölgeli tam otomatik klima) S S S Otomatik yanan kısa farlar S S S Park mesafe sensörleri (Ön/arka) S S S Görsel park desteği S S S Start/Stop sistemi - - S Fren enerjisi geri kazanımı - - S Uzaktan kumandalı merkezi kilit S S S Yağmur sensörü S S S Yol bilgisayarı S S S
GüvenlikAdaptif Şasi Kontrol Sistemi (Elektronik Amortisör
Kontrolü)- S - Spor süspansiyon S - S Anti blokaj fren sistemi (ABS)) S S S Elektronik fren güç dağılımı (EBD) S S S Elektronik defransiyel kilidi (EDL) S - S Elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS) - S - Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR) S S S Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR) S S S Elektronik stabilizasyon programı (ESP) S S S Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici
(ISOFIX)S S S Elektromekanik park freni S S S Autohold fonksiyonu S S S Hill Hold (Eğim kalkış asistanı) S S S Immobilizer S S S Lastik basınç monitör sistemi S S S Mobilite lastikleri (patlamaya karşı direnci
arttırılmış lastikler)S S S Ön emniyet kemeri görsel ve sesli uyarı S S S Sürücü ve yolcu ön hava yastığı (yolcu hava yastığı
deaktivasyonu)S S S Sürücü ve ön yolcu yan ve tavan hava yastıkları S S S Yorgunluk tespit sistemi S S S
Arkadaşlar Asistance Driving Light nedir acaba ? (ACL ) Olarak geçiyor ne işe yarıyor nedir bu ?
Bugün Vag.Com 'da kurcalarken farkettim bilemedim
Onun dışında
Automoic Roof İnstalled
Permanent Running Light ( PRL ) via Low Beam Active
High Beem Assist İnstalled
seat heating installed
Common Electronic Fuel Pump Relay ( EFP) With engine control unit ( ECU)
Daytime running lights as position lights active ( Sanırım park lambası ile beraber gündüz farı aktif oluyor )
Recuperation Active
Enabling Cornering light with reverse gear active
headlight washer active via DRL active ( gündüz farı devrede iken far yıkama açık sanırım ?? )
Rear Dorr Warning lights installed ( bU özellik zaten standartta yok mu arka kapı açık kalınca uyarı vermiyor mu ?? )
İnterior door handle llluminition installed
Bunlar Açılmamış özellikler arkadaşlar bunlar nelerdir anlayamadım işe yarar birşey var ise açıcam
Konu srcn09 tarafından (27 06 2012 Saat 00:48 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar Asistance Driving Light nedir acaba ? (ACL ) Olarak geçiyor ne işe yarıyor nedir bu ?
Bugün Vag.Com 'da kurcalarken farkettim bilemedim
Onun dışında
Automoic Roof İnstalled
Permanent Running Light ( PRL ) via Low Beam Active
High Beem Assist İnstalled
seat heating installed
Common Electronic Fuel Pump Relay ( EFP) With engine control unit ( ECU)
Daytime running lights as position lights active ( Sanırım park lambası ile beraber gündüz farı aktif oluyor )
Recuperation Active
Enabling Cornering light with reverse gear active
headlight washer active via DRL active ( gündüz farı devrede iken far yıkama açık sanırım ?? )
Rear Dorr Warning lights installed ( bU özellik zaten standartta yok mu arka kapı açık kalınca uyarı vermiyor mu ?? )
İnterior door handle llluminition installed
Bunlar Açılmamış özellikler arkadaşlar bunlar nelerdir anlayamadım işe yarar birşey var ise açıcam
Mert Abim'in kamerasına benziyor ?
Goldmaster CA-09 Arka Görüş Kamerası - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
Veya böyle ufak birşey nasıl olur
ModaCar Renkli Arka Görüş Kamera 34k002 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
Kamera tesisatı çekili ama kameram yok bu aralar ona da sardım alıcam bakalım bu yaz değişik planlar var arkadaşlar Ağustos Eylül gibi karşınızda olucaz Kaplan ile![]()
Mert Abim'in kamerasına benziyor ?
Goldmaster CA-09 Arka Görüş Kamerası - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
Veya böyle ufak birşey nasıl olur
ModaCar Renkli Arka Görüş Kamera 34k002 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
Kamera tesisatı çekili ama kameram yok bu aralar ona da sardım alıcam bakalım bu yaz değişik planlar var arkadaşlar Ağustos Eylül gibi karşınızda olucaz Kaplan ile![]()
Pazartesi sabahi ise giderken gaziemir gevrek firinin onunde durdum gevrek almak icin...henuz uyanamamis bir arkadas geri geri gelerek bamm diye bana onden patlatti..haftanin ilk is gunune bu sekilde baslamak tabii ki can sikici oldu ama allahtan plakadaki yamukluk disinda bir cizik bulamadim...vuran arkadasi da neredeyse paketliyordum sinirden ozur dilemesiyle biraktim gitti...normal de boyle seylere takilmam ama arabayi cuma gunu ufak gocuklerin dogrultulmasii icin auto king e birakmistim cmts aksam aldim hemen 1 gun sonra ayni tarz olay olunca dellendim resmen...
Tapatalk
Pazartesi sabahi ise giderken gaziemir gevrek firinin onunde durdum gevrek almak icin...henuz uyanamamis bir arkadas geri geri gelerek bamm diye bana onden patlatti..haftanin ilk is gunune bu sekilde baslamak tabii ki can sikici oldu ama allahtan plakadaki yamukluk disinda bir cizik bulamadim...vuran arkadasi da neredeyse paketliyordum sinirden ozur dilemesiyle biraktim gitti...normal de boyle seylere takilmam ama arabayi cuma gunu ufak gocuklerin dogrultulmasii icin auto king e birakmistim cmts aksam aldim hemen 1 gun sonra ayni tarz olay olunca dellendim resmen...
Tapatalk
gecmis olsun mehmet, allah (cc) beterinden saklasin insallah..Pazartesi sabahi ise giderken gaziemir gevrek firinin onunde durdum gevrek almak icin...henuz uyanamamis bir arkadas geri geri gelerek bamm diye bana onden patlatti..haftanin ilk is gunune bu sekilde baslamak tabii ki can sikici oldu ama allahtan plakadaki yamukluk disinda bir cizik bulamadim...vuran arkadasi da neredeyse paketliyordum sinirden ozur dilemesiyle biraktim gitti...normal de boyle seylere takilmam ama arabayi cuma gunu ufak gocuklerin dogrultulmasii icin auto king e birakmistim cmts aksam aldim hemen 1 gun sonra ayni tarz olay olunca dellendim resmen...
Tapatalk
Konu Y_o_L_c_U_38 tarafından (27 06 2012 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.
gecmis olsun mehmet, allah (cc) beterinden saklasin insallah..Pazartesi sabahi ise giderken gaziemir gevrek firinin onunde durdum gevrek almak icin...henuz uyanamamis bir arkadas geri geri gelerek bamm diye bana onden patlatti..haftanin ilk is gunune bu sekilde baslamak tabii ki can sikici oldu ama allahtan plakadaki yamukluk disinda bir cizik bulamadim...vuran arkadasi da neredeyse paketliyordum sinirden ozur dilemesiyle biraktim gitti...normal de boyle seylere takilmam ama arabayi cuma gunu ufak gocuklerin dogrultulmasii icin auto king e birakmistim cmts aksam aldim hemen 1 gun sonra ayni tarz olay olunca dellendim resmen...
Tapatalk
Resimlerdeki araç benim, adam almış resimleri ilanı vermiş. Sahibindene şikayet ediyorum sallayan yok.
Neyse asıl amacım Taner Bey'e karartilmis camları bir daha hatırlatmak aslında. Seker beyaz + cam tavan karartilmis camsiz olmaz...Easy open, keyless go falan kafanızı karıştırmasın. Sonradan listeye eklediğiniz bu donanımlardan vazgeçip karartilmis camları ekleyin, pişman olmazsınız.
Saygılar...
Resimlerdeki araç benim, adam almış resimleri ilanı vermiş. Sahibindene şikayet ediyorum sallayan yok.
Neyse asıl amacım Taner Bey'e karartilmis camları bir daha hatırlatmak aslında. Seker beyaz + cam tavan karartilmis camsiz olmaz...Easy open, keyless go falan kafanızı karıştırmasın. Sonradan listeye eklediğiniz bu donanımlardan vazgeçip karartilmis camları ekleyin, pişman olmazsınız.
Saygılar...
bu arada bu konuya gozattinmi mehmet
http://www.passatturkiye.com/neyi-na...cikartmak.html
bu arada bu konuya gozattinmi mehmet
http://www.passatturkiye.com/neyi-na...cikartmak.html